OT - sloucene prispevky MPi z jinych diskuzi

Moderátor: LOS vedení

KarlosP

Příspěvek#166 » stř 12. lis 2014, 19:26

Nevím co tady řešíte s průzkumy. Otázka je zřejmá: Chceme v MPi zásobníky na 15nábojů nebo nechceme?
Je úplně jasné, že v závodě bez omezení jsi se zásobníkem na 7 - 10 ran proti 15ce znevýhodněn. Většinou musíš 1x přebíjet a to ti 2 - 3 vteřiny vezme i když to děláš za přesunu. To v krátké situaci není málo.
Ještě beru G26 s 12+1, alespoň musíš trochu mířit, ale s 15 + 1 stačí bezstarostně kropit.
Ostatní střelce tedy donutíš koupit taky velké zásobníky, nebo rezignovat na umístění, nebo opustit divizi. Zdá se to někomu jako světlá budoucnost? Od začátku tuto iniciativu nechápu. Uděláme z MPi "Open" ?

cmk
Vedení LOS

Příspěvek#167 » stř 12. lis 2014, 19:49

Ja jsem kdysi slysel takovej vtip, nebo pribeh...
Jakej je rozdil mezi Australanem a Cechem.
Když ma Australan jednu kozu a jeho soused dve kozy, tak Australan si preje, aby sam mel taky 2 kozy.
Když ma Cech jednu kozu a jeho soused dve kozy, tak Cech si preje, aby sousedovi jedna koza chcipla.

Od zacatku pisu, ze tenhle stav je uz mozny ted, bez zmeny pravidel, pakliže si to poradatel preje a pakliže to ma vyznam, ostatní poradatele to pochopi a budou to taky tak delat...
A mimochodem to neni o tom jestli 12+1 nebo 16+1. Za celej rok, kdy jsem strilel 12+1 me 16+1 porazil jednou a to proto, ze jsem proste strilel spatne. Ne kvuli kapacite. Kapacita 12+1 vs. 16+1 je vymluva.

A mluvit v jedne vete o zdrzeni pri prebijeni na kratke situaci - nechavam bez komentare ;-)

A zacinam si s nadsazkou klast RECNICKOU otázku - jde skutecne o narovnani tech mrnousu vuci G26, nebo o nepripusteni neceho "lepsiho", nez co ma G26? :-)

KarlosP

Příspěvek#168 » stř 12. lis 2014, 20:59

Takže protože tě za rok porazili jenom jednou, tak není rozdíl mezi malým a velkým zásobníkem? To není zrovna exaktní argument. Mě osobně je úplně jedno kolik má kdo koz, mě se akorát příčí cpát do subcompaktu zásobník z fullsize a tvářit se že ho nosím skrytě.

sided
moderátor

Příspěvek#169 » stř 12. lis 2014, 21:10

KarlosP píše:.......Je úplně jasné, že v závodě bez omezení jsi se zásobníkem na 7 - 10 ran proti 15ce znevýhodněn. Většinou musíš 1x přebíjet a to ti 2 - 3 vteřiny vezme i když to děláš za přesunu. To v krátké situaci není málo........

Nechce se mi zasahovat do debaty jak má vypadat malá pistole ale tenhle blud komentovat musím. Před pár lety když M.V. začal vozit Kahry tak střelil pár závodů jednořadou devítkou (tuším 7+1) a vyhrál je s velkou rezervou. Pak se ukázalo že má asi o 3mm delší hlaven a spadnul automaticky do velký. Jestli jsou někde zaarchivovaný starší výsledky tak to půjde dohledat. To jedno přebití v LOSu není absolutně žádný omezení, na 99% situací je prostor na přebití bez jakéhokoli zdržení. Prostě to chce míň kecat a víc střílet. (No ode mě to teda sedí)
Nebo chcete omezit kapacitu i ve velký pistoli? Tam je to vůči 1911 taky diskriminace ne-li přímo rasismus :roll:

KarlosP

Příspěvek#170 » stř 12. lis 2014, 21:53

Kdyby Grauffel střílel LOS určitě by s malou pistolí všechny porazil i ve velké pistoli. Budeme tedy tvrdit, že mezi nimi není rozdíl a zrušíme ty divize? A když už jsem u IPSC, proč v Production omezili zásobníky, když přebití není zdržení? Je to v LOSu nějak jinak? Opravdu to nikomu nepříjde divný roubovat na malou pistoli velký zásobník a tvářit se že je to O.K.? A až někdo najde kvér s 90mm havní a 190mm závěrem, taky budeme říkat, že je to malá pistole?

Ptak

Příspěvek#171 » stř 12. lis 2014, 21:54

Quote: A zacinam si s nadsazkou klast RECNICKOU otázku - jde skutecne o narovnani tech mrnousu vuci G26, nebo o nepripusteni neceho "lepsiho", nez co ma G26?

No vzhledem k tomu, že zde diskutující navrhují omezení na úrovni 6-8 ran v šupleti, tak o to asi fakt nejde :-)
Já osobně budu rád, když se začnou objevovat častěji moderní jednořadé pistole a nebude to jen G26 liga. Trend více a více ran v šupleti tyto zbraně opravdu nemotivuje k účasti.

Dorazil jsem ke kompu pozdě a statistiku z řijna asi odložím na zítra.

coffee
Vedení LOS

Příspěvek#172 » stř 12. lis 2014, 22:06

Promiň, ale to nejsou zcela relevantní argumenty.
Jednak o velké pistoli není řeč, za druhé právě o případech srovnatelné kapacity MPi jako Pi a soutěžení proti jednořadým zbraním se diskutuje.
Za další proti před pár lety se LOS výrazně zrychlil a docházelo také k úpravě pravidel, takže výsledky nejsou porovnatelné. Pokud přebíjíš, tak to musíš provádět v krytu, tedy musíš stát na místě, kdežto bez přebíjení pokračuješ v řešení situace. Prostě to má vliv na čas.
Větší kapacita má výhodu - možnost opravení zásahu, možnost rozhodnutí přebití na výhodnějším místě, ... Nemluvě o lepším úchopu větší zbraně (což asi nebude zrovna případ G26).

Začínají tu zaznívat čím dál tím větší sračky (pardon :oops: ). Padají tu argumenty možnosti volby a nesvazování omezeními, pak zase jsou zmiňovány speciály (v MPi jsem ještě žádný neviděl) a přitom je to sport a měli by být stanoveny srovnatelné podmínky. To není rozpětí 8 a 15 v kapacitě. Jde o stanovení mantinelů. Naopak zvolením dalšího kritéria je možnost rozšíření zbraní v MPi nebo možná rozšíření počtu střelců na závodech. Bohužel mužská část lidstva je ješitná a špatně snáší neúspěch a raději jej bude svádět na nedostatky jiného rázu.
Já střílím i 1911, ale v jiném typu závodů a protože ji nenosím, tak LOS střílím tím, co mám na "běžné" používání. Pokud někdo "potřebuje" používat speciál nebo závodit o zlaté spoďáry, tak ať si to užije. Já na LOS jezdím zastřílet si, strávit den svým koníčkem a s lidmi, kteří to vidí podobně. K tomu porovnat svůj výkon (nebo zbraně) vůči jiným.
Divize Pi je svým způsobem bez omezení (velikost, kapacita, ladění), kdybych chtěl být striktní, tak myslím, že málo kdo nosí SA nataženo-zajištěno, ale to se dostávám někam jinam.

MPi v tom duchu je zbraní lidovou (levnou) a jako taková by omezení klidně mít mohla - hlaveň, rozměry, kapacita nebo prostě posouzení a vyjmenování všech povolených zbraní v MPi. ... a bylo by po problémech.
Každý si následně vybere divizi, co chce střílet. Má 4 volby.

Carloss

Příspěvek#173 » stř 12. lis 2014, 22:21

Mě tak napadá, proč vlastně nestřílet G26 ve velký? Kapacitně na to má, botky na to jsou, tak jen ten kratší lauf... OK. Ale to už není o technice, ale o tom, že sttřelec prostě umí. Navíc si nemyslím, že při střelbě na siluety má délka hlavně až takový význam. A to pořád prosazuji, omezení počtu nábojů, nikoli kapacity, aby G26 a tomu podobné automaticky nevypadly.

Ptak

Příspěvek#174 » stř 12. lis 2014, 22:39

Karle já před časem (asi 2-3 roky zpátky) střílel s G26 dokonce i Mistrovství republiky IPSC a šlo to. Minulý rok jsem se ni střílel několik kol EPP neboli Policejní parkur což je mířenka až na 30 metrů a držel jsem se s nastřelem tuším kolem 205-210 bodů. Takže ano dá se :-)

Odesláno z mého SGP521 pomocí Tapatalk

Carloss

Příspěvek#175 » stř 12. lis 2014, 23:07

Přesně o tom píšu. G26 a tomu podobné moderní dvojřaďáky se v MPi nestřílej proto, že by byly nesrovnatelně horší, než jiné pistole v Pi, ale prostě proto, že dle současných pravidel se do toho vejdou. Navíc v divizi, kde je ve standardních závodech nesrovnatelně méně účastníků to výsledky na první pohled postě vypadaj jinak.

cmk
Vedení LOS

Příspěvek#176 » čtv 13. lis 2014, 07:23

Kluci, jsem rad, ze jste k tomu napadu "G26 ve velky" dosli bez "ciziho zavineni".
Vratte se v diskuzi hodne zpet - dokonce asi do jine diskuze, prectete si argument "omezime-li MPi tak, ze se tam G26 nevejde, zrusime tim MPi" a pokud je nekdo z vas blondyna, bude mit 5 let co delat, protoze to budete cist dokolecka az k tomuhle prispevku. Mozna pri cteni na chvili zpomalite i Ptakovic vcerejsi statistiky, ze ten zavod G26kou strilela pulka lidi. Co to udela s divizi necham na vas :-)

O pouzivani specialu uz tu padlo par vet - neslo o MPi - specialy na LOSu uz davno pouzivame :-) Pokud to bylo vztazeno na me s tim, ze P11 je special (Jaro Kuracina by byl nadsen, ze se mu povedlo udelat tak dobrou zbran, ze je rovnou nazyvana specialem po investici 10Kc do smirglu), pak vysledky z lonska mluvi jednoznacne za to, ze ten special nutne "potrebuji" :-)

"Vyradit" protiargument, ze neni relevantni - to jsem naposledy videl u teplickeho soudce Ference. Je to relevantni. Pac nektere argumenty se pouzivaji jen tam, kde se to nekomu hodi. Kdyz je tak dulezite narovnat kapacity, proc ne jen v male? Jak k tomu prijdou ti, co maji jen tu 1911ku a chteli by na LOS? Ten uz ma jen jednu volbu a na LOS nepojede, protoze ude soutezit proti 20r specialum co to muzou odkropit bez prebijeni a nebudou se zdrzovat prebijenim v krytu (to jen cituji argumenty jinych).
Takze co, omezime i velkou pistoli? Argumentu proc to udelat tu padlo hodne...
Jenze na te velke Pi je tak nejak vic videt, ze to mozna asi nebude tak skvelej napad :-)

A LOS se zrychlil? Mozna strelci se zlepsili, ale mam tu videa od roku 2006 a ty situace jsou porad vice mene stejny.

Carloss

Příspěvek#177 » čtv 13. lis 2014, 07:56

Ale no tak.. Nepodsouvej nám něco, co nikdo neřekl... Nikdo tu nechce vyřadit G26 z MPi. A někteří to naprosto jasně opakovaně píší...

Ptak

Příspěvek#178 » čtv 13. lis 2014, 08:02

Přesně tak. Honzo znovu opakuji nikdo tady ani v naznacich nechce omezovat divizi Pi a nikdo nechce vytlačit G26 z divize MPi, tak nám to tady nepodsouvej. Diskutujeme tady o tam, zda by omezení počtu nabízených nábojů neposunulo divizi MPi.

Odesláno z mého SGP521 pomocí Tapatalk

rocky77

Příspěvek#179 » čtv 13. lis 2014, 08:18

Jenže v tom je dle mého ta nekonzistentnost - pokud chcete omezit MPi, aby bylo sportovní zápolení férovější (tedy aby proti sobě v jedné divizi nestály pistole se 7 a 15 ranami), pak ale nutně musíte požadovat omezení i v divizi Pi, a to z úplně stejného důvodu... Je to jedna soutěž (LOS), ve které by měla platit stejná pravidla ve všech kategoriích (divizích)...

Takže pokud "nikdo tady ani v naznacich nechce omezovat divizi Pi", ale současně chce omezovat MPi, vidím v tom (podobně jako cmk a sided) rozpor...

Carloss

Příspěvek#180 » čtv 13. lis 2014, 08:34

Ne nevyhutelně. Kouněmež se na to jako na množiny, kde jednou velkou množinou jsou všechny pistole a jednou podmnožinou jsou malé pistole. Ono totiž neplatí, že by střelec s malou pistolkou nemohl střílet divizi velkých. Nebo ano? Dokonce i s PPK nebo P239 se i na Čelákovických desítkách mohu takto rozhodovat, a to právě podle plnění zásobníků.

Zpět na