platnost zbrojního průkazu při rozšíření po 1.7.2014

msshop
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#1 » pát 4. črc 2014, 09:34

Mám dotaz na tento odstavec:

Pozitivní změnou pro nás střelce je prodloužení platnosti zbrojních průkazů na dvojnásobek, tj. 10 let (pro držitele ZP sk. D se prodlužuje i doba, po které musí jít znovu k lékaři, ze 30 měsíců na pět let). Znamená to tak méně administrativy pro střelce i policii a také menší výdaje za lékaře i poplatky. Bohužel se tato změna netýká již vydaných zbrojních průkazů, ale teprve těch, které budou vydány od dnešního dne. Doba platnosti, kterou máte vyznačenou ve svém zbrojním průkazu, tak v každém případě platí.

Otázka:
Mám zbroják A,B,D,E, a 1.7.2014 jsem si zažádal o C, jaká bude platnost průkazu 5 nebo 10let?

sided
moderátor

Příspěvek#2 » pát 4. črc 2014, 09:37

10

msshop
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#3 » pát 4. črc 2014, 09:41

Logika říká 10let ale při podání žádosti jsem dostal info že jenom 5let.Tak netušim kde je pravda :?:

sided
moderátor

Příspěvek#4 » pát 4. črc 2014, 09:54

Důležitý je datum vydání ZP, po 1.7. ho ani na 5 let vydat neumí. Když jsem byl v půlce května pro průkazy zbraní tak se ptali lidí se žádostí o ZP jestli pospíchají na vydání a nebo si radši počkají po 1.7 na delší platnost.

msshop
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#5 » pát 4. črc 2014, 10:06

To chápu :D jenom doufám že rozšíření berou stejně jako vydání nového nebo obnovení starého průkazu. :roll:

frantisek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#6 » pát 4. črc 2014, 10:10

Neexistuje nic jako obnoveni ci prodlouzeni zbrojaku.
Zbrojak ma platnost do.
Pokud zadas o novy ZP, stary odevzdavas a novy ma opet platnost do.
Pokud rozsirujes skupiny, stary odevzdavas a zadas o novy.

Pro platnost zbrojaku je rohodujici datum vydani.
Tedy uterkem skoncila sance dostat zbrojak na 5 let.

Piggy

Příspěvek#7 » pát 4. črc 2014, 10:25

§ 25 Rozšíření skupin zbrojního průkazu
(3) Vyhoví-li příslušný útvar policie žádosti o rozšíření skupin zbrojního průkazu, vydá nový zbrojní průkaz výměnou za průkaz dosavadní s dobou platnosti původního zbrojního průkazu.

MarK
moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#8 » pát 4. črc 2014, 10:37

Úplně přesně to tak není. Rozšiřování skupin ZP má vlastní paragraf 25, kde je mimo jiné uvedeno:
(3) Vyhoví-li příslušný útvar policie žádosti o rozšíření skupin zbrojního průkazu, vydá nový zbrojní průkaz výměnou za průkaz dosavadní s dobou platnosti původního zbrojního průkazu .

edit: Piggy byl rychlejší než já z mobilu :D

sided
moderátor

Příspěvek#9 » pát 4. črc 2014, 10:50

Aha, tak to je pěkná zrada. :|

msshop
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#10 » pát 4. črc 2014, 11:09

A jak to teda bude u mě s prohlídkou u D-éčka, postaru a nebo 5-ti letech :lol: když bude platnost stávajícího na 5 let.

vydán 5/2014

MarK
moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#11 » pát 4. črc 2014, 11:29

Já si myslím, že to platí po startu, tedy 30 měsíců od vydání (původního) ZP. Ale zeptej se nejlépe na policajtech.

mikymoto

Příspěvek#12 » pát 4. črc 2014, 13:24

Obávám se, že všude kde jsem koukal, je vydání nového ZP (náhradou za původní s jinými údaji = ztráta, poškození,...) vždy s platností toho původního. Takže by Ti nepomohl např. ani trik s poškozením průkazu - (k ničemu prosím nikoho nenavádím - to je hřích :) ).

Zkrátka je zbroják s platností v intervalu od-do a teprve po uplynutí platnosti začíná běžet další interval. Pokud někdo nalezl nějakou vyjímku, nechť se podělí.

msshop
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#13 » úte 15. črc 2014, 12:18

Takže vyzvednuto a je to tak že:
1) platnost průkazu stejná(5-let)
2) vzadu dopsána věta, rozšíření o skupinu C

Škoda :cry:

lester555

Příspěvek#14 » pon 25. srp 2014, 15:36

tak jsem byl dneska u nás na policii a ptal se jak je to se zdravotní způsobilostí (zbroják vydán v březnu 2012 včetně kat. D, takže za měsíc bych měl donýst papír od doktora), jestli je 2,5 roku nebo už 5, a řekli mi, že platnost zbrojáku mi (pochopitelně) zůstává do 2017, ale zdrav. způsobilost se prodlužuje taky na 2017... ale v jiném tématu jsem četl ty pokuty za nedodání a spíš mě znervóznili než uklidnili...

Serz

Příspěvek#15 » pon 25. srp 2014, 17:48

Mikymoto, o tomhle primo mluvi zakon. Pri nahrade jakkoliv poskozeneho dokladu ma duplikat platnost puvodniho

Ad skupina D, rekl bych, ze stejny pripad. Rozsireny zbrojak neni "novy" a mela by platit puvodni doba do prohlidky

Zpět na