Trezory, schránky, skříně a jiná zabezpečení zbraní.
- kiv61
Příspěvek#1396 » úte 22. lis 2016, 00:16
pedro!:
Nevím o jaká data/zkušenosti se opíráte, ale u letitého standardního trezoru cz provenience (Trezory Čelákovice) v cenové relaci do 10 tisíc mi kombinační tříkotoučový zámek netoleruje ani +/- 0,25 dílku ze 100 dílkové škály.
Jinými slovy: milion kombinací to pravda není ale "jen" 970 000 ...
Ale asi se shodneme na tom, že zbraně ukládáme do trezorů především z legislativních důvodů kdy nechceme býti popotahování v případě vykradení a pak samozřejmě ze soukromých, kdy je záhodno eliminovat aby všetečné dětičky nespáchaly nějaký fatální malér . Na toto klasický i sebevykloktanější tříkotoučák bohatě stačí ..
Nevím o jaká data/zkušenosti se opíráte, ale u letitého standardního trezoru cz provenience (Trezory Čelákovice) v cenové relaci do 10 tisíc mi kombinační tříkotoučový zámek netoleruje ani +/- 0,25 dílku ze 100 dílkové škály.
Jinými slovy: milion kombinací to pravda není ale "jen" 970 000 ...
Ale asi se shodneme na tom, že zbraně ukládáme do trezorů především z legislativních důvodů kdy nechceme býti popotahování v případě vykradení a pak samozřejmě ze soukromých, kdy je záhodno eliminovat aby všetečné dětičky nespáchaly nějaký fatální malér . Na toto klasický i sebevykloktanější tříkotoučák bohatě stačí ..

- pedro!
Příspěvek#1397 » úte 22. lis 2016, 01:25
Vycházím jednak z popisu zámečníků na http://haymansafe.com/pages/Lock_Ratings
a jednak ze zkušeností ze svého vlastního zámku. Teď jsem si s ním zakroutil, abych to vyzkoušel a otevírací okno je opravdu cca 2.5 dílku. Nemám S&G 6741.
Já jsem měl zbraň o pár dnů dříve než trezor a dle zákona stačilo "vhodné zabezpečení", ale měl jsem dost nepěkný pocit nechávat doma zbraň samotnou. Teď s trezorem jsem odcházím z domova s klidným svědomím.
Elektronické zámky mají zase backdoory
. Někteří výrobci to rovnou "přiznají", https://www.youtube.com/watch?v=YV-GsZrKCso - je to elektronický zámek, který se tváří jako mechanický, u jiných to není známo, ale že by tam backdoor nebyl ...
U elektronických zámků jsou úniky postranními kanály; velmi zjednodušeně - při stisknutí správného tlačítka odebírá z baterie jiný proud než při stisknutí nesprávného tlačítka.
Jinak vůbec nejsem paranoidní
U.L. also defines the minimum number of combinations that the lock will allow, which is 1,000,000. However, this is a technical specification and on most locks there are specific recommended restrictions in assigning a combination that effectively limits the allowable combinations. For example, it is recommended to avoid an approximate 20 digit range for the last number on a three-number combination lock. On the S&G 6741 (the standard Group 2 combination lock we use) that range is 95-15. While it is possible to set the final number to somewhere in that range, it will most likely cause problems when attempting to open the lock due to the lock design. In addition, all locks have dialing tolerances, which is how much error is allowed in dialing the combination before the lock won't open. The S&G 6741 has a +/- 1.25 dialing tolerance. This means that the lock can be dialed up to 1.25 digits above or below the actual set number and still open, essentially giving you a 2.5 digit window to hit. The S&G 6730, however, has only a +/- .5 dialing tolerance, essentially giving a 1 digit window to hit. While many locksmiths might prefer the S&G 6730, it can be notoriously difficult to open and very unforgiving to human error. In addition, slight alterations to the lock (for example, if the dial or the dial ring was bumped during shipping) can shift the combination, rendering the lock unusable. For this reason, most manfacturers tend to prefer the S&G 6741 because it's easier to use. U.L. specifies that Group 1 locks have a dialing tolerance of no more than +/- 1 for a three number combination lock.
a jednak ze zkušeností ze svého vlastního zámku. Teď jsem si s ním zakroutil, abych to vyzkoušel a otevírací okno je opravdu cca 2.5 dílku. Nemám S&G 6741.
Já jsem měl zbraň o pár dnů dříve než trezor a dle zákona stačilo "vhodné zabezpečení", ale měl jsem dost nepěkný pocit nechávat doma zbraň samotnou. Teď s trezorem jsem odcházím z domova s klidným svědomím.
Elektronické zámky mají zase backdoory

U elektronických zámků jsou úniky postranními kanály; velmi zjednodušeně - při stisknutí správného tlačítka odebírá z baterie jiný proud než při stisknutí nesprávného tlačítka.
Jinak vůbec nejsem paranoidní

- vgj
Příspěvek#1398 » úte 22. lis 2016, 06:11
Hlavní je, uvědomit si, že všecny trezory jsou dobré jen na zdržení pachatele. Malý trezor bez dobrého upevnění vyvrátí/utrhnou, velký odvrtají nebo rozřežou (když budou mít klid a motivaci).
Hlavní je tedy omezit dobu expozice. Mít alarm a PCO. Pak mají na akci 15 minut. Za 20 minut tam jsou z ochranky, za půl hodiny policie.
Hlavní je tedy omezit dobu expozice. Mít alarm a PCO. Pak mají na akci 15 minut. Za 20 minut tam jsou z ochranky, za půl hodiny policie.
- Jinova
Příspěvek#1399 » úte 22. lis 2016, 08:46
Pedro! palec nahoru za zájem a vyhledané informace. Přebíráme hodně informací od výrobců zámků bez kritického myšlení. (píši asi 300 webových stránek na 13 webech o trezorech a není snadné udržet vše aktuální). Teď bych měl napsat článek o manipulaci s kombinačním číselníkem, s dovolením vykradu zde citované zdroje 
Miroslav

Miroslav
- pedro!
Příspěvek#1400 » úte 22. lis 2016, 09:17
Mohlo by se Vám ještě hodit "Safecracking for computer scientists", http://crypto.com/papers/safelocks.pdf či preferujete-li video tak DEFCON 14: Safecracking Without a Trace, https://www.youtube.com/watch?v=4_lkYQ88kv0 (ze stejného zdroje).
Krásná mašinka, živé video, jak dialer najde a srovná gates, https://www.youtube.com/watch?v=pu_U5OlfXyY , ovšem u novějších zámků IMO fungovat nebude.
Krásná mašinka, živé video, jak dialer najde a srovná gates, https://www.youtube.com/watch?v=pu_U5OlfXyY , ovšem u novějších zámků IMO fungovat nebude.
- ineyaa
Příspěvek#1401 » úte 22. lis 2016, 14:45
WalrusInAnus píše:Jinovu můžu vřele doporučit.
Ja som u nich minuly rok nepochodil. Niekolkymi emailami a telefonatmi som sa snazil objednat trezor, ale faktura alebo cenova ponuka ktoru sme si odsuhlasili telefonicky nikdy neprisla. Odpoved na kazdy mail trvala vzdy tak 5-7 dni. Po 3 tyzdnoch som to vzdal.
- c25land
Příspěvek#1404 » úte 22. lis 2016, 15:16
Já tam zavolal, objednal, řekli potrvá to X dní a pak přivezeme... úplně bez problémů...cenu jsme rovnou probrali a potvrdili po telefonu... Včetně detailů a příslušenství. Předtím jsem samozřejmě už měl rozhodnuto podle nabídek z internetu.Navstivil jsem několik prodejců s nimi jsem se bavil o kvalitě a provedení a pod...
- cmd_
Příspěvek#1406 » úte 22. lis 2016, 23:13
Nemá někdo zkušenost s tímhle trezůrkem na dvě? Sice za tu cenu pochybuji, že splňuje odporové jednotky a typ zámku, ale třeba mi to někdo, kdo ho má/měl vyvrátí, z té fotky nepoznám typ....jasně, můžu napsat na mail inzerenta, ale prodejce asi nebude úplně objektivní
. A ano, je mi jasné, že větší je lepší 
http://bazar.hunting-shop.cz/inzerat/21 ... el-zamkem/

- beda
Příspěvek#1407 » úte 22. lis 2016, 23:28
píše k uložení dvou zbraní a ty můžou být i bez trezoru, takže trezůrek pravděpodobně nemá žádný certifikát
https://www.tipa.eu/cz/trezor-digitalni ... /d-142726/
pokud by měl, tak se s ním výrobce bude chlubit
https://www.tipa.eu/cz/trezor-digitalni ... /d-142726/
pokud by měl, tak se s ním výrobce bude chlubit
- zedik
Příspěvek#1408 » stř 23. lis 2016, 07:54
cmd_ píše:Nemá někdo zkušenost s tímhle trezůrkem na dvě? Sice za tu cenu pochybuji, že splňuje odporové jednotky a typ zámku, ale třeba mi to někdo, kdo ho má/měl vyvrátí, z té fotky nepoznám typ....jasně, můžu napsat na mail inzerenta, ale prodejce asi nebude úplně objektivní. A ano, je mi jasné, že větší je lepší
zkušenošti s tímto trezorkem jsou takové,že ho lze otevřít asi za 20 vteřin - viz youtube..takže buď něco s certifikátem nebo bych tu tisícovku raději dal do nábojů

- Antony30011
- Antony30011
Příspěvek#1409 » stř 23. lis 2016, 11:23
Ono totiž na dvě zbraně není v zákoně nic definováno, co se týče odporových jednotek a typu zámku. To je taková vyčůranost prodejcu, že trezory splňují zákonné požadavky na dvě zbraně... protože v zákoně, § 58 se píše:
(2) Držené zbraně kategorie A, B nebo C uschované, uložené nebo uskladněné (dále
jen „přechovávané zbraně“) v počtu do 10 kusů nebo střelivo v počtu do 10 000 nábojů se
zabezpečují uložením do uzamykatelné ocelové schránky nebo uzamykatelné ocelové skříně
nebo zvláštního uzamčeného zařízení, pokud tato schránka, skříň nebo toto zařízení splňují
technické požadavky stanovené prováděcím právním předpisem. Ustanovení tohoto odstavce
se nevztahuje na přechovávané zbraně kategorie B nebo C v počtu do 2 kusů nebo střelivo
v počtu do 500 nábojů, které je však držitel těchto zbraní a střeliva povinen vhodně zabezpečit
proti zneužití, ztrátě a odcizení.
A co je vhodně zabezpečit si přebere každý sám
pro někoho je to tady ten trezůrek, pro jinýho třeba noční stolek...
(2) Držené zbraně kategorie A, B nebo C uschované, uložené nebo uskladněné (dále
jen „přechovávané zbraně“) v počtu do 10 kusů nebo střelivo v počtu do 10 000 nábojů se
zabezpečují uložením do uzamykatelné ocelové schránky nebo uzamykatelné ocelové skříně
nebo zvláštního uzamčeného zařízení, pokud tato schránka, skříň nebo toto zařízení splňují
technické požadavky stanovené prováděcím právním předpisem. Ustanovení tohoto odstavce
se nevztahuje na přechovávané zbraně kategorie B nebo C v počtu do 2 kusů nebo střelivo
v počtu do 500 nábojů, které je však držitel těchto zbraní a střeliva povinen vhodně zabezpečit
proti zneužití, ztrátě a odcizení.
A co je vhodně zabezpečit si přebere každý sám

- pelanj
Příspěvek#1410 » stř 23. lis 2016, 11:33
Mám podobný - na ochranu proti dětem, než se naučí číst, to stačí. Už ho na zbraně nepoužívám, mám v něm krátké airsoftky a nějaké ne moc důležité papíry a slouží v podstatě jako noční stolek:) Jako dočasná nouzovka v pohodě, na zajištění méně kritických věcí také poslouží.
Má dvě hlavní slabiny - použitý typ klíče a konstrukci zamykacího elektromagnetu. Takže bezpečnost je zhruba jako u plechové zamykací schránky na dopisy (mám na ní stejný zámek a je docela bytelná:)
Má dvě hlavní slabiny - použitý typ klíče a konstrukci zamykacího elektromagnetu. Takže bezpečnost je zhruba jako u plechové zamykací schránky na dopisy (mám na ní stejný zámek a je docela bytelná:)
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí