OT - sloucene prispevky MPi z jinych diskuzi
Moderátor: LOS vedení
- Carloss
Příspěvek#76 » pát 10. říj 2014, 09:50
CMK: Pak se ale nediv, že to lidi moc nebaví, že to s těma "plivátkama" nezávoděj, když "ucelem LOSu je mimo jiné i to, aby se lidi zamysleli, jaka zbran a jaka raze je vhodna". O té situaci vím... Teoreticky by pak závodníci se slabší ráží střílející před přeštelováním mělí mít možnost střelit si to znova... Ale co.. dyk zase o tolik nejde..., žejo.. 
Proto říkám, že by asi bylo vhodné znovu zhodnotit zájem vs. ráže v této divizi. A šlo by to poměrně snadno: V MPi vynechat z hodnocení kovy. Tím smažeš rozdíly ráží a zůstane jen velikost a kapacita. Velikost je daná už teď a kapacitu jsem už taky naznačil. Ale jak říkám, je to otázkou průzkumu zájmu.
Zítra naviděnou...

Proto říkám, že by asi bylo vhodné znovu zhodnotit zájem vs. ráže v této divizi. A šlo by to poměrně snadno: V MPi vynechat z hodnocení kovy. Tím smažeš rozdíly ráží a zůstane jen velikost a kapacita. Velikost je daná už teď a kapacitu jsem už taky naznačil. Ale jak říkám, je to otázkou průzkumu zájmu.
Zítra naviděnou...

- cmk
Příspěvek#77 » pát 10. říj 2014, 11:21
Nevim, jestli jsme si spatne nerozumneli...
V době, kdy se v Cekanicich střílela kapesni zbran, tak se kalibrovalo tak, aby to padalo i při zasahu Browninga z Kevina nebo 7.65ky z PPKcka. Pokud to presto nekomu nepadlo, mají na to pravidla nastroj. Zavodnik po dostrileni stage muze zažádat o kalibraci a když popper kalibracni zbrani/strelivem nepadne, zcela automaticky strili znova.
Takze ve faktoru NEBYL zadny problém navíc, který by nehrozil při jakemkoli jinem zavode.
Nikdy nemuzes garantovat, ze se popper nepohne a pak prestane padat. Musis umet garantovat, ze pokud nepadne při zasahu předem udanym strelivem z předem udaného typu zbrane, ma zavodnik pravo na reshoot.
Takze byla splnena jak podmínka "aby to padalo i kapenim zbranim" tak "pokud jim to nepadne z duvodu zavady na zarizeni, mají pravo na reshoot".
A presto s tim lidi nezavodili... (resp. na první závod prijelo par lidi, na druhy a treti méně a na dalších uz se nedala divize vyhlasit). Rozhodne to tehdy nebylo proto, ze by jim systemove nepadaly poppery.
Zítra bohužel nebudu
V době, kdy se v Cekanicich střílela kapesni zbran, tak se kalibrovalo tak, aby to padalo i při zasahu Browninga z Kevina nebo 7.65ky z PPKcka. Pokud to presto nekomu nepadlo, mají na to pravidla nastroj. Zavodnik po dostrileni stage muze zažádat o kalibraci a když popper kalibracni zbrani/strelivem nepadne, zcela automaticky strili znova.
Takze ve faktoru NEBYL zadny problém navíc, který by nehrozil při jakemkoli jinem zavode.
Nikdy nemuzes garantovat, ze se popper nepohne a pak prestane padat. Musis umet garantovat, ze pokud nepadne při zasahu předem udanym strelivem z předem udaného typu zbrane, ma zavodnik pravo na reshoot.
Takze byla splnena jak podmínka "aby to padalo i kapenim zbranim" tak "pokud jim to nepadne z duvodu zavady na zarizeni, mají pravo na reshoot".
A presto s tim lidi nezavodili... (resp. na první závod prijelo par lidi, na druhy a treti méně a na dalších uz se nedala divize vyhlasit). Rozhodne to tehdy nebylo proto, ze by jim systemove nepadaly poppery.
Zítra bohužel nebudu

- MarK
Příspěvek#78 » pát 10. říj 2014, 12:09
Tehdy jsem se na závody do Čekanic nedostal, ale střílel jsem s PPK jinde (Čelákovice) a omrzelo mě to právě poté, co jsem slyšel jen cinkání a po vyprázdnění tři zásobníku zbyly dva kovy nahoře (pravda, ono se to v remízku špatně nastavuje na lehko, když se to tam často propadá).
Obecně se mi moc "nafukování" MPi nelíbí, ale možný směr vidím spíše v nabízení podobné divize kapesní pistole mimo pohár. Na rozdíl od Honzy si nemyslím, že by to nemělo vůbec žádný potenciál na základě jen těch třech závodů.
Obecně se mi moc "nafukování" MPi nelíbí, ale možný směr vidím spíše v nabízení podobné divize kapesní pistole mimo pohár. Na rozdíl od Honzy si nemyslím, že by to nemělo vůbec žádný potenciál na základě jen těch třech závodů.
- ianraider
Příspěvek#79 » pát 10. říj 2014, 12:49
cmk - možná než Tvé pocity se podívej na počty střelců,kteří jsou ve výsledkovkách dlouhodobě a střílejí několik let. Nejen že lidi přecházejí z divize do jiné,ale i dost lidí skončilo,nebo jezdí omezeně.... Že je na některých klubovkách v určitých regionech v jedné divizi více lidí než v druhé není proto,že je omezení PRO na 15.... Někteří byli 1-2 krát, a protožeje to třeba nebavilo, neuměli počítat náboje atd.,tak skončili a nebo přešli do STD
Špička střelců v IPSC je po mnoho let stejná,jen občas někdo skončí a jiný přibude. Je píč-vina balamutit lidi,že skončili pro omezení nábojů v divizi PRO a podsouvat lidem střílející LOS,že to k tomu povede i zde ....

- cmk
Příspěvek#80 » pát 10. říj 2014, 13:28
FAKT: do roku 2009 jezdilo na české klubovky IPSC (rozsahem nejpodobnejsi nasium poharovkam) stejne PRD jako STD
FAKT: od roku 2010 plati omezeni PRD
FAKT: od roku 2010 jezdi v PRD na české klubovky min lidi (v pomeru vuci STD)
Vsechno ostatni jsou jen domneky - ta moje je postavena na vlastní zkusenosti a na vyse uvedene statistice.
Třeba bude jiné jasne zduvodneni, proc tomu tak je. Pokud jej vis, zkus rikct "proc tomu tak je".
To, ze někdo jede občas, nebo to zkusi, zjisti, ze je to na nej moc a pak nejede - to je pravda...
Akorát se tak delo dřív jako se tak deje ted a tyka se to PRD jako STD, takze na pomer poctu strelcu to nemá vliv.
A porad je tu argument 2 (a fakt) - skomirajici MRe malem dostal poslední ranu omezenim na 5r - po uvolneni pravidel a aktivite organizatoru najednou ozil...
Ale chapu, ze verit jine statistice nez te, kterou si sam udelam, je velmi tezke. Vsechno jsou to zcela jiste nahody a zásahy vyssi moci a omezeni by vlastne vyrazne pomahaly, nebejt všech tech nahod, zrovna nahodou drive prichozich a později odchozích strelcu...
FAKT: od roku 2010 plati omezeni PRD
FAKT: od roku 2010 jezdi v PRD na české klubovky min lidi (v pomeru vuci STD)
Vsechno ostatni jsou jen domneky - ta moje je postavena na vlastní zkusenosti a na vyse uvedene statistice.
Třeba bude jiné jasne zduvodneni, proc tomu tak je. Pokud jej vis, zkus rikct "proc tomu tak je".
To, ze někdo jede občas, nebo to zkusi, zjisti, ze je to na nej moc a pak nejede - to je pravda...
Akorát se tak delo dřív jako se tak deje ted a tyka se to PRD jako STD, takze na pomer poctu strelcu to nemá vliv.
A porad je tu argument 2 (a fakt) - skomirajici MRe malem dostal poslední ranu omezenim na 5r - po uvolneni pravidel a aktivite organizatoru najednou ozil...
Ale chapu, ze verit jine statistice nez te, kterou si sam udelam, je velmi tezke. Vsechno jsou to zcela jiste nahody a zásahy vyssi moci a omezeni by vlastne vyrazne pomahaly, nebejt všech tech nahod, zrovna nahodou drive prichozich a později odchozích strelcu...
- ianraider
Příspěvek#81 » pát 10. říj 2014, 15:34
Amen
¨Rozhodně trávím na závodech IPSC nepoměrně víc času než Ty.Se střelci, kteří střílejí 5-8,i víc sezon přicházím do styku osobně víc než Ty,bavíme se nejen o problematice úbytků střelců v IPSC troufám si tvrdit víc než Ty, lidé z aktivní části IPSC mají předpokládám lepší přehled o stavu než TY, a nějak mě minula ,,zaručená zpráva,, že úbytek v divizi Production zapřičinil o omezení kapacity na 15.... Ale Ty máš zaručené statistické zprávy a víš o všem nejlépe..... Proč tedy přešli u nás střelci ze špíčky divize STD a OPEN do PRD ? Asi protože ji chtěli posílit - morálně a statisticky 

- kuba
Příspěvek#82 » pát 10. říj 2014, 17:06
ian: přešli jenom a hlavně proto že se robin, zdeněk a míra domluveli že jako naši nejlepší střelci zkusej na WS teď co je shodou okolností v tuhle chvíli v běhu na floridě, zkusí v teamech vyhrát. to jenom abychom narovnali proč je dnes PRD v čechách co se týče špičky nejobsazenější.
- cmk
Příspěvek#83 » pát 10. říj 2014, 17:15
I presto, ze presli, je tech lidi min... Zajimavy... Jestlo ono to nebylo proto, ze nejdříve zbrojovka zatlacila, protoze prodej sluzebnich zbrani je pro ni dulezitejsi, nez prodej sportovních specialu... A nasledne, když ceska IPSC spicka a zbrojovka prestali bejt největší kamosi, tak zcela samozrejme zustali u toho, co je pro ne jednodussi a levnejsi strilet (preci jen mají jiného sponzora, kterej jim radsi dava patrony, který by jionak prodaval za 3.30, nez patrony, který by prodaval za 6-7 Kc, kdyby je vůbec prodaval) a jako best-tym mají sanci leckde uspet.
Jak ty vysvetlis drivejsi pomer PRD:STD = 1:1 a dnesni 3:5? Navíc, jak sam rikas, po-te co do PRD presla ceska IPSC spicka a ani to nestacilo na to, aby se pomer 1:1 udrzel?
Ja to pojmenoval kvantitativne - na to mi staci vyhrabat stare výsledovky.
Zkus nam to vysvětlit kvalitativne... Zcela jiste si s kazdym na toto téma rad popovidas, takze jsi osoba nejpovolanejsi
PS: delam pro vyzkumnou agenturu - pojmy kvalitativni a kvantitativni pruzkum trhu rad pripadne vysvetlim
Stejne tak, jak z dostupných dat vycucnout, co je pocit a proc a co je prosta statistika.
Jak ty vysvetlis drivejsi pomer PRD:STD = 1:1 a dnesni 3:5? Navíc, jak sam rikas, po-te co do PRD presla ceska IPSC spicka a ani to nestacilo na to, aby se pomer 1:1 udrzel?
Ja to pojmenoval kvantitativne - na to mi staci vyhrabat stare výsledovky.
Zkus nam to vysvětlit kvalitativne... Zcela jiste si s kazdym na toto téma rad popovidas, takze jsi osoba nejpovolanejsi

PS: delam pro vyzkumnou agenturu - pojmy kvalitativni a kvantitativni pruzkum trhu rad pripadne vysvetlim

Stejne tak, jak z dostupných dat vycucnout, co je pocit a proc a co je prosta statistika.
- ianraider
Příspěvek#84 » pát 10. říj 2014, 17:46
Chceš snad tvrdit,že odchod lidí z divize Production zapřičinila změna kapacity ? Jenom považuji za píč-vinu tohle tvrdit ! A osoba ,,nejpovolanější,, jsi tady přeci Ty,cmk
V tomto vlákně se někteří střelci snažili otevřít diskuzi na téma MPi.Chtěli tím myslím poukázat na stávající nedostatky,Které je zřejmě mrzí. Já,ač tuto divizi nestřílím se s nimi v mnoha věcech ztotožňuji. Určitě je nezajímají nějaké statistiky a tvoje výzkumy. Předpokládám ,že stojí o nějaké seriozní řešení a ne o odvádění od tématu hloupou argumentací o hovně, cokoli napíšu... kubo - to já vím a souhlasím.... Naše malá zemička má to štěstí,že má špičky ve více divizích...

- coffee
Příspěvek#86 » pát 10. říj 2014, 19:27
Mark: dej jim BAN IPSC šmejdům
Abych nebyl OT. Použití menší ráže než 9 mm na poppery bude vždy problematické. Čímž menší ráže, tím menší oblast účinného zásahu na těle. Takže na sport převedeno, jestliže 9 mm L bude padat po zásahu na hlavu PP, tak menší ráže je tak max. na čtvrtinu hlavy. Pak jestli má cenu šťourat do MPi? Myšlenka vyjmutí kovů z hodnocení některé divize je špatně. Srovnatelné podmínky i pro malé (slabé) ráže jsou také komplikované. Že bych si pořizoval něco v 7,65 jen aby mohl kalibrovat PP? Tak to ne.

Abych nebyl OT. Použití menší ráže než 9 mm na poppery bude vždy problematické. Čímž menší ráže, tím menší oblast účinného zásahu na těle. Takže na sport převedeno, jestliže 9 mm L bude padat po zásahu na hlavu PP, tak menší ráže je tak max. na čtvrtinu hlavy. Pak jestli má cenu šťourat do MPi? Myšlenka vyjmutí kovů z hodnocení některé divize je špatně. Srovnatelné podmínky i pro malé (slabé) ráže jsou také komplikované. Že bych si pořizoval něco v 7,65 jen aby mohl kalibrovat PP? Tak to ne.

- Joe
Příspěvek#87 » pát 10. říj 2014, 19:53
Carloss píše:...
Zítra naviděnou...
Jestli mi v MPi zrušíš kovy, nebudu střílet MPi. Na LOS jezdím, abych si trochu zastřílel

- Carloss
- cmk
Příspěvek#89 » pát 10. říj 2014, 21:16
Ian - moje posledni veta k IPSC - ja jen tvrdim 2 fakty: od roku 2010 je prezany PRD na 15 ran, v roce 2010 skokove klesl pomer strelcu PRD (do te doby pomerne stabilni). A domnivam se, ze to ma souvislost. Od Tebe jsem vlastne zadny argument neslysel (krom tech, kde tve pocity a rozhovory sly proti realnym cislum).
Co se tyce nepadajicich popperu - na svych zavodech kalibruju sice 9mm G26kou, ale to jen v pripade "sporu" - jinak se snazim poppery nastavit tak, aby stabilne staly a nesundal je kdejakej vanek, ale aby padaly co nejlepe (idealne i na malorazku - uznavam - ne se vsemi poppery ne na kazdem podkladu to jde).
Taky jsem jednou v Celakovicich ne na mem zavode strilel 7.65kou do poppera. CINK - nic, CINK CINK - nic, CINK CINK CINK - padnul. Vyjimky se tedy najdou. A je to prave i tim - kdo z poradatelu ma nejakou 7.65ku? 9ku ma kazdy.
Jinak zavodu pro "kapesni zbran" bylo tehdy vyhlaseno mnohem vic. Minimalne 6 v Cekanicich a nekolik i v Otrokovicich. Problem je, ze jen 4x se ty zbrane vubec sesly ;-(
Jinak to za sebe shrnu a uz asi koncim, pac je to beztak dokolecka...
"Pokud si nekdo mysli, ze nejake dalsi omezeni nejake mensi divize povede k jeji vetsi popularizaci, je na omylu a duvody jsem tu opakovane uvedl vcetne realnych prokazanych prikladu". Jak si to ale nejaky novy reditel nastavi, prosadi - to uz bude na nem. Ja budu sam pred sebou odchazet s cistym svedomim, ze jsou pravidla pro MPi (a nejen pro MPi) rozumne minimalne restriktivni a ze za meho pusobeni pocet omezeni v pravidlech nevzrostl. Pokud ma nekdo pocit, ze je to spatny smer, muze se realizovat. At uz na svych zavodech, nebo jako papalas.
Co se tyce nepadajicich popperu - na svych zavodech kalibruju sice 9mm G26kou, ale to jen v pripade "sporu" - jinak se snazim poppery nastavit tak, aby stabilne staly a nesundal je kdejakej vanek, ale aby padaly co nejlepe (idealne i na malorazku - uznavam - ne se vsemi poppery ne na kazdem podkladu to jde).
Taky jsem jednou v Celakovicich ne na mem zavode strilel 7.65kou do poppera. CINK - nic, CINK CINK - nic, CINK CINK CINK - padnul. Vyjimky se tedy najdou. A je to prave i tim - kdo z poradatelu ma nejakou 7.65ku? 9ku ma kazdy.
Jinak zavodu pro "kapesni zbran" bylo tehdy vyhlaseno mnohem vic. Minimalne 6 v Cekanicich a nekolik i v Otrokovicich. Problem je, ze jen 4x se ty zbrane vubec sesly ;-(
Jinak to za sebe shrnu a uz asi koncim, pac je to beztak dokolecka...
"Pokud si nekdo mysli, ze nejake dalsi omezeni nejake mensi divize povede k jeji vetsi popularizaci, je na omylu a duvody jsem tu opakovane uvedl vcetne realnych prokazanych prikladu". Jak si to ale nejaky novy reditel nastavi, prosadi - to uz bude na nem. Ja budu sam pred sebou odchazet s cistym svedomim, ze jsou pravidla pro MPi (a nejen pro MPi) rozumne minimalne restriktivni a ze za meho pusobeni pocet omezeni v pravidlech nevzrostl. Pokud ma nekdo pocit, ze je to spatny smer, muze se realizovat. At uz na svych zavodech, nebo jako papalas.
- Ptak
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX