Kolik zbraní aby musel být trezor
- wigum
Příspěvek#152 » pát 19. kvě 2017, 20:29
iloveguns píše:To je právě to, že jednotný a hlavně závazný výklad jsem nikde nenašel. Podle výkladu, že co PZ, to zbraň, by fakt musel mít trezor i myslivec, který má jednu brokovnici a k ní navíc ještě dva svazky hlavní anebo ten, který má jednu ČZ 75 a k ní malorážkový adapter a ještě jednu náhradní hlaveň.
Já bych to viděl úplně stejně. Ten další svazek má vystavený Průkaz ZBRANĚ, takže i ten myslivec co má jednu broknu a k ní další dva svazky musí mít trezor.
- JardaB
Příspěvek#158 » pát 19. kvě 2017, 21:27
Tak co si budeme povidat,dokud nevznikne problem, ze ji treba nekdo ukradne nebo s tim nekoho zastreli, tak muze viset treba na klice a je to fuk. To bude na zvazeni kazdeho soudruha. Ja to mam v trezoru, naboje extra zamceny a klic extra schovany. Jasne,kdyz me nekdo prepadne, tak ho muzu max.umlatit pazbou, kdyz se do trezoru vcas dostanu, ale zatim preferuju zabezpeceni pred nehodou...
-
IronMaiden13 - Příspěvky: 65
- IronMaiden13
Příspěvek#159 » pon 19. bře 2018, 13:46
A jak pak je to to, když má někdo trezor na 10 dlouhých a trezor na 10 krátkých? Tedy 2 trezory a každý z nich ma certifikaci na 10 zbraní. Je to možné a nebo ne? A nebo musim mít trezor s certifikaci na 20 zbraní a mít to uložené všechno v něm. Dekuji za odpověď.
- cipis
- krtek2k
Příspěvek#162 » čtv 30. bře 2023, 11:03
Tak se taky prosím zkusím zeptat. Mám 2 trezory s certifikátem na 10ks. Mám 20zbraní (vč. 3 tlumičů).
No a furt mě svrbí ruka, že bych chtěl ještě támhletu a pak možná i tudletu. A vůbec nemám ještě žádnou broknu a tak dále.
Prosím o výklad, jestli obstojím před zákonem, když koupím třetí trezor na 10ks. U nás na střelnici se vede polemika, že 20kusů a dost. Že pak už musí být elektronický zabezpečení a kdoví co ještě.
Děkuji za výklad.
No a furt mě svrbí ruka, že bych chtěl ještě támhletu a pak možná i tudletu. A vůbec nemám ještě žádnou broknu a tak dále.
Prosím o výklad, jestli obstojím před zákonem, když koupím třetí trezor na 10ks. U nás na střelnici se vede polemika, že 20kusů a dost. Že pak už musí být elektronický zabezpečení a kdoví co ještě.
Děkuji za výklad.
- Héfaistos
Příspěvek#163 » čtv 30. bře 2023, 11:17
IMHO už teď porušuješ zákon, protože pokud máš více jak 10 zbraní, tak všechny trezory co máš musí být s certifikátem na 20 zbraní (I.BT), nehledě na jejich kapacitu.
Příklad - mám 3 trezory s kapacitou 3, 5 a 8 zbraní. Mám v nich celkem 16 zbraní (prostě > 10) - všechny tři trezory musí splňovat I.BT, tedy uložení do 20 zbraní.
Pokud bych v nich měl uloženo jan 10 zbraní, stačí trezory s certifikací na 10. Pokud ale mám v jednom objektu uloženo více jak 10ks zbraní, tak všechny trezory (nehledě na jejich kapacitu) musí splňovat podmínku I.BT do 20 zbraní.
EDIT - tak prý to tak není, viz vyjádření níže. Výše uvedené informace jsem obdržel na mém lokálním inspektorátu pro zbraně a střelivo, takže tam měli také špatné informace...
Příklad - mám 3 trezory s kapacitou 3, 5 a 8 zbraní. Mám v nich celkem 16 zbraní (prostě > 10) - všechny tři trezory musí splňovat I.BT, tedy uložení do 20 zbraní.
Pokud bych v nich měl uloženo jan 10 zbraní, stačí trezory s certifikací na 10. Pokud ale mám v jednom objektu uloženo více jak 10ks zbraní, tak všechny trezory (nehledě na jejich kapacitu) musí splňovat podmínku I.BT do 20 zbraní.
EDIT - tak prý to tak není, viz vyjádření níže. Výše uvedené informace jsem obdržel na mém lokálním inspektorátu pro zbraně a střelivo, takže tam měli také špatné informace...
Naposledy upravil(a) Héfaistos dne čtv 30. bře 2023, 11:25, celkem upraveno 2 x.
- JirkaCV
Příspěvek#164 » čtv 30. bře 2023, 11:21
Ne, nemusí
https://www.mvcr.cz/soubor/stanovisko-z ... brani.aspx
... pro odpovídající způsob zabezpečení je rozhodující počet zbraní uložených v jednom zabezpečovacím zařízení, a nikoli celkový počet přechovávaných zbraní nebo počet zbraní v jednom objektu.
https://www.mvcr.cz/soubor/stanovisko-z ... brani.aspx
- Héfaistos
Příspěvek#165 » čtv 30. bře 2023, 11:24
Tak to je pro mě (a věřím že i pro pracoviště místního inspektorátu pro zbraně a střelivo, odkud jsem ty informace měl), novinka. Díky za postnutí toho stanoviska.
I když mi to přijde nelogické - dle toho výše postnutého stanoviska tedy mohu mít doma klidně 150 zbraní, v patnácti trezorech po 10, kdy každý z tech trezorů bude mít certifikaci jen na 10 zbraní. Zdá se to divné a nelogické jen mě?
I když mi to přijde nelogické - dle toho výše postnutého stanoviska tedy mohu mít doma klidně 150 zbraní, v patnácti trezorech po 10, kdy každý z tech trezorů bude mít certifikaci jen na 10 zbraní. Zdá se to divné a nelogické jen mě?
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí