Nošení lovecké zbraně bez LL

xTom

Příspěvek#1 » stř 18. úno 2015, 12:21

Zdravím, nedávno jsme se bavili s kluky co mají ZP skp. C, ale ještě nejsou držiteli LL. Jsou dle zákona oprávněni chodit po lese s kosou? Ano nebo ne? Samozřejmě za předpokladu, že flintu nepoužijí k výkonu myslivosti. P.S.: Komentáře typu: ,,A proč by to jako dělali?... '' Mě nezajímají, chci jen vědět, jestli to je možné, protože podle mě to ze zákona možné je.

xTom

Příspěvek#2 » stř 18. úno 2015, 12:23

Jo, ještě pardon za to nošení, když mám kosu, tak je to přepravování z místa na místo, kde jsem oprávně nosit.... :-D

marinakus

Příspěvek#3 » stř 18. úno 2015, 12:30

ono když přijdeš s tou tvou "kosou" na hon i s loveckým lístkem tak na 99 procent tam odsud pojedeš jak půl pátá..... myslivec s útočnou puškou na zádech, to je fakt síla..... navíc (ať mě někdo klidně opraví pokud kecám) je myslivec oprávněn nosit zbraň v lese podle jiného právního předpisu - tudíž podle zákona o myslivosti a myslím, že se tam najde víc důvodů proč toto ne

xTom

Příspěvek#4 » stř 18. úno 2015, 12:40

Odkdy je brokovnice útočná puška, o čem to mluvíš?

xTom

Příspěvek#5 » stř 18. úno 2015, 12:41

Krom toho, když nejsou držiteli LL, tak se jich žádnej zákon o myslivosti netýká.

marinakus

Příspěvek#6 » stř 18. úno 2015, 12:54

odkdy je brokovnice kosa a pokud se tě zákon o myslivosti netýká, tak jak chceš nosit zbraň po lese?

Serz

Příspěvek#7 » stř 18. úno 2015, 12:56

LOL. S kosou do lesa samozrejme muzes, jen pozor, at se neriznes ;)

xTom

Příspěvek#8 » stř 18. úno 2015, 13:00

marinakus laskavě si přečti, na co jsem se ptal, na tyhle komentáře jsem fakt čekal, mluvíš úplně o něčem jiném. Jinak nevím jak u vás, ale u nás se kosou myslí zlomená brokovnice :-)

marinakus

Příspěvek#9 » stř 18. úno 2015, 13:11

xTom, jiný kraj jiný mrav, tohle slyším poprvé a hluboce se omlouvám ale nic to nemění na tom, co jsem napsal o nošení zbraně v lese.... ono z podobných důvodů bylo to C-éčko bez loveckého lístku před novelou ZoZ nezískatelné

Boudy

Příspěvek#10 » stř 18. úno 2015, 13:35

hmmm, nevím, kde je xTom doma, ale já, a to myslím napříč republikou neslyšel nikoho, že by zlomená brokovnice byla brána jako kosa. Dokonce i vznik toho označení bude s největší pravděpodobností u vojáků ZVS. S tvojí kosou (ať brokovnicí nebo samonabíjecí puškou), pokud nemáš LL, se v lese dopouštíš přestupku - leda, že bys ji měl buď ve futrále nebo splňující podmínky skrytého nošení ...

xTom

Příspěvek#11 » stř 18. úno 2015, 13:37

JJ, právě, že dnes můžou všici získat C bez LL, proto se jich žádný zákon o myslivosti netýká.

Boudy

Příspěvek#12 » stř 18. úno 2015, 13:43

Ale v lese těžko vysvětlíš lesní stráži, že přenášíš pušku na střelnici, nebo ji musíš mít nošenou skrytě. Tedy každopádně je to průšvih a pochybuji, že nezavolá PČR a minimálně přestupek je na světě - představa, že tam bude i upytlačný kus je již trestný čin ... Tedy zkusit se dá cokoliv, následky jsou však jasné ...

Blacky

Příspěvek#13 » stř 18. úno 2015, 13:50

KOSA = zkrácená sa58! Ale prostě odpověď na xTom. Po lese není možné NEskrytě nosit cokoli. (bez LL)

sided
moderátor

Příspěvek#14 » stř 18. úno 2015, 14:07

xTom píše:marinakus laskavě si přečti, na co jsem se ptal, na tyhle komentáře jsem fakt čekal, mluvíš úplně o něčem jiném. Jinak nevím jak u vás, ale u nás se kosou myslí zlomená brokovnice :-)

Když píšeš jak Bulhar tak se nediv že Ti ostatní nerozumí :? Pro ostatní, vyjadřujte se v diskuzi srozumitelně prosím aby nedocházelo k podobným úletům.

xTom píše:JJ, právě, že dnes můžou všici získat C bez LL, proto se jich žádný zákon o myslivosti netýká.

Ale samozřejmě že týká, stejně jako kohokoli jiného se zbrojákem i bez něj! Dokonce i když si uděláš LL tak bez platné povolenky k lovu a pojištění zbraň v honitbě nesmíš neskrytě nosit.

marinakus

Příspěvek#15 » stř 18. úno 2015, 14:41

sided: díky za doplnění, nejsem myslivec ale tohle je dovoditelné ze ZoZ

Zpět na