Zrušení poháru LOS

Moderátor: LOS vedení

V otázce ZRUŠENÍ Poháru LOS jsem:

pro zrušení kvůli sportovní nesouměřitelnost závodů na jednotlivých střelnicích,
5
8%
pro zrušení, protože podporuje nezdravou soutěživost, která jde proti duchu LOS,
9
15%
pro zrušení z jiných důvodů (důvody můžete uvést v diskuzi),
1
2%
proti zrušení (důvody můžete uvést v diskuzi).
47
76%
Celkem hlasů: 62

ianraider

Příspěvek#31 » pon 9. pro 2013, 12:11

Zdar střelci. Pokud jde o můj pohled na Pohár,nejsem přesvědčený,že kvantita se snoubí s kvalitou. Mít desítky ,,Pohárovek,, považuji za nesmysl. Rovněž si myslím, a osbně je mi jedno - jestli jde pohár,a nebo ,,jen,, o klubovku : jde mi střelbu,o střelecky zajímavé a nápadité situace,o atmosféru na závodě,o férový závod.... Rovněž pokládám stavění Pohárového závodu proti klubovce za nesmysl. Střelnice, kde umí postavit zajímavý a kvalitní závod nemusí mít obavy o neúčast střelců. Jak napsal Steiner, pokud v GC řešili, jestli další závody vyhlašovat jako klubovky,s tím,že nehrozí úbytek střelců a ty sporťáky hravě snadno nahradí začátečníky - proč to nezkusit ? Rozhodně lepší než sekat Pohárové závody jak Baťa cvičky ...

MichalAdam

Příspěvek#32 » pon 9. pro 2013, 13:23

Tak předně,je na pořadateli zda chce dělat pohárovku za dodržení ustanovení pro pohárové závody.Nemyslím,že důvod pro zánik má být takový "aby se předešlo dohadům"jak píše steiner.Jestliže mi člen rady např.Raška,Kittler napíšou,že závod byl podle pravidel,tak nevidím důvod tomu nevěřit.Tlaky které jsou zde prezentovány-menší počet střelců,jiná výkonost,jiné terče atd. nejsou nic proti pravidlům,takže jsou ve shodě.Své příznivce mají,tak proč je vyřazovat?Čelákovice,GC a jiné střelnice musí dělat roční plán akcí.Tím vzniká zahlcení kalendáře.V nevýhodě jsou ti pořadatelé,kteří řeší termín až v průběhu roku,ale to nelze vyřešit dalším nařízením o seškrtání závodů.
Pohárový koeficient neni 100%,ale na druhou stranu lze z výsledků usuzovat jak byl závod obsazen.Můžeme utišit ty co si myslí,že tam jsou levný procenta(byl jsem tam 2x a levný procenta tam nečekejte :) )
Ale to už jsme trochu daleko od hlavní otázky poháru LOS..

ianraider

Příspěvek#33 » pon 9. pro 2013, 13:36

A kdo nařizuje seškrtání závodů ? Tak aby i Tobě Michale bylo jasno - o tomhle nepadlo ani slovo.Steiner napsal úvahu,že v GC řešili jestli všecho Poháry a nebo i klubovky a že se o nezájem střelců nebojí.

MichalAdam

Příspěvek#34 » pon 9. pro 2013, 13:54

1.jsem reagoval na steinerův příspěvek,zda pohár v GC ano/ne
2.částečně jsem odpovídal na Kubův příspěvek na první stránce.
3.jsem se soukromě vyjádřil ke koeficientu.

cmk
Vedení LOS

Příspěvek#35 » pon 9. pro 2013, 14:27

Steiner píše:
cmk píše:A teď by se velká LOSí rada měla chytit za nos a zrušit pohárové koeficienty, protože to co odhlasovali je de-facto rozdělení pohárových závodů ČR (do kterých podle svých slov nechceš nikoho nutit), ale dali ste to natvrdo do pravidel a rozlišujete čistě sportovně stavěné závody od těch ostatních.

Jeste se mimo tema rozvirene diskuze k tomu vratim.
Uz nebudu znova vysvetlovat postoje rady a svoje, uz nebudu davat priklady, jak je to s temi procenty pri ucasti nekterych... To uz tu vsechno je napsany (prikladam soubor).
Na "obranne" zamerenem zavodu v Zalanech bylo dosazeno koeficientu 1.0.
Na (jak psal PaF) neobranne zamerenem zavody v Cekanicich bylo dosazeno koeficientu 0,98.
Takze nelze generalizovat.
A tak, jak rikam, ze jestli se nekomu zdaji nekde procenta snadna, muze si pro ne dojet treba na druhy konec sveta, tak to plati i naopak... Jestli nekomu prijde nekde procent malo, muze nasednou na auto/vlak/bus/lod/letadlo a prijet tam, kde jich muze ziskat vic. Zaroven s tim se muze poucit a zacit rozjizdet zavody ve sve casti republiky, aby pro procenta nemusel tak daleko, pokud mu o ne jde... Kazdy argument je potreba videt z obou stran.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

snoopy36

Příspěvek#36 » pon 9. pro 2013, 20:25

Celou diskuzi o férovosti pohárových závodů můžete vyřešit nastavením stejných vstupních podmínek a to jsou třeba stejné terče (bože objevil jsem smysl života-ironie), pak se vám nebude nějakej čecháček vymlouvat, že na Moravě mají jiný terče a tudíž se nedá mluvit o poháru, ale to cmk (osobní útok-ironie) nechceš vidět. Psali jste, že LOS je o lidech, dobré náladě a přátelství a hlavně potkávání lidí, ale vzápětí to popíráte, když tvrdíte, že lidi nebudou jezdit, protože buď nebudou pohárové závody, nebo se pohárové závody omezí.
Nechte kvalifikační procenta, jak jsou, ale neřešte pohár, ale řešte je jako vstupenka na MČR, pak se vám nebude nikdo vymlouvat, že pohár není féroví a kdyby jel tam, vyhrál by a podobně.
Ale jelikož jsem to napsal já, tak se to zadupe jako výplod chorého mozku a ještě dostanu "příjemné reakce", nebo banán :-)
Shrnuto: zrušte pohár, zaveďte kvalifikační požadavky na MČR LOS, pro budoucího mistra to bude lepší jako titul i jako pocit, že vyhraje opravdu ten nejlepší LOSák.

tempest

Příspěvek#37 » pon 9. pro 2013, 20:44

Jestli se nepletu tohle vzniklo vecnym bojem sport vs. obrana, potazmo odporem proti GC. Co by vyresily unifikovany terce?! Prober se - prd. Tak bys na skrytych stage musel strilet kartony s nasprejovanou pistoli, nebo bez... Rozdil neni tak velkej, abys kvuli tomu musel delat dusno a dokola papouskovat "terce, terce, terce"...
Hlasoval jsem pod tihou okamziku za zruseni, ale jak tak ctu nazory, dochazim k prozreni, ze je mi to uprimne u p*dele.. Ztotoznuji se s PaFem a jeho postojem. Ale budu jezdit dal za obranou, at se na pohar soustredi, kdo chce.. Jezdim si vyzkouset situace, obdivovat stavece, jaky speky vymyslej (gastly a Steiner, smekam) a potkat se s lidma, s kteryma se jinak nevidim.. Ja jezdim los kvuli zazitku, a vedlejsi jsou procenta. Potesi, ale pro ne to nedelam.
Jen nechapu jednu vec - proc se tedy to procentualni odstupnovani zavadelo, kdyz (jak popsal CMK) vlastne nema skoro zadny vliv? Akorat je to bodnuti do vosiho hnizda proti lidem, co proste nejezdi na akce kam "top ten"...

Georg

Příspěvek#38 » pon 9. pro 2013, 22:07

Proč unifikovat terče ? Sjednoťte cílové zóny, které přenesete buď na kartony, fototerče nebo jak gdo na co chce. Podstatné jsou snad zóny, ne dizajn terče, ne ? Je jen na organizátorovi, co si zvolí. Jestli karton, fototerč, dřevo či igelit. Závodníci a jejich osobní hodnocení jsou ti, kteří určují, jestli se jim to líbí a vrátí se na další závod, nebo pojedou jinam, popř. zkusí něco jiného.

Jinak koukám, že touto diskuzí ať vědomě či nevědomky (odpůrci) vzdává spoustu diskutujících poctu GC :D Sqělá reklama :D A to myslím v dobrém :D Popravdě já mám z toho pocit, jako by opravdu dobrý a kvalitní závod uměli postavit jen na moravě v Otrokovicích a všude jinde to bylo takové obyčejné, sice dobré, ale průměrné :D Tím se prosím nechci dotknout žádné střelnice, organizátorů, stavěčů a dalších osob se závody spojených, jejichž práci oceňuji,neb sám jsem si v minulosti vyzkoušel, jaké to je spoluorganizovat závod. Tím, že v GC se sejde vždy slušná účast a je kolem něj nejvíc kladných ohlasů a že jiným tím GC leží v žaludku znamená, že to tam kluci a holky umí dobře postavit. Samozřejmě jsem myslel závod :lol:

snoopy36

Příspěvek#39 » pon 9. pro 2013, 22:12

tempest:taky inteligent, co? :-) mimo jine se v souvislosti s GC resily jine terce a "lacine body" v souvislosti s neucasti tzv. LOSi "honorace" ale je asi jedno co se tady napise, jak si par lidi mele svoje, tak vy si zase melete svoje. Pro jednu vec od ktere se nemuzes odtrhnout, ze nejakej idiot pise o rovnosti pro vsechny co se tercu tyce (ano ja) neresis zbytek. zapomen na terce, muze se treba strilet na omalovanky, res pohar, toto je vlakno o smyslu (mozna) poharu LOS.

snoopy36

Příspěvek#40 » pon 9. pro 2013, 22:17

georg aby se podrbany cechacci a sportaci nevymlouvali na jine terce :-)
jinak s tema zonama zajimava myslenka

tempest

Příspěvek#41 » úte 10. pro 2013, 07:13

S důslednou interpunkcí by se mi tvůj příspěvek luštil mnohem líp :(
"Nemůžeš odtrhnout" není správný slovo. Vyjádřil jsem se k tomu poprvé. Na jednu stranu do zblbnutí propaguješ všechny terče stejný, na druhou stranu se čertíš, když tě chytím za slovo. ale dobrá, od tvého názoru a mé oponentury se odprostím. "Laciný body" se taky přemlely stokrát. Když jsou laciný, ať si pro ně sjede, kdo chce, to zaprvé. Zadruhé, s tím související, CMK se snažil dokázat, že ty koeficienty účasti s tím moc nezamíchaj. Tak proč to?
K poháru jsem se vyjádřil. Střílejte si, co chcete, hlavně že bude LOS fungovat a budu mít kam jednou měsíčně utéct od rodiny...

cmk
Vedení LOS

Příspěvek#42 » úte 10. pro 2013, 07:48

Nejak jsem si rikal, ze uz nebudu osobne reagovat (zvlaste na nektere, jejichz papirovy fetis primo caka z monitoru - tim nemyslim temptesta, myslim tim nekoho, kdo by nejradsi vsechno jednotne, unoformni, prikazane, pevne dane - po zjisteni zamestnavatele jsem pochopil proc)...
Tak aspon k tomu excelu (tim myslim temptesta) - ten excel naopak ukazal na jednom priklade, ze prave diky koeficientu zrovna na tomto zavode doslo k jakemusi "narovnani" a ze bez ohledu, jak moc se nam to pravidlo libi/nelibi, neni uplne nespravedlive.
Myslenku dat Otrokovicky terc na nejpouzivanejsi LOSi uz jsem kdysi prezentoval, dokonce se to parkrat v Otrokovicich nezavisle objevilo. Problem je, ze ty fotky na to nejsou uplne typizovane (vzdalenost hlavy od hrudniku, natoceni apod...).
Ale jsem rad, zes to znova ozivil - mate nekdo nejakeho znameho v nejake tiskarne?
Ze bychom udelali nove fotky, upravili je na optimalni pomer, umisteni, natoceni a velikost a nechali to vytisknout na tvrdy, neleskly papir velikosti IDPA terce v cene kolem 10-15 Kc? (to je totiz to, na co to narazilo).
Ale to jsme opet OT :-)

ianraider

Příspěvek#43 » úte 10. pro 2013, 07:55

Ano,cmk to popsal celkem výstižně....a já stím naprosto souhlasím. Jak zde mnohokrá bylo lidmi z jednoho regionu a jejich přívrženci omleto - ,,příjet si pro levná procenta,, může k nám kdokoliv !!! A úplně stejně - pokud má někdo pocit z mála bodů, může si také pro ně také dojet tam, kam jezdí převážně Vámi vygenerovaná skupina střelců, kterou nazíváte ,, top-ten, šlechta, atd. ,, :lol:

tempest

Příspěvek#44 » úte 10. pro 2013, 07:59

CMK: Však po prozkoumání tabulky (koukal jsem jen na výsledky, ne na postup) jsem si řekl, že ty rozdíly skoro nic neznamenaj. Celá formulace koeficientů, a to už jsem psal, mi příjde spíš takový bodnutí do vosího hnízda, spíš bublina, která se zdá větší než je. Vem to ďas....
Na terče se zkusím optat, ale moc tomu nedávám. Kámoš tiskne obrázky na dětský plínky :D

cmk
Vedení LOS

Příspěvek#45 » úte 10. pro 2013, 08:10

Dovolim si Te, Ivo, poupravit - v Otrokovicich (ja se nebojim rict ten pojem a nenahrazuji to neurcitym "jednim regionem") nebyla vygenerovana ta skupina prvnich 10ti (podivej se do Poharu, kolik lidi by v ni nebylo, kdyby se jim zapocitali treba jen max. tebou navrhovane 2 zavody a zjistis, ze jde o jednoho az dva, kteri tam a nejen tam jezdi makat jak srouby a jsou predevsim z top 5 lidi makajicich pro LOS - a aby letos neposlouchali permanetne blbe kecy, sli stejne jako ja do jine divize). Zastancem Otrokovic byl vygenerovan pouze ten pojem.

Takze pokud podporujes nejakou moji vetu, neopirej to, prosim, o nepravdiva tvrzeni - akorat ji tim nakonec ublizis.

Zpět na