LOSík, nové střelecké situace

Moderátor: LOS vedení

AREYOU
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#1 » čtv 11. črc 2013, 20:15

Zdravím,
jelikož jsem si oblíbil LOSíky, tak mě tak na základě novejch snach o sjednocení napadlo jít proti proudu a naopak LOSíky obohatit a zrůznorodit, proč střílet v Brně, Ostravě, Praze furt to stejné? Nebylo by lepší si střelit pokaždé něco jiného, proč bych pak měl jezdit třeba do Ostravy, když doma v Brně střílíme to stejné?
LOSíky jsou super, ale otevřeně za sebe mohu říct, že se to dlouhodobě střílet nedá, střílet furt ty stejné cvičení časem přestane bavit a byla by škoda LOSíky neposunout trochu kupředu!
Nemám rád, když někdo jen kritizuje, ale sám nemá žadnou myšlenku jak něco zlepšit, tak tady předkládám můj návrh.
Vymyslet více střeleckých situací se vzdáleností od 1-10 metrů (viz kapacita střelnice Brno/Ostrava) + omezení na počet střeliva atp. dle domluvy s tím, že ty situace budou různě kombinované a člověk každý LOSík bude střílet trochu něco jiného, stejně tak i město od města.
Nové střelecké situace se dají vymyšlet společně třeba zde na foru, co vy na to?
Já má vymyšlené zatím tři tak pokud se tento nápad chytne klidně je zveřejním, ovšem původní situace nijak nezatracuji a určitě bych je nechal v repertoru LOSíku s tím, že např. situace A/B/C by měli ještě D/E/F/G/H atd. a pak na LOSíku by se to jednou složilo jako D/A/F pak B/G/F a tak podobně.

Děkuji všem za konstruktivní odpovědi, prosím odpovědi jako "ty jsi komik, takle to nejde" ničemu a nikomu nepomůžou.

Albert

Příspěvek#2 » čtv 11. črc 2013, 20:21

No mě spíš napadá, že když má někdo už zmáknuté LOSíky, tak je přesně ten čas s nimi přestat a vrhnout se na opravdový pohár LOSu (?)... Nic ve zlém ale LOSík je podle mne jen příprava na opravdový LOS (?).

AREYOU
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#3 » čtv 11. črc 2013, 20:25

LOS jsem dal v Otrokovicích, ale to není nic pro mě. Klubovky a LOSíky jsou více dle mého gusta (není to tak organizačně náročné a tím pádem nejsou takové čekačky).

sided
moderátor

Příspěvek#4 » pát 12. črc 2013, 08:24

LOSÍK je to co je, standartní střelecké cvičení. A střílí se proto aby byly výsledky z různých míst srovnatelné. Jestli Tě nebaví tak jed někam na klubovku nebo postav vlastní závod podle svých představ, který ani nemusí být podle pravidel LOS.

Ogres

Příspěvek#5 » pát 12. črc 2013, 11:31

Mě přijde standartní LOSík jako celkem geniálně postavené cvičení, kde si střelec procvičí defacto vše (pohyb, silná + slabá ruka, náboj v komoře i mimo, kryt, přebití,...). Na LOSíku v Brně sem začínal, a ikdyž sem ho střílel mockrát, pokaždé se ujistím, že stále mám co zlepšovat a kupodivu mě to stále baví :)
Pokud bych měl vyjádřit svůj názor, tak bych koncept LOSíku neměnil právě kvůli jeho souměřitelnosti s ostatními městy, případně i sám se sebou, kdy můžu porovnat svůj progres např. za měsíc, za rok.
Pokud si budeme chtít střelit něco jiného, nejsem proti, ale udělejme to třeba sami na střelnici a neříkejme tomu LOSík.
Každopádně malá změna cvičení nastala ve změně vzdáleností, která mi vyložně nevadí, ale původní verze se mi tak nějak líbila víc... Jako zajímavou bych viděl třeba modifikaci pro pokročilé ve tmě s baterkou, nebo oblečenými terči apod.

Albert

Příspěvek#6 » pát 12. črc 2013, 12:54

Tak nějak jak říká Ogres, když by měl někdo chuť na něco jiného než LOSík, není problém takový závod pojmout jako "klubový LOS praktické cvičení". tzn. LOS kde nebudou obranné situace ale všemožná cvičení střeleckých technik. Pak už je stavba a pojetí situací skutečně jen na fantazii pořadatele.

AREYOU
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#7 » pát 12. črc 2013, 16:57

Okey lidi, děkuji za připomínky. Rozhodně na LOSíku nedávám jen Ačka za nej. čas takže mám taky ještě co zlepšovat, byl to jen nápad. Postavení vlastní soutěže/drillu mě taky napadlo, ale po tom co jsem vymyslel a organizoval drill pro Sa58 jsem zjistil, že je to k*rva náročné tak další organizování závodu pro pistol bych přenechal dalším a raději bych byl jen účastníkem. Jo, klubovky jsou super rád tam chodím, LOSíkům určitě ještě nějaký čas zůstanu také nakloněn (mám cíl porážet Ogrese :-)).

Joe

Příspěvek#8 » pon 15. črc 2013, 09:06

Drilly, které se občas obměňují a občas zpestří nějakou tmou nebo plechama se střílí s Alešem (http://los.zbranekvalitne.cz/?filter_active=true&fd=on - určitě znáš).

Předně si ujasni, co chceš. Pravidelný měřený trénink s pár kamarády, nebo bomba soutěž, na kterou ti přijede 50 lidí (z nich 45 neznáš). LOSík je postaven tak, aby se v jedné sestavě úloh procvičily základní činnosti používané při LOSu: střelba obouruč, silnou, slabou, tasení, natažení, přebití taktické i netaktické, pohyb, kryty. Zůstalo by to obměnou drilů zachováno? Vůbec se nemusíš svazovat formátem LOSu/LOSíku.

Steiner
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#9 » pon 15. črc 2013, 09:49

Situace na LOSík netřeba měnit, LOSík by měl zůstat LOSíkem = standardizované cvičení, které je pro začátečníky vstupní branou do LOSu.

Cokoli navíc, další situace apod. se dají vymyslet a postavit jako "Klubovka LOS", tedy nepohárová soutěž podle pravidel LOS.

AREYOU: v druhé půlce srpna nebo v září bude opět klubovka ve Velké Bíteši na 10 situací, z toho 2 oblečené a 2 tajné. Zkus popřemýšlet a vymyslet nějaké obranné situace, který si tam postavíme a zastřílíme, aby nás to bavilo a nemuseli střílet znovu to co tam bylo minule :twisted: .

AREYOU
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#10 » pon 15. črc 2013, 19:44

Joe
Právě, že by to zůstalo zachováno, situace D/E/F...atp. by měli stejný základ - tedy 6 a 6 nábojů v zásobníku, střelba na 2 terče, jiné by bylo jen postavení terčů, a situace, ale je to fuk - prostě se ten nápad nechytl okey, asi to tak geniální myšlenka jak jsem si myslel nebyla. Soutěže s 50 lidmi tak to zrovna nemusím a Aleš DRILL znám byl jsem párkrát.

Steiner
Na klubovku se moc už těším doufám, že se bude hodnotit dle minulého, tedy do vyřešení, to se mi zdálo perfektní, mám hlavu plnou nápadů tak pokud to bylo myšleno vážně rád něco vymyslím.

Ptak

Příspěvek#11 » pon 22. črc 2013, 08:56

LOSík je standardní střelecké cvičení/závod (jak kdo chce :-)). Jeho smyslem je prověřit výkonnost střelce a umožnit mu snadné porovnání dosaženého výsledku (celkový čas LOSíku) v čase a prostoru. Z toho je patrné, že jeho obměny a modifikace nejsou žádoucí (zruší se možnost sledování či porovnávání výkonu atd.).
Pokud někoho LOSík už nudí, může začít jezdit na klasické závody LOSu, kde se situace mění. Nebo se samozřejmě dá udělat klubovka na bázi LOSíku (jako závod, který jsme dělali na Libušíně před cca měsícem). U takové klubovky se dá vyjít z LSOíkových ale i jiných známých drilů (viz IDPA.org, pistol-training.com apod.). Vzhledem k proměnlivé kvalitě závodů LOSu si myslím, že by někdy organizátoři udělali lépe, když by celý závod postavili na základě drilů a nesnažili se o originalitu za každou cenu. Ale to je už spíše do jiného vlákna.

AREYOU
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#12 » úte 23. črc 2013, 12:32

Ptak
my v Brně bereme LOSík jako takové cvičení na obranku, testujeme LOSík odstřílet z vnitřního pouzdra, z brašničky, tasit z pod trika, košile, mikiny, kožené bundy atp. a zas až o nějaké extra porovnání nám nejde (myslím celorepublikové, mezi sebou se hecujeme, ale jsme všichni kamoši co spolu střílíme i mimo LOSíky, takže to je něco jiného).
Souhlasím s tebou, že závody postavené na základě drillů (klubovka LOS v Bíteši) je dle mého úplně super a to že to není extra komplikované s 10 min.breefíngem před každou situací tomu vůbec neubírá na kvalitě, spíše naopak, ale někdo má rád vdolky jiný zase kluky :-).
Nakonec to dopadlo tak, že si stejně vezmeme něco z LOSíků, LOSu a IPSC a uděláme si vlastní drill/soutěž pro pár lidí kteří chtějí okusit něco více do obranky, kde timer bude jen takovej znervózńovač :| .

Ptak

Příspěvek#13 » úte 23. črc 2013, 17:50

No jasně o tom to je. Dobře si zastřílet zablbnout a něco se naučit. Tak ať vám to v Brně dobře pálí.

ladaj
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#14 » stř 7. srp 2013, 15:07

Mám takový všetečný dotaz: uvažovalo se někdy nad losíkem pro brokovnici? Byl by o to zájem? Např tři poppery do 15m drobným brokem by měly snést i vnitřní střelnice. Schéma podobné jako krátká /A=z místa z různých stavů připravenosti, dobíjení/B=pohyb/C=střelba z krytu...

Má smysl o tom uvažovat nebo je to ptákovina?

vlasten

Příspěvek#15 » stř 7. srp 2013, 16:48

Ano, nad LOSíkem pro brokovnici jsem uvažoval. Ale zatím jsem neměl čas to rozmyslet. Určitě to není ptákovina. Možná by to smeslo i kombinaci s klasickým LOSíkem - třeba čelákovická dvojstřelnice se k něčemu takovému nabízí.

Nechme tomu ještě čas, ono to uzraje. ;-)

Zpět na