OT - sloucene prispevky MPi z jinych diskuzi
Moderátor: LOS vedení
- Joe
Příspěvek#46 » stř 8. říj 2014, 09:16
S ráží souhlas s ptakem, nechal bych to, jak je to dnes. 6,35 má občas smůlu, takový je život.
Je pravda, že omezení kapacity je jednoduché a okamžitě realizovatelné, na rozdíl od rozměru. A klidně na 7 ran, ať mají šanci malé jednořaďáky, a ať si procvičíme přebíjení
Krom toho bych zakázal botku zlepšující úchop (stejně jako v prd v ipsc). Ale dal bych to jen na první zásobník, ostatní neomezeně.
Zkusil bych to na rok-dva, zda se začnou objevovat PPK, LCP a jiné pistolky velikosti zapalovače.
Je pravda, že omezení kapacity je jednoduché a okamžitě realizovatelné, na rozdíl od rozměru. A klidně na 7 ran, ať mají šanci malé jednořaďáky, a ať si procvičíme přebíjení

Zkusil bych to na rok-dva, zda se začnou objevovat PPK, LCP a jiné pistolky velikosti zapalovače.
- Carloss
Příspěvek#48 » stř 8. říj 2014, 09:29
S tou botkou opatrně... PPK má botku v sérii na první zásobník, na druhém je bez... Já osobně mám tedy dva s botkou... S tou ráží jsem to myslel především tak, jestli by se právě neobjevily ty malý pistolky v závodech, kdyby měly větší konkurenceschopnost... A ano, klidně i těch 7 v šupleti, ale jako limit pro střelbu, nikoli jako limit pro divizi. Tedy aby mohly do závodu nastoupit klidně i větší jednořady (třeba 8... což mimochodem bývá taky hodně rozšířená kapacita), byť s tím, že startovat se bude se sedmi... třeba... Něco, jako je na čelákovických "desítkách", je by se to stalo standardem... Obecně myslím, že by se i v jiných místech a závodech mohl objevit větší počet MPi... Bych si to klidně picnul i dvakrát. Ve velký i v malý... 
Ptak:

Ptak:

- Joe
Příspěvek#49 » stř 8. říj 2014, 09:36
S tím PPK jsem to nedomyslel, záměr byl zatrhnout sám sobě botku na G26. Hlavně to nesmíš moc znechutit G26kařům, jinak tu divizi můžeš rovnou zrušit. ppk a lcp se na závodech imho nikdy moc nesejde, to nejsou zbraně, kterýma by někdo sportoval, tedy trénoval a střílel na čas.
- Ptak
Příspěvek#50 » stř 8. říj 2014, 09:38
Botku bych neomezoval - jen počet ran v šupleti. Sám mám k G26 jen jedno šuple bez botky. A bylo by hloupé nutit pravidlem majitele zbraní kupovat další v podstatě zbytečné příslušenství či "mrzačit" již existující sundaváním botky. A ano omezením počtu ran v zásobníku umožníme start v MPi různorodým zbraním od malých jednořadých typu Kahr, G42 případně PPK, KelTec až po "vysokokapacitním" typu G26, Rami atd. A ano malá ráže bude mít větší problém s kovy
Kde bude limit na počet nábojů, je mi celkem jedno ale asi někde mezi 7 až 10
Každý limit v tomto intervalu prostě donutí majitele MPi alespoň jednou na situaci přebít a to je asi správně.

- Joe
Příspěvek#51 » stř 8. říj 2014, 09:50
To je jeden z důvodů, proč bych veškerá omezení vztahoval jen na první zásobník. Snad každý glockař má aspoň jeden zásobník bez botky. Co takhle:
"V divizi MPi je první zásobník nabit sedmi náboji. V případě začátku situace s nábojem v komoře se náboj v komoře do tohoto počtu nepočítá. Dvouřadý zásobník nesmí být prodloužen botkou zlepšující úchop. Druhý, případně další zásobníky lze ve stejné zbrani použít bez omezení."
PPK, CZ50 apod. by tedy mohly startovat s botkou, glock, rami apod. bez. Je to umělé a nelogické oemzení, za pár let to určitě zas bude možné s nějakou zbraní ojebávat, ale je to realizovatelné bez dalších nákladů a vybavení ihned, jak se to schválí.
"V divizi MPi je první zásobník nabit sedmi náboji. V případě začátku situace s nábojem v komoře se náboj v komoře do tohoto počtu nepočítá. Dvouřadý zásobník nesmí být prodloužen botkou zlepšující úchop. Druhý, případně další zásobníky lze ve stejné zbrani použít bez omezení."
PPK, CZ50 apod. by tedy mohly startovat s botkou, glock, rami apod. bez. Je to umělé a nelogické oemzení, za pár let to určitě zas bude možné s nějakou zbraní ojebávat, ale je to realizovatelné bez dalších nákladů a vybavení ihned, jak se to schválí.
- voj..
Příspěvek#52 » stř 8. říj 2014, 10:52
Střílím MPi s G26. S omezením kapacity na 6+1 a následně max po 6 do zásobníku problém nemám. Situace by se dala při dobrém míření vyřešit na 2 zásobníky a ostatní MPi budou konkurenceschopné. Ale proč omezovat botku? A když už, tak u všech a ne jen u dvouřaďáků.
- Joe
- fixfokus
- pajapety
Příspěvek#56 » stř 8. říj 2014, 11:47
Moc bych to zase nekomplikoval. Navrhuji omezeni pro MPi:
- delka (uz je v pravidlech)
- jako prvni suple pouzit to, dodane se zbrani (uz je v pravidlech)
- omezit max. pocet naboju v supleti na 8 az 10 (doplnit do pravidel)
Jestli nekdo pouzije jako prvni suple s botkou a jako druhe klidne 19r bych neresil, jen je vzdy musi naplnit dohodnutym poctem 8az10 naboju...
- delka (uz je v pravidlech)
- jako prvni suple pouzit to, dodane se zbrani (uz je v pravidlech)
- omezit max. pocet naboju v supleti na 8 az 10 (doplnit do pravidel)
Jestli nekdo pouzije jako prvni suple s botkou a jako druhe klidne 19r bych neresil, jen je vzdy musi naplnit dohodnutym poctem 8az10 naboju...
- Albert
Příspěvek#58 » stř 8. říj 2014, 19:23
Táááákže chlapci......
Pročítám tady to vlákno a nestačím se divit co všechno se dá vymyslet za 3,14čoviny
Joe píše: " Krom toho bych zakázal botku zlepšující úchop (stejně jako v prd v ipsc)"..... To slyším poprvé (!), v IPSC PRD je omezena kapacita na 15 nábojů. O žádné botce tam není ani slovo.
Další věc.... Zakazovat první zásobník s botkou prodlužující úchop. Po letech jsem si řekl že si dám jednu sezónu v malé pistoli (jen tak skusmo a pak se vrátím do velké). Takže jsem vybíral vhodnou pistoli do této divize podle stávajících pravidel, tudíž jen a pouze délka hlavně. Vybral jsem Jericho 941 FB. Důvodů bylo několik, krom kapacity, podobnosti úchopu a ovládání s velkou pistolí kterou používám a hlavně se mi prostě líbí. Najednou se začnou rojit omezovači, zakazovači a vůbec chytrolíni kteří mermomocí potřebují prosadit do Mpi zbraně a zvykloklosti na úkor zbraní a zvyklostí které dosud fungovali
A propo... moje Jericho se podle pravidel vejde do Mpi a žádnou botku ++ nemá. Možná by se po chvíli bádání našli i jiné zbraně které to tak mají, nic méně to je jeden z důvodů proč padá nápad s omezením/zakázáním prvního zásobníku bez prodloužené botky (zde by proti mně byly jasně znevýhodněni všechny G26 a RAMI apod.)
Omezení ráže
... No k tomu asi není co dodat
tento nápad pokládám rovnou za debilitu a netřeba se k tomu dál vyjadřovat.
Omezení kapacity prvního zásobníku: To je tak asi jediný nápad který by mohl mít hlavu a patu ale je otázkou kolik by to jako mělo být. Byl tady návrh něco mezi 7mi až 10ti, jenže když se nad tím zamyslíte tak zase při 10ti budou znevýhodněni ti co mají jen 8mi rané zbraně, při 8mi ti co mají jen 6ti atd. Takže jako etalon najdeme zbraň s nejmenší kapacitou která je rozměrově vhodná do Mpi a s toho budem vycházet ???? Kolik má kapacitu Kevin? 6? Takže všichni se šesti v prvním zásobníku? Existuje nějaká (nebo se časem objeví) Mpi pouze 5ti raná? Takže aby jsme ji nediskriminovaly budem všichni ládovat 5? Uvědomujete si co tady vlastně tvoříme za paskvil/sprasek pravidel?
Závěr (můj osobní názor): Nechme pravidla jak jsou, neřešte co fungfuje, nechte volnou ruku pořadatelům a autorům situací jako doposud. Bylo tady zmíněno: koukněte se na závody 10ran a dost v čelákovicích tam to funguje a lidi jezdí. Tady si dovoluji poznámku (bez toho že bych chtěl urazit Ptaka nebo nebo mu nějak kritizovat jeho závody) Myslím si že střelci na tyto závody nejezdí primárně pro to, že je tam omezena kapacita zásobníku ani pro to že je tam méně ran na situaci. Do Čelákovic se jezdí proto, že je tam hezká střelnice, protože tam bývá minimálně 6 situací, protože tam je vždy fajn nálada, protože je to za humny atd... Kolik tam bude lidí s jednořadou malou pistolí o kapacitě do 7mi ran ukáže Ptakova slíbená statistika. Troufám si odhadnout že se spočítají na prstech jedné ruky.

Joe píše: " Krom toho bych zakázal botku zlepšující úchop (stejně jako v prd v ipsc)"..... To slyším poprvé (!), v IPSC PRD je omezena kapacita na 15 nábojů. O žádné botce tam není ani slovo.
Další věc.... Zakazovat první zásobník s botkou prodlužující úchop. Po letech jsem si řekl že si dám jednu sezónu v malé pistoli (jen tak skusmo a pak se vrátím do velké). Takže jsem vybíral vhodnou pistoli do této divize podle stávajících pravidel, tudíž jen a pouze délka hlavně. Vybral jsem Jericho 941 FB. Důvodů bylo několik, krom kapacity, podobnosti úchopu a ovládání s velkou pistolí kterou používám a hlavně se mi prostě líbí. Najednou se začnou rojit omezovači, zakazovači a vůbec chytrolíni kteří mermomocí potřebují prosadit do Mpi zbraně a zvykloklosti na úkor zbraní a zvyklostí které dosud fungovali

Omezení ráže

Omezení kapacity prvního zásobníku: To je tak asi jediný nápad který by mohl mít hlavu a patu ale je otázkou kolik by to jako mělo být. Byl tady návrh něco mezi 7mi až 10ti, jenže když se nad tím zamyslíte tak zase při 10ti budou znevýhodněni ti co mají jen 8mi rané zbraně, při 8mi ti co mají jen 6ti atd. Takže jako etalon najdeme zbraň s nejmenší kapacitou která je rozměrově vhodná do Mpi a s toho budem vycházet ???? Kolik má kapacitu Kevin? 6? Takže všichni se šesti v prvním zásobníku? Existuje nějaká (nebo se časem objeví) Mpi pouze 5ti raná? Takže aby jsme ji nediskriminovaly budem všichni ládovat 5? Uvědomujete si co tady vlastně tvoříme za paskvil/sprasek pravidel?
Závěr (můj osobní názor): Nechme pravidla jak jsou, neřešte co fungfuje, nechte volnou ruku pořadatelům a autorům situací jako doposud. Bylo tady zmíněno: koukněte se na závody 10ran a dost v čelákovicích tam to funguje a lidi jezdí. Tady si dovoluji poznámku (bez toho že bych chtěl urazit Ptaka nebo nebo mu nějak kritizovat jeho závody) Myslím si že střelci na tyto závody nejezdí primárně pro to, že je tam omezena kapacita zásobníku ani pro to že je tam méně ran na situaci. Do Čelákovic se jezdí proto, že je tam hezká střelnice, protože tam bývá minimálně 6 situací, protože tam je vždy fajn nálada, protože je to za humny atd... Kolik tam bude lidí s jednořadou malou pistolí o kapacitě do 7mi ran ukáže Ptakova slíbená statistika. Troufám si odhadnout že se spočítají na prstech jedné ruky.
- Albert
Příspěvek#59 » stř 8. říj 2014, 19:42
A propóó.... Než někoho z vás ještě napadne něco ve smyslu jako že "tak bude muset Mpi při každé situaci povině přebít, nebo bude muset být situace postavena tak aby byl prostor pro přebití bez ztráty času apod." Tak na to prosím zapomeňte hnedle
To že dělají klucí Čelákovický závody 10ran a dost které jsou koncipovány pro malokapacitní zbraně je fajn a já jim v tom fandím. Ale je to jejich nápad, jejich vize/záměr ale pořadatelé jiných LOSů na to můžou mít úplně jiný názor a jsem proti tomu aby se jim skrze pravidla nějak nařizovala nová kritéria stavby situace apod. To by se taky mohlo časem stát že se Vám na pořádání LOSů vy*erou 

- coffee
Příspěvek#60 » stř 8. říj 2014, 20:25
Albert: V pravidlech IPSC o PRD nemůže být nic o botce, protože PRD má zakázány jakékoliv úpravy a botka už úprava je.
Jinak bych diskuzi nezavrhoval, protože se stává konstruktivní a nakonec z toho snad něco vyleze. Termín pro úpravu pravidel v tomto roce je však nenávratně v prr...

Jinak bych diskuzi nezavrhoval, protože se stává konstruktivní a nakonec z toho snad něco vyleze. Termín pro úpravu pravidel v tomto roce je však nenávratně v prr...

Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí