Trezory, schránky, skříně a jiná zabezpečení zbraní.

JYbour

Příspěvek#3181 » úte 18. črc 2023, 17:48

ale je možný, že se to časem zase vrátí :D já jsem schránku ve skříni nechtěl, protože by zabírala zbytečně moc místa, ale stejně mám uvnitř střelivo v plechové schránce s mech. číselným zámkem.

charvi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#3182 » úte 18. črc 2023, 17:49

WALACHMOTORS píše:Dekuji. ... objednavam ;-)

Poslal jsem SZ

JirkaCV

Příspěvek#3183 » úte 18. črc 2023, 18:11

Jj, mám tam schránku na peníze. A v ní pár prstýnků.

Erix

Příspěvek#3184 » sob 22. črc 2023, 08:51

Zdar, nemáte tip na nějakou skříň(trezor) do 10-ti ks zbraní a 10 000 ks střeliva? Vyplatí se vzít rovnou místo skříně se základním bezpečností dle zákona, trezor v třídě 0 či I?
Rozpočet je samozřejmě omezen do cca 25t Kč. Díky.

Destructor

Příspěvek#3185 » stř 26. črc 2023, 17:39

Kup cokoliv co splněju danou povinost na uložení zbraní.
Doporučji elektronický zámek, je to prostě pohodlnější, ale pokud tam často nelezeš, tak je to jedno.
A na tvou otázku, samozřejmě že nevyplatí.
Za ušetřené peníze si kup střelivo.

Střelec

Příspěvek#3186 » stř 26. črc 2023, 20:35

Vyplatí/nevyplatí těžko posoudit, když nevíme, co do toho chce přesně tazatel strčit. :)
Pokud kvéry za pár korun, tak nevyplatí, když za mega, tak vyplatí.

SC1

Příspěvek#3187 » pát 28. črc 2023, 18:01

Tak jsem chtěl poradit a už neporadím. Dočetl jsem se, že výrobce WICO skončil v insolvenci a nabízí výkresovou dokumentaci k odkupu.

Tak snad jen k tomu elektronickému zámku - v každém případě brát. Klíč má člověk ve své hlavě a kdykoli ho může změnit. A netřeba se bát, že by to v kritické chvíli bylo na obtíž. Mám to vyzkoušeno, dokonce opakovaně. Alarm, který dělá falešné noční poplachy tu doporučovat nebudu (stejně už se taky nevyrábí).

charvi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#3188 » pát 28. črc 2023, 18:24

SC1 píše:Tak jsem chtěl poradit a už neporadím. Dočetl jsem se, že výrobce WICO skončil v insolvenci a nabízí výkresovou dokumentaci k odkupu.

Tak snad jen k tomu elektronickému zámku - v každém případě brát. Klíč má člověk ve své hlavě a kdykoli ho může změnit. A netřeba se bát, že by to v kritické chvíli bylo na obtíž. Mám to vyzkoušeno, dokonce opakovaně. Alarm, který dělá falešné noční poplachy tu doporučovat nebudu (stejně už se taky nevyrábí).

S tou dokumentací je to trochu jinak ;)

SC1

Příspěvek#3189 » pát 28. črc 2023, 21:34

Ok, opět jsem zmeškal nejnovější zprávy... Bude jen servis, nebo i navázání výroby?

charvi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#3190 » pát 28. črc 2023, 21:51

Výroba dle jejich dokumentace nedává moc ekonomický smysl. Servis zajistíme.

Erix

Příspěvek#3191 » sob 29. črc 2023, 14:51

Destructor píše:Kup cokoliv co splněju danou povinost na uložení zbraní.
Doporučji elektronický zámek, je to prostě pohodlnější, ale pokud tam často nelezeš, tak je to jedno.
A na tvou otázku, samozřejmě že nevyplatí.
Za ušetřené peníze si kup střelivo.

Zdar, spíše jsem to myslel jako takový náskok, až v Bruselu zase nebudou mít co. Až se jednou ráno blbě probudí a řeknou si, že všichni povinně třídu I, nebo odevzdávat, tak nechci potom marně a za draho shánět lepší plechovku. ;)
Jinak pravda, dá se investovat do střeliva. Když jsme u něj, jak máte vyřešeno, pokud máte třeba víc než 10 000 ks? Máte na to více schránek/trezorů. Hledám nějaké bližší vyjádření k výkladu zákona, ale našel jsem pouze možnost dělení zbraní. U střeliva to bude podobné?

Piggy

Příspěvek#3192 » sob 29. črc 2023, 18:53

Ano, logika více plechovek spočívá ve skutečnosti, že případný vetřelec se musí dobývat do každé zvlášť.

charvi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#3193 » sob 29. črc 2023, 19:02

a doplním, že logika #2 spočívá ve skutečnosti, že třída I (30 RU) je 2x odolnější než základní zabezpečení podle nařízení vlády (15 RU). A třída II s 50 RU je více jak 3x bezpečnější…

Celé si to dejte do uvozovek, protože takhle jednoduché to není. Holt normu nepsali nejbystřejší pastelky v penálu :)

Destructor

Příspěvek#3194 » sob 29. črc 2023, 19:57

Erix píše:
Destructor píše:. Když jsme u něj, jak máte vyřešeno, pokud máte třeba víc než 10 000 ks? Máte na to více schránek/trezorů. Hledám nějaké bližší vyjádření k výkladu zákona, ale našel jsem pouze možnost dělení zbraní. U střeliva to bude podobné?

Asi me tady hodne lidi sezere, ale ja mam zbrane v trezoru a strelivo normalne ve skrini, dokonce nezamcene.
Ale mam dum a EZS.
Streliva mam opravdu dost :)

charvi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#3195 » sob 29. črc 2023, 20:16

Pardon - “Nepsaly nejostřejší” :)

Zpět na