Malý revolver - rozvoj této divize LOS
Moderátor: LOS vedení
- PaF
Příspěvek#31 » ned 11. srp 2013, 18:05
cmk píše:Panove, pokud ma probihat "hlasovani" ci nazory, asi by bylo fajn, aby byly predlozeny vsechny moznosti. I kdyz se nam treba nelibi...
Abychom nedopadli jako jedno hlasovani o nejake cysklostezce, kde chybela volba "zadnou cyklostezku nechceme", byly tam jen volby, kudy ma vest, jak ma byt dotazena apod... A cykloaktivisti pak vydali prohlaseni, ze pruzkumem se doslo k zaveru, ze nikdo neni proti cyklostezce:
No ja nestál o žádné hlasování ale o diskuzi těch, kdo mají s MRe vlastní zkušenost. Chtěl jsem se ptát na cyklistickou stezku cyklistů
Když už mi z toho ředitel udělal něco, co si měl dát do vlákna o pravidlech LOSu, zaměřte se prosím ve svých úvahách na název divize MALÝ REVOLVER!
Omezení do malých divizí patří, je to jejich SMYSL! Volné charakteristiky patří do velkých divizí - PISTOLE A REVOLVER (bez přívlastku).
Ať to nedopadne jako v úvaze o charakteru LOSu, kde dost lidem nevadí ani název soutěže, ani prvotní záměr LEXu ani preambude pravidel... A prostě z toho chtějí mít SPORT, SPORT, SPORT a nic jiného....
Zkuste reagovat, pokud jste malí revolveráři
- Steiner
Příspěvek#32 » ned 11. srp 2013, 18:24
Vzhledem k tomu, že jsem šťastným novým vlastníkem 5-raného revolveru s hlavní 2", tak si dovolím též zahlasovat
:
hlasuju pro variantu 2
cmk: když už v té cyklistické anketě chyběla jedna mooc důležitá volba, tak si (do budoucna) dovolím k úvahám o MRe přidat ještě variantu č. 7 - max rozměry zbraně definované "krabicí"
Týká se to jak MPi, tak MRe. Pokud tuto kategorii nazýváme MALOU pistolí, nebo MALÝM revolverem, tak by měly rozhodovat rozměry zbraně a ne ráže nebo počet komor.
PS: konkrétní rozměry krabice sem teď nenapíšu, protože je "zatím" neznám... ale smysl "krabice" je snad jasný, vyřadit z divize revolvery na velkých rámech a velkejma pažbičkama a pistole s dvouřadýma zásobníkama a zkrácené velké služební zbraně (to zas bude řevu
)
hlasuju pro variantu 2
cmk: když už v té cyklistické anketě chyběla jedna mooc důležitá volba, tak si (do budoucna) dovolím k úvahám o MRe přidat ještě variantu č. 7 - max rozměry zbraně definované "krabicí"
Týká se to jak MPi, tak MRe. Pokud tuto kategorii nazýváme MALOU pistolí, nebo MALÝM revolverem, tak by měly rozhodovat rozměry zbraně a ne ráže nebo počet komor.
PS: konkrétní rozměry krabice sem teď nenapíšu, protože je "zatím" neznám... ale smysl "krabice" je snad jasný, vyřadit z divize revolvery na velkých rámech a velkejma pažbičkama a pistole s dvouřadýma zásobníkama a zkrácené velké služební zbraně (to zas bude řevu
- cmk
Příspěvek#33 » ned 11. srp 2013, 19:44
O krabici byla mnohokrat diskuze.
Ja vzdy tvrdil: "vetsina rozmeru zbrane se v praxi od delky laufu odviji, proto je to akceptovatelne a jednoduse meritelne pravidlo a neni potreba pomerne slozite merit vsechny 3 rozmery", na to prisla odpoved: "krabice to zmeri rychle" na to prislo: "tak jo, at pro zacatek aspon jednu krabici nekdo vyrobi - casem budeme potrebovat jednu pro kazdeho poradatele" a na tom to vzdycky pohorelo (at si usetrime prvni pulku diskuze)
Proste se nenasel nikdo, kdo by ten navrh uvedl alespon do testovaciho realneho stavu ;-(
A pokud vyradis z MPi Glock 26, Rami apod..., dopadne ta divize jeste hur, nez stavajici MRe - neboli - MPi (ktera se vytrvale rozrusta) se temer nebude strilet. A zbran, ktera je jednou z nejvhodnejsich k noseni bude v LOSu pouzivana minimalne - to mi prijde pomerne hooodne kontraproduktivni. Ze je G26 o 7mm sirsi, nez jednoradaky je pravda. Kdyz tedy vezmu rozmer prumerneho chlapa s pistoli, pak to vychazi, ze je bud siroky 43 nebo 42.3 cm... Zasadnost rozdilu necht si kazdy zhodnoti...
Nicmene - OK, pridavam krabici a prosim kazdeho, kdo bude hlasovat pro krabici, aby byl priprave - bude o jeji vyrobu pozadan.
Diskutovat tu snad ocividne nikdo nezakazuje
Jen zjednodusuju to zaverecne hodnoceni diskuze... Kdyz nekdo zmeni nazor, prepisu jeho jmeno do jine kolonky. Slovo hlasovani je tam prece v uvozovkach...
PS: vzhledem k tomu, ze jsem se letos dopustil hrichu castych vyher v Otrokovicich, nelezu do teto diskuze jako reditel, ale jako budouci strelec MRe (a MPi a Re) !!! Jediny, o kom nevim, jestli cti pravidlo "prispivejte, jestli se vas to tyka" je Jarmira (pac nevim, kdo to je). Ja jej ctim
PPS: opet prosim o nepodsouvani nejakych starych casu, puvodnich zameru apod... LOS nikdy nemel omezeny MRe velikosti, tloustkou ci cimkoliv... Naopak byl driv povolen i delsi lauf...
Ja vzdy tvrdil: "vetsina rozmeru zbrane se v praxi od delky laufu odviji, proto je to akceptovatelne a jednoduse meritelne pravidlo a neni potreba pomerne slozite merit vsechny 3 rozmery", na to prisla odpoved: "krabice to zmeri rychle" na to prislo: "tak jo, at pro zacatek aspon jednu krabici nekdo vyrobi - casem budeme potrebovat jednu pro kazdeho poradatele" a na tom to vzdycky pohorelo (at si usetrime prvni pulku diskuze)
A pokud vyradis z MPi Glock 26, Rami apod..., dopadne ta divize jeste hur, nez stavajici MRe - neboli - MPi (ktera se vytrvale rozrusta) se temer nebude strilet. A zbran, ktera je jednou z nejvhodnejsich k noseni bude v LOSu pouzivana minimalne - to mi prijde pomerne hooodne kontraproduktivni. Ze je G26 o 7mm sirsi, nez jednoradaky je pravda. Kdyz tedy vezmu rozmer prumerneho chlapa s pistoli, pak to vychazi, ze je bud siroky 43 nebo 42.3 cm... Zasadnost rozdilu necht si kazdy zhodnoti...
Nicmene - OK, pridavam krabici a prosim kazdeho, kdo bude hlasovat pro krabici, aby byl priprave - bude o jeji vyrobu pozadan.
Diskutovat tu snad ocividne nikdo nezakazuje
PS: vzhledem k tomu, ze jsem se letos dopustil hrichu castych vyher v Otrokovicich, nelezu do teto diskuze jako reditel, ale jako budouci strelec MRe (a MPi a Re) !!! Jediny, o kom nevim, jestli cti pravidlo "prispivejte, jestli se vas to tyka" je Jarmira (pac nevim, kdo to je). Ja jej ctim
PPS: opet prosim o nepodsouvani nejakych starych casu, puvodnich zameru apod... LOS nikdy nemel omezeny MRe velikosti, tloustkou ci cimkoliv... Naopak byl driv povolen i delsi lauf...
- PaF
Příspěvek#34 » ned 11. srp 2013, 21:14
Řediteli sorry, ale tohle sem až na vyjimky nepatři... Drž se tematu. V MRe Tě rádi uvítáme, o tom žádná...
MPi a minulost LOSu řešmě jinde. Já psal o tom, že je-li něco malé, nemělo by to být velké ani největší.
Délka hlavně u revolveru nemá často k celkovým rozměrům žádný vztah. 2,5" SW na rámu N např. mod. 627 je revolver jako kráva
, určitě ne MALÝ.
http://www.smith-wesson.com/webapp/wcs/ ... rrorView_Y
Délka hlavně u revolveru nemá často k celkovým rozměrům žádný vztah. 2,5" SW na rámu N např. mod. 627 je revolver jako kráva
http://www.smith-wesson.com/webapp/wcs/ ... rrorView_Y
- Viklan
- cmk
Příspěvek#40 » pon 12. srp 2013, 15:27
jamira píše:cmk:
Jestli to bylo na mě (ten plamen), tak tedy promiňte...Já jen, že by se měly ctít principy a dělat věci jednoznačně a né rozplizle a 150 vyjímek, jak je zde v ČR zvykem...
Ale nic, je mi to jedno......
Souhlasim. Mela by byt nastavena jednoducha pravidla, co nejmene vyjimek apod...
Akorat prave nevim, jak s vecnou diskuzi o variante MRE souvisi vetsina prispevku:
No a teď jsme u podstaty věci: jak chápat LOS (Lidová obranná střelba) právě třeba v této disciplíně MRe ? Protože pokud by to mělo být přesně v intencích názvu, tak by se v LOSu nemělo "hrát" na to, že malá energie .22LR neshodí kovovou siluetu (popper), ale že je to jen o umění střelce zasáhnout cíl, být rychlý, taktický, krýt se, přebít ve stresu a to vše na čas! Jinak bych totiž LOS viděl spíše jako SOS - Sportovní a Obranná střelba...
Proto jsem to radsi rychle brzdil, protoze tohle byl presne spoustec dalsiho flamu... Ten jeste predchozi vecny prispevek jsem velmi vnimal...
- Steiner
Příspěvek#42 » pon 12. srp 2013, 15:54
cmk ad první nabití: Nevím jestli je to zrovna nejlepší řešení ... ale z logiky "situace" plyne, že pokud se podle legendy stage začíná s prázdnou zbraní, tak je úplně jedno co poprvé nabije, klidně plný válec. Nutit je v čase nabíjet 5 nábojů a nastavovat polohu prázdné komory nebo při řešení situace cvakat "naprázdno" by byl opruz. Totéž by mělo ale být i u MPi, když se začíná s prázdnou zbraní, měl by mít možnost nabít hned dlouhý zásobník.
Typickým příkladem je stage, kdy je nenabitá zbraň uložená v "trezoru", po pípnutí vyjmeš zbraň, nabiješ čímkoli co je zrovna po ruce (dlouhým zásobníkem, plným válcem, apod.) a řešíš situaci.
Omezení prvního nabití na 5 ran v MRe a krátký zásobník v MPi by pak podle mně mělo platit jen tam, kde se začíná s nabitou zbraní a zpravidla skrytým nošením. Tam to dává smysl a 6-raňáky při nabíjení před startovním signálem mají čas v klidu si připravit zbraň a nastavit si prázdnou komoru jak potřebují.
Otázka je, jak by s tím pravidlem pak naložili pořadatelé a stavěči. Když postaví všechny stage na 6 terčů a všechny se budou začínat s vybitou zbraní, tak s tím vydrbou a bude to zas napikatchu...
Tak já ti nevím, ředitelu...
Typickým příkladem je stage, kdy je nenabitá zbraň uložená v "trezoru", po pípnutí vyjmeš zbraň, nabiješ čímkoli co je zrovna po ruce (dlouhým zásobníkem, plným válcem, apod.) a řešíš situaci.
Omezení prvního nabití na 5 ran v MRe a krátký zásobník v MPi by pak podle mně mělo platit jen tam, kde se začíná s nabitou zbraní a zpravidla skrytým nošením. Tam to dává smysl a 6-raňáky při nabíjení před startovním signálem mají čas v klidu si připravit zbraň a nastavit si prázdnou komoru jak potřebují.
Otázka je, jak by s tím pravidlem pak naložili pořadatelé a stavěči. Když postaví všechny stage na 6 terčů a všechny se budou začínat s vybitou zbraní, tak s tím vydrbou a bude to zas napikatchu...
Tak já ti nevím, ředitelu...
- Joe
Příspěvek#43 » pon 12. srp 2013, 16:06
Steiner píše:... Totéž by mělo ale být i u MPi, když se začíná s prázdnou zbraní, měl by mít možnost nabít hned dlouhý zásobník.
Není povoleno použít jako první zásobník se zvýšenou kapacitou, který není standardně dodáván spolu se zbraní.
Jeden rozhodčí (Adis?) mi sám ze své iniciativy řekl, že jelikož situace začíná s prázdnou zbraní, mohu klidně nabíjet hned dlouhý zásobník.
Druhý rozhodčí (teď z hlavy nevím kdo, ale určitě některý ze zkušených) mi na můj dotaz, zda mohu použít jako první dlouhý (na dané situaci by to bylo výhodné, bylo tam hodně škodičů) řekl, že ne, že v pravidlech je že první musí být použit krátký.
Osobně se přikláním k druhému výkladu. Účelem malé divize přece je střílet malou pistolkou s omezenou kapacitou. Možnost zásobníku s větší kapacitou je tam pro (původně výjimečné) dlouhé situace.
A šel bych ještě dál. Omezil bych rozměr tak, aby G26 musela začínat s malým zásobníkem bez botky a bez gripu (to říkám jako uživatel G26). Pak je G26 skutečně malá pistole, a to jak nositelností, tak chováním při střelbě.
- pesi
Příspěvek#44 » pon 12. srp 2013, 16:09
Hele a co neomezovat zbraň, ale stavět situace tak, aby se rozdíl smazal. Čtyři papíry a je jedno jestli mám pěti nebo šestiraňák, ne? Řešení malým revolverem se přece nemusí shodovat s řešením pistolí. Je to jiná kategorie. Proč by nemohla mít vlastní situace, které by třeba byly "podmnožinou" velkých pistolových?
- Joe
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX