Divize LOS-pistole s kolimátorem.
Moderátor: LOS vedení
- audis
- petras125
Příspěvek#152 » úte 11. pro 2018, 21:05
Je to marný
je to marný
je to marný
Pistole s minikolimátorem není Formule 1 - je to normální věc a jejich počet bude narůstat.
Do věkové kategorii 25-49 let spadá 37,4 % obyvatelstva. Do věkové kategorie 50-64 spadá 20,4 %. Tj. 1/3 potenciálních střelců je starší 50-ti let a z nich 80% musí nosit brýle na čtení (dalekozrakost). Tedy bez brýlí na blízko nevidí míridla. Kolimátor tohle řeší.
Je to marný
je to marný
je to marný
je to marný
je to marný
Pistole s minikolimátorem není Formule 1 - je to normální věc a jejich počet bude narůstat.
Do věkové kategorii 25-49 let spadá 37,4 % obyvatelstva. Do věkové kategorie 50-64 spadá 20,4 %. Tj. 1/3 potenciálních střelců je starší 50-ti let a z nich 80% musí nosit brýle na čtení (dalekozrakost). Tedy bez brýlí na blízko nevidí míridla. Kolimátor tohle řeší.
Je to marný
je to marný
je to marný
- Honzajan
Příspěvek#157 » úte 11. pro 2018, 22:37
A cekal snad nekdo jiny vysledek?
Ruku na srdce, co cekat od nevzdelance, ktery se bude do krve hadat, ze tecka na kolimatoru neni zaostrena do nekonecna... Proste stare paky jako u myslivcu... kdo chce, hleda zpusoby... Uz aby bylo v chodu idpa, na los je problem se registrovat pro velky zajem, takze konkurence i ve stejny termin bude fajn.
Ruku na srdce, co cekat od nevzdelance, ktery se bude do krve hadat, ze tecka na kolimatoru neni zaostrena do nekonecna... Proste stare paky jako u myslivcu... kdo chce, hleda zpusoby... Uz aby bylo v chodu idpa, na los je problem se registrovat pro velky zajem, takze konkurence i ve stejny termin bude fajn.
- petras125
Příspěvek#158 » stř 12. pro 2018, 09:58
Pro ty, kteří potřebují dovysvětlit to, co komentuje Honzajan v předchozím příspěvku: "... co cekat od nevzdelance, ktery se bude do krve hadat, ze tecka na kolimatoru neni zaostrena do nekonecna ..."
Prostudujte příspěvky, kde je to velmi slušně vysvětleno:
majlont - sob 22. zář 2018, 21:20
Honzajan - úte 25. zář 2018, 19:2
A "vědeckou" oponenturu od Coffee:
coffee - ned 23. zář 2018, 16:47
coffee - úte 25. zář 2018, 19:43
Chtěl jsem k tomu udělat pár fotek, ale Honzajan už sem jednu dal, která je snad dostatečně názorná.
http://2ht1mik98ka4dogie28vqc4y.wpengin ... ando05.jpg
je to marný
je to marný
je to marný
Prostudujte příspěvky, kde je to velmi slušně vysvětleno:
majlont - sob 22. zář 2018, 21:20
Honzajan - úte 25. zář 2018, 19:2
A "vědeckou" oponenturu od Coffee:
coffee - ned 23. zář 2018, 16:47
coffee - úte 25. zář 2018, 19:43
Chtěl jsem k tomu udělat pár fotek, ale Honzajan už sem jednu dal, která je snad dostatečně názorná.
http://2ht1mik98ka4dogie28vqc4y.wpengin ... ando05.jpg
je to marný
je to marný
je to marný
- coffee
Příspěvek#161 » stř 12. pro 2018, 13:02
petras125: jasně, hodinky - holínky, obojí se natahuje. My nevzdělanci a knihy to potvrzují, tvrdíme, že kolimátor usnadňuje = urychluje proces míření. Ergo kladívko proti mechanickým mířidlům to přináší výhodu. To je ten podstatný problém.
honzajan: kecy z manažerských kurzů možná fungují na slabší jedince.
Jak píše PaF, stále to jsou jen plky od klávesnice. Zatím žádný závod za účasti kolimátorových střelců neproběhl. Nicméně pro názornou ukázku dosahovaných časů si lze najít jakýkoliv závod IPSC za poslední rok, kde divize PCO je střílena a porovnat si časy s divizí Production.
Nic vám nebrání si to vyzkoušet v IDPA, ale nevidím adekvátní důvod měnit pravidla na přání jedince, až vás budou desítky, ..... LOS nemusí přebírat nastavení divizí od jiných, nemusí být všechny závody stejné. Jsou i jiné asociace a závody, zkuste to tam.
honzajan: kecy z manažerských kurzů možná fungují na slabší jedince.
Jak píše PaF, stále to jsou jen plky od klávesnice. Zatím žádný závod za účasti kolimátorových střelců neproběhl. Nicméně pro názornou ukázku dosahovaných časů si lze najít jakýkoliv závod IPSC za poslední rok, kde divize PCO je střílena a porovnat si časy s divizí Production.
Nic vám nebrání si to vyzkoušet v IDPA, ale nevidím adekvátní důvod měnit pravidla na přání jedince, až vás budou desítky, ..... LOS nemusí přebírat nastavení divizí od jiných, nemusí být všechny závody stejné. Jsou i jiné asociace a závody, zkuste to tam.
- petras125
Příspěvek#162 » stř 12. pro 2018, 13:28
Coffee, svoji snahu o změnu pravidel LOS vzdávám. Zjevně to nemá smysl. Uznávám, že máš bezpochyby pravdu v tom, že pokud se někomu stávající pravidla LOS nelíbí, může vyzkoušet jinou disciplínu, třeba zmiňované IDPA. Pokud je postoj LOS ke změně pravidel - ve vztahu ke kolimátorům - neměnný, pak ovšem nemá smysl ani toto diskusní vlákno a bylo by jej dobré zamknout. Neb další diskuse na dané téma je zcela bezpředmětná.
- audis
Příspěvek#163 » stř 12. pro 2018, 13:53
Před časem někam na forum psal někdo (snad oranžový nebo modrý nick) , že ve výsledcích ipsc nevidí při kolimatoru lepší časy než bez něj. Ať se tak stalo nebo ne,...
Mohl by někdo kdo se ve webu ipsc vyzná, dát sem nějakou tabulku výsledků pro srovnání s a bez kolimátoru ? Zajímá mě to.
Mohl by někdo kdo se ve webu ipsc vyzná, dát sem nějakou tabulku výsledků pro srovnání s a bez kolimátoru ? Zajímá mě to.
- Quirinus
Příspěvek#164 » stř 12. pro 2018, 17:03
Pokud je fakt, že kolimátor na závěru zlepšuje výsledky střelců, tak by přece střelci byli sami proti sobě, aby se bránili jejich používání (jak v závodech LOS, tak v běžném životě), když už jsou dneska takové kolimátory, které jsou odolné, spolehlivé a tak malé a lehké, že prakticky vůbec nekomplikují běžné skryté nošení.
Teda aspoň takový závěr jsem si z toho pro sebe udělal já. :-/
Teda aspoň takový závěr jsem si z toho pro sebe udělal já. :-/
- radim78
Příspěvek#165 » stř 12. pro 2018, 17:12
@cofee LOS jsou prima zavody a budme za ne radi, ale pokrok nezastavite.
Udelat pro slepyse divizi "carry optics" by nebylo na zavadu.
Proste by tam byly pripusteny realne zbrane na noseni, ne IPSC Open monstra.
Tech vyhovujicich zbrani s pohybujicim se kolimatorem na zaveru je dnes na trhu spousta.
Mne osobne od porizeni zatim odrazuje nemoznost si zazavodit (realne pro mne zatrenovat) prave na LOSu.
Tomuto handicapu navzdory si jednu na pristi sezonu poridim. Proste strelba za hranici cca 7,5m pro mne prestala byt zabava.
Pravdepodobne obycejny plastak P10SC/F OR, nebo Shadow2 OR (to uz zbran uplne na bezne noseni neni, ale na domaci sebeobranu mi prijde adekvatni)
Nam, co mame problemy se zrakem a pres klasicka miridla to je doslova porod (predevsim za jakkoli horsich svetelnych podminek), by moznost ucastnit se pomohla.
Udelat pro slepyse divizi "carry optics" by nebylo na zavadu.
Proste by tam byly pripusteny realne zbrane na noseni, ne IPSC Open monstra.
Tech vyhovujicich zbrani s pohybujicim se kolimatorem na zaveru je dnes na trhu spousta.
Mne osobne od porizeni zatim odrazuje nemoznost si zazavodit (realne pro mne zatrenovat) prave na LOSu.
Tomuto handicapu navzdory si jednu na pristi sezonu poridim. Proste strelba za hranici cca 7,5m pro mne prestala byt zabava.
Pravdepodobne obycejny plastak P10SC/F OR, nebo Shadow2 OR (to uz zbran uplne na bezne noseni neni, ale na domaci sebeobranu mi prijde adekvatni)
Nam, co mame problemy se zrakem a pres klasicka miridla to je doslova porod (predevsim za jakkoli horsich svetelnych podminek), by moznost ucastnit se pomohla.
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí