Přebíjení 9mm luger
- pelanj
Příspěvek#1246 » stř 21. úno 2018, 15:07
S BA9 jsem stejně rozhodlý skončit, jakmile mi dojde pixla. Je na tom BA10 lépe? Používal jsem BA9, jelikož skvěle fungoval v jakémkoliv prachovači. Což vůbec nemůžu říct o D032 a D036, co jsem zkoušel taky. V Lee diskovém prachovači to byla tragédie.
Ale na druhou stranu, předpokládám, že v Dillonu nebo Lee Drum takový problém nebude.
Ale na druhou stranu, předpokládám, že v Dillonu nebo Lee Drum takový problém nebude.
- Freed
- mar.tan
- waritko
Příspěvek#1249 » čtv 22. úno 2018, 15:33
pelanj: Opravdu to očouzení tolik vadí?
Každopádně, Ba10 do lugeru moc nedoporučuju, prach sice vyhoří pěkně čistě, ale pokud má mít náboj nějaký výkon, tak tlaky budou strašlivé.
Pokud chceč nějaký prach který hoří čistě, dobře se dávkuje a nejde do zbytečně vysokých tlaků, tak buď Reload Swiss RS12 a nebo Vihtavuori N330
Každopádně, Ba10 do lugeru moc nedoporučuju, prach sice vyhoří pěkně čistě, ale pokud má mít náboj nějaký výkon, tak tlaky budou strašlivé.
Pokud chceč nějaký prach který hoří čistě, dobře se dávkuje a nejde do zbytečně vysokých tlaků, tak buď Reload Swiss RS12 a nebo Vihtavuori N330
- pelanj
Příspěvek#1250 » čtv 22. úno 2018, 18:39
No, popravdě, nevím, jestli to očouzení něčemu vadí. Mě vadí, že z toho mám vevnitř zahnojenou pistoli. Očouzení je známka nízkého tlaku, takže nábojnice se neroztáhne a neutěsní (jestli se nepletu). Pocitově je to špatně, prakticky fakt nevím.
mar.tan: používal jsem stejné střely, stejnou délku a od 4.6gr mi to fungovalo taktéž. Když jsem přidal na těch 4.8-4.9, tak už očouzené nebyly.
mar.tan: používal jsem stejné střely, stejnou délku a od 4.6gr mi to fungovalo taktéž. Když jsem přidal na těch 4.8-4.9, tak už očouzené nebyly.
- Stewie
Příspěvek#1254 » čtv 1. bře 2018, 13:42
ravo001 píše:Střela AlsaPro
Mohl by jsi mi poměřit délku střely? Teoreticky by mezi něma neměl být moc velký rozdíl ale tvar kužele může o nějakou desetinu pohnout s celkovou délkou střely. Pak bych poměřil tu SB a poupravil oal, kdyby mezi něma byl moc velký rozdíl.
- honzazd
Příspěvek#1255 » úte 6. bře 2018, 12:32
Ahoj
nepřebíjí někdo lugery s lovex DO37,2 nebo DO37,1. Já přebíjím s DO32 ale chtěl bych porovnat chování těchto prachů.Jde mi o to jestli si mám pixlu DO37,1a2 vůbec kupovat na zkoušku.Pokud někdo máte rychlosti,navážky,špinění zbraně, chování zpětného rázu(jaká pistol) atd........
Díky
nepřebíjí někdo lugery s lovex DO37,2 nebo DO37,1. Já přebíjím s DO32 ale chtěl bych porovnat chování těchto prachů.Jde mi o to jestli si mám pixlu DO37,1a2 vůbec kupovat na zkoušku.Pokud někdo máte rychlosti,navážky,špinění zbraně, chování zpětného rázu(jaká pistol) atd........
Díky
- waritko
Příspěvek#1256 » úte 6. bře 2018, 13:36
S D037.1 jsem jednu várku přebil, nicméně do běžné pistole to nedoporučuju. Zpětný ráz je přiměřený úsťovému tlaku, plamen u ústí vypadá docela pěkně, na ideální pocit ze střelby by to chtělo kompenzátor. Špiní řekl bych že tak průměrně (sypal jsem tabulkové maximum).
Nicméně je to prach určený spíše pro karabiny, možná by mohl fungovat i v navážkách pro IPSC Open (ale tam bych spíše šel cestou RS24 nebo Vectan SP2).
Rozhodně bych u něj zvážil, jestli už nepoužívat magnumovou nebo puškovou zápalku.
Nicméně je to prach určený spíše pro karabiny, možná by mohl fungovat i v navážkách pro IPSC Open (ale tam bych spíše šel cestou RS24 nebo Vectan SP2).
Rozhodně bych u něj zvážil, jestli už nepoužívat magnumovou nebo puškovou zápalku.
- majlont
Příspěvek#1257 » ned 11. bře 2018, 16:26
Došly zásoby D032 a tak jsem na zkoušku koupil švýcarský prach Reload Swiss RS12 a vyzkoušel tuto laboraci:
střela: Alsa Pro 124 gr
prach: Reload Swiss RS12
navážka: 4,2 gr
OAL: 29,5 mm
nábojnice: SB, 1x vystřelené
škrcení: 1/4 ot. - matrice LEE
Dnes změřeno na hradlech:
Průměrná rychlost 316 m/s, min. 311 m/s, max. 324 m/s - série 8-mi ran.
Pocitově výrazně větší kopanec než při D032 se stejnou navážkou.
Reload Swiss RS12 je celkem hrubozrný a myslím, že navážky při objemobém prachování budou mít o trochu větší rozptyl než při D032.
střela: Alsa Pro 124 gr
prach: Reload Swiss RS12
navážka: 4,2 gr
OAL: 29,5 mm
nábojnice: SB, 1x vystřelené
škrcení: 1/4 ot. - matrice LEE
Dnes změřeno na hradlech:
Průměrná rychlost 316 m/s, min. 311 m/s, max. 324 m/s - série 8-mi ran.
Pocitově výrazně větší kopanec než při D032 se stejnou navážkou.
Reload Swiss RS12 je celkem hrubozrný a myslím, že navážky při objemobém prachování budou mít o trochu větší rozptyl než při D032.
- waritko
Příspěvek#1258 » pon 12. bře 2018, 13:45
Tak nevím, s prachem RS12 mám docela opačné zkušenosti, minimální rozptyl rychlostí, perfektní dávkování (rozptyl v navážnách byl cca 0.02 grs), rána je pocitově velmi příjemná.
Viz https://vserver.varak.net/speeds/detail ... fc16aa4511
Viz https://vserver.varak.net/speeds/detail ... fc16aa4511
- waritko
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony