Oprava schránky Gunvault Microvault mv500?
- oldlamehand
- oldlamehand
Příspěvek#1 » pon 23. říj 2023, 20:17
Skoro 7 let mám tuto schránku. Nepoužívám jí jako náhradu trezoru.
Slouží pro odložení a rychlý přístup k pistoli, kterou denně nosím, aby se neválela volně doma. Zbytek zbraní mám v normálním certifikovaném trezoru.
Schránka fungovala dobře, kromě občasné nutnosti vyměnit beterii, které ale většinou vydržely dlouhu. Ale nedávno se stalo, že elektronické otevření kódem přestalo fungovat a schránku lze manuálně otevří jen klíčkem. Ten kódovací mechanismus evidentně funguje, protože to při správném kódu cvake, ale motorek ani po výměně baterie nemá dost síly, aby zatlačil dolů takovou páčku, která uvolní západku. Otvírání klíčkem je trochu vopruz, tak bych se chtěl zeptat, zda někdo nemáte zkušenost, jak ten otvírací mechanismus opravit?
Nechce se mi dávat několik tisíc za novou schránku.
Slouží pro odložení a rychlý přístup k pistoli, kterou denně nosím, aby se neválela volně doma. Zbytek zbraní mám v normálním certifikovaném trezoru.
Schránka fungovala dobře, kromě občasné nutnosti vyměnit beterii, které ale většinou vydržely dlouhu. Ale nedávno se stalo, že elektronické otevření kódem přestalo fungovat a schránku lze manuálně otevří jen klíčkem. Ten kódovací mechanismus evidentně funguje, protože to při správném kódu cvake, ale motorek ani po výměně baterie nemá dost síly, aby zatlačil dolů takovou páčku, která uvolní západku. Otvírání klíčkem je trochu vopruz, tak bych se chtěl zeptat, zda někdo nemáte zkušenost, jak ten otvírací mechanismus opravit?
Nechce se mi dávat několik tisíc za novou schránku.
- oldlamehand
- oldlamehand
Příspěvek#4 » čtv 26. říj 2023, 08:09
v.k.: Jo, ty problémové byly nové ZnC 9v. Neměl jsem čas skočit pro něco pořádného, tak jsem vzal to první, na co jsem narazil v nejbližším obchodě, kde měli nějaká baterky. Postupně jsem zkusil dvě a nefungovalo to.
A potom jsem něco hledal v šuplíku, narazil na dost starou zapomenutou alkalickou baterku, o které už jsem ani nevěděl, že jí tam mám. Tak jsem jí zkusil vrazit do schránky. A s tou schránka začala zase fungovat.
A potom jsem něco hledal v šuplíku, narazil na dost starou zapomenutou alkalickou baterku, o které už jsem ani nevěděl, že jí tam mám. Tak jsem jí zkusil vrazit do schránky. A s tou schránka začala zase fungovat.
- kekso
- Héfaistos
Příspěvek#7 » úte 19. lis 2024, 12:33
A tam kde končí alkalický, začínají lithiovky. Samozřejmě opět za výyšší počáteční náklady. Ale životnost až 20 let (a v zařízeních jako dálkové ovladače či něco obdobné s občasným pidiodběrem skutečně skoro tak dlouho vydrží) stojí za to. Nepoužívám už nic jiné jak lithiovky úplně všude - v trezorech, hodinách, ovladačích, elektronickém přebíjecím zařízení (váhy, dávkovače ap.). Za mě asi top (teda bohužel i cenou) je Energizer Ultimate Lithium...
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí