Pravidla od 1.9.2023 - veřejná debata
Moderátor: LOS vedení
-
martin kovar - Příspěvky: 55
- martin kovar
Příspěvek#136 » čtv 20. črc 2023, 07:46
Ahoj.Měl bych 2 dotazy na který jsem nevyčetl v pravidlech odpověd.
1/Může střelec,který zcela jasně spadá do divize Kpi se přihlásit dobrovolně do pistole?A to z důvodu,že prostě chce soutěžit proti (sportovním zbraním)
2/Ta samá otázka je jestli se střelec z pistole může přihlásit do Opt?Je taky v nevýhodě proti Opt,jelikož nemá lasery atd.,ale chce se s nimi měřit a soutěžit.
Oba případy jsou posun nahoru a vlastě jsou lidi,kteří se chtějí posouvat dále,zlepšovat a né brečet,že na něco nebo na někoho nestačí,když mají (horší zbraň,vybavení,atd.)místo toho,aby trénovali a zlepšovali se.
Toto nejsou otázky na debatu,ale spíš na tvůrce pravidel a na objasnění.Díky
1/Může střelec,který zcela jasně spadá do divize Kpi se přihlásit dobrovolně do pistole?A to z důvodu,že prostě chce soutěžit proti (sportovním zbraním)
2/Ta samá otázka je jestli se střelec z pistole může přihlásit do Opt?Je taky v nevýhodě proti Opt,jelikož nemá lasery atd.,ale chce se s nimi měřit a soutěžit.
Oba případy jsou posun nahoru a vlastě jsou lidi,kteří se chtějí posouvat dále,zlepšovat a né brečet,že na něco nebo na někoho nestačí,když mají (horší zbraň,vybavení,atd.)místo toho,aby trénovali a zlepšovali se.
Toto nejsou otázky na debatu,ale spíš na tvůrce pravidel a na objasnění.Díky
- MiraStar
Příspěvek#142 » čtv 20. črc 2023, 17:10
Ahoj Martine,
Možný (a snad i logický) klíč jak se lze dobrovolně pohybovat mezi divizemi je:
Střelec s MPI může do KPi, Pi
Střelec s KPi může do Pi
Střelec s Pi nemůže nikam, leč mu chybí optoelektrická mířidla (platí i pro MPi a KPi)
Střelec s MRe může do Re
Jiný pohyb zpět nelze, narazí na pravidla pro velikosti zbraní a seznam vyloučených zbraní.
Míra Starčevič
PS: toto nebylo úplně předmětem jednání Rady, leč jsme předpokládali, že strelec má střílet v divizi kam jeho zbraň patří.
Možný (a snad i logický) klíč jak se lze dobrovolně pohybovat mezi divizemi je:
Střelec s MPI může do KPi, Pi
Střelec s KPi může do Pi
Střelec s Pi nemůže nikam, leč mu chybí optoelektrická mířidla (platí i pro MPi a KPi)
Střelec s MRe může do Re
Jiný pohyb zpět nelze, narazí na pravidla pro velikosti zbraní a seznam vyloučených zbraní.
Míra Starčevič
PS: toto nebylo úplně předmětem jednání Rady, leč jsme předpokládali, že strelec má střílet v divizi kam jeho zbraň patří.
- MiraStar
Příspěvek#145 » pon 24. črc 2023, 04:13
Ahoj PaFe
Osobně bych samonabíjecí pistole a revolvery vůbec neslučoval. Chápu použití věnečků při přebíjení a porovnávat to s přebíjením zásobníků.
Ale jak jsi sám psal, skupina revolverářů má vzestupnou tendenci, tak bych se přimlouval za to, aby si každý šel svou cestou.
Poslední slovo má ŘLOS, potažmo pořadatelé.
Míra Starčevič
Osobně bych samonabíjecí pistole a revolvery vůbec neslučoval. Chápu použití věnečků při přebíjení a porovnávat to s přebíjením zásobníků.
Ale jak jsi sám psal, skupina revolverářů má vzestupnou tendenci, tak bych se přimlouval za to, aby si každý šel svou cestou.
Poslední slovo má ŘLOS, potažmo pořadatelé.
Míra Starčevič
- Tomak
Příspěvek#146 » pát 22. zář 2023, 18:54
Zajímal by mě rozumný důvod, proč pistole G43X je povolená zbraň v MPi. Je to zbraň, která je důležitými rozměry blíž G19 než G43. Podle mě tohle nemá v MPi co dělat. Výškou je dokonce vyšší, než G19. A ty 2 cm v délce závěru nehrajou vůbec roli. To si to nějakej známej u vedení vybrečel??? Protože co si pamatuju, tak původně v MPi listu G43X nebyla. To je to samý, jako kdyby v kompaktu mohl být G19X

- Tomak
Příspěvek#148 » sob 23. zář 2023, 09:59
Albert píše:Původně v Mpi listu nebyla protože splňovala kritérium délky hlavně.
...tomu úplně nerozumim. Nebyla tam, protože splňovala??
Mě jde spíš o to, že pokud Honza napíše tohle - ... botka +3 či +4 na Glock 43 už zajišťuje úchop téměř nebo úplně fullsize zbraně a o tom jaksi divize MPi, ale ani KPi není)... a následně se v MPi objeví G43X, který má úchop jako G19, tak to podle mě není dobře. Nějak se nám ty malý pistole zvětšujou...

- Albert
Příspěvek#149 » sob 23. zář 2023, 16:22
Tak jinak... podle starých pravidel byla malá pistole definovaná délkou hlavně a tuto délku Glock 43X splňoval. (takže nepotřebovala být jako výjimka být na MPI listu) V MPI listu byli pistole které měli hlaveň delší ale bylo rozhodnuto že více méně splňují definici malé obranné pistole, že to jakoby ještě není úplně Compact a velká už vůbec ne.
- Haluziak
Příspěvek#150 » úte 26. zář 2023, 09:28
Teď jsem si pro jistotu znovu pročítal pravidla platná od 1. 9. 2023 a narazil jsem na:
19.2.2.2. přidané kompenzátory nebo kompenzátory, se kterými nebyla zbraň vyrobena (platí pouze pro divize Opt, Pi, KPi, MPi, Re, MRe);
nemělo náhodou z divize OPT vypadnout i omezení kompenzátorů? Nebo kde jsem nabral ten pocit?
19.2.2.2. přidané kompenzátory nebo kompenzátory, se kterými nebyla zbraň vyrobena (platí pouze pro divize Opt, Pi, KPi, MPi, Re, MRe);
nemělo náhodou z divize OPT vypadnout i omezení kompenzátorů? Nebo kde jsem nabral ten pocit?
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí