Lovex D036, nebo S020 do 9mm L?
- uncle
Příspěvek#17 » stř 12. úno 2014, 15:40
to sice je, ale ty max. navážky z manuálu jsou podle mě trochu vedle... zkoušel jsem to samozřejmě podle tabulek od nejnižší po max., ale pořád to bylo málo na spolehlivou funkci některých glocků, dával jsem i víc, pak jsem trochu upravil oal a zaškrcení a jeví se to jako ideální do všech zbraní, který mi projdou rukama
...
lítá to 366m/s +-3, 26,4 oal, přežehlím a skoro neškrtím...

lítá to 366m/s +-3, 26,4 oal, přežehlím a skoro neškrtím...
- Matt007
Příspěvek#21 » čtv 31. črc 2014, 22:10
Ahoj kluci,
Potřeboval bych poradit navážku pod 124 gr. FMJ limit a D036 pro 9 mm Luger pro Glock 17, dle tabulek rozmezí 5,9 až 6,9 gr. a cca OAL 29.7. Už mám objednaný Vectan BA9, ale D036 mám ještě asi půl pixly co jsem dostal k lisu tak to chci zdělat.
Ještě budu do budoucna přebíjet Makarova, tak jestli má někdo zkušennost, že by byla ta 36ka lepší pro Maka než pro Luger tak jí klidně pošetřím.
Za rady předem díky, Matt
Potřeboval bych poradit navážku pod 124 gr. FMJ limit a D036 pro 9 mm Luger pro Glock 17, dle tabulek rozmezí 5,9 až 6,9 gr. a cca OAL 29.7. Už mám objednaný Vectan BA9, ale D036 mám ještě asi půl pixly co jsem dostal k lisu tak to chci zdělat.
Ještě budu do budoucna přebíjet Makarova, tak jestli má někdo zkušennost, že by byla ta 36ka lepší pro Maka než pro Luger tak jí klidně pošetřím.
Za rady předem díky, Matt
- McFly
- Matt007
- McFly
- Vashan
Příspěvek#26 » stř 6. srp 2014, 11:42
Taky jsem kdysi udělal pár Lugerů s D036 5,9 gn, OAL 29,5mm, střela AP FMJ 124gn, jak píší kolegové výše špinilo to, nicméně střílet se s tím dalo celkem dobře.
Nyní BA9 5,3 gn OAL 29,5 mm a spokojenost, lítá přesně (alespoň co mohu při svých volšových rukou soudit) a špiní mnohem méně.
Nyní BA9 5,3 gn OAL 29,5 mm a spokojenost, lítá přesně (alespoň co mohu při svých volšových rukou soudit) a špiní mnohem méně.
- johnnyjak
Příspěvek#28 » úte 17. bře 2015, 00:50
Zatím jsem s D036 zkusil přebít jen pár nábojů od 5,5 do 6,9grs (124FMJ, OAL 29,8 , přežehleno, neškrceno) a mimo toho, že prachovač trochu trousí okolo lisu, jsem nezaznamenal závažný problém. V pistoli zůstalo pár nespálených zrníček, tipuju ze slabších navážek, ale čekal jsem to horší.
Jinak v laboraci 6,5grs mi výstřel připadal jako s továrním Sellier Bellot. A protože nejsem zrovna příznivce slabých navážek, které sotva přetáhnou závěr, ani zbytečně nadupaného střeliva, další várka bude 6,0 a 6,5grs. Snad budu mít brzo možnost proměřit rychlosti a rozhodnout se, která laborace je lepší. Soustřel byl s oběma pěkný.
PS: Pokud bych chtěl dělat náboj, který má minimální zpětný ráz, se stejnou střelou funguje kombinace s 3,7grs S011, ale to už je slabota s reálnou rychlostí kolem 280m/s ze 108mm hlavně ...
Jinak v laboraci 6,5grs mi výstřel připadal jako s továrním Sellier Bellot. A protože nejsem zrovna příznivce slabých navážek, které sotva přetáhnou závěr, ani zbytečně nadupaného střeliva, další várka bude 6,0 a 6,5grs. Snad budu mít brzo možnost proměřit rychlosti a rozhodnout se, která laborace je lepší. Soustřel byl s oběma pěkný.
PS: Pokud bych chtěl dělat náboj, který má minimální zpětný ráz, se stejnou střelou funguje kombinace s 3,7grs S011, ale to už je slabota s reálnou rychlostí kolem 280m/s ze 108mm hlavně ...
- svejky
Příspěvek#30 » ned 22. bře 2015, 00:48
No a co na těžší střely. Chtěl bych teď dělat nějaký subsoniky a objednal pár set kousků 147gr FMJ a 158gr FMJ střel. Doma mám jen Ba9 která mi v G17L funguje parádně ale na podsypání především pod tu 158gr střelu jsem toho nikde nic moc nenašel. Když tak jen v olovu. Tak co vy na to? Čím to podsypat a kolik aby to přetáhlo, stabilizovalo a přesto letělo tak 80 fps pod zvukem?
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí