Nový ,,PROTIPANDEMICKÝ ZÁKON,,

WMartin

Příspěvek#1 » pát 4. úno 2022, 05:17

Teď jsem slyšel, že v něm má být ,či je i to, že pokud budete neočko....a vládě se to nebude hodit, může vám zabavit zbraně.
Vaše postřehy.
Děkuji

Sud

Příspěvek#3 » pát 4. úno 2022, 07:42

Taky ne

audis

Příspěvek#4 » pát 4. úno 2022, 07:43

Příklad jednoho fejetonisty v jeho fejetonu v jiném kontextu. V novele nic takového explicitně není. Na druhou stranu jsou tam gumové formulace, že mohou všechno (sebrat zbraně svobodu manželku cokoliv) . Novela ještě půjde na hlasování do senátu a musí schválit a podepsat prezident. Pak teprve vejde v život. Jestli to chceš změnit, můžeš podporovat demonstrace před senátem.

WMartin

Příspěvek#5 » pát 4. úno 2022, 07:51

Mluvil o tom jeden poslanec co je proti. Právě na jednání o hlasování. Dával to jako příklad, výčet některých nařízení a variant, co by se tímto stalo.

Tak mě to zajímá.
Ale vím, dokud to nebude úplně zakotvené....je to otevřená hra.

skagerak

Příspěvek#6 » pát 4. úno 2022, 08:23

Nejaka citace casti toho "konceptu" ze ktere to lze vyvozovat by nebyla?

Letec 12

Příspěvek#7 » pát 4. úno 2022, 08:38

Zajímalo by mě, která část umožňuje zakázat "cokoli" a jak na to lze naroubovat zbraně. Můžou zakázat pohyb osob, ale zbraně? (Ono už jen zakazovat pohyb gumovým zákonem je jak za totality)
Naposledy upravil(a) Letec 12 dne pát 4. úno 2022, 08:52, celkem upraveno 1 x.

JirkaCV

Příspěvek#8 » pát 4. úno 2022, 08:41

Sebrat můžou jenom na základě přestupků vyjmenovaných v zákoně 119/2002. Šíření Covidu tam není.
Jiná věc je, pokud se šířením dopustím trestného činu. To ale nijak nesouvisí s tím, jestli jsem nebo nejsem očkovaný.

WMartin

Příspěvek#9 » pát 4. úno 2022, 09:09

Sud

Příspěvek#10 » pát 4. úno 2022, 10:08

Tak jsem si pročetl a nic z čeho vyplývala možnost odebrat zbraň nebo volební právo tam není. Tím ale neříkám, že celý ten zákon stojí za hovno.
Jen mě děsí, že jsem se tam nedočetl, kdy má skončit platnost tady toho zákona. Média mluví o listopadu, ale mě se to tam nějak nedaří najít.

audis

Příspěvek#11 » pát 4. úno 2022, 10:14

Musíte se dívat do verze schválené v PSP. Během jednání a hlasování v PSP byly odhlasovany některé pozmenujici návrhy. Sněmovní tisk číslo 127. Dnes ráno tato verze ještě nebyla dostupná. Kdo spěchá a má velkou RAM mezi ušima, může si vzít původní návrh sněmovní tisk číslo 127/0, přečíst si stenoprotokoly, najít kdy se hlasovalo o kterém pozměňovacím návrhu a s jakým výsledkem a vytvořit si své vlastní platné odhlasovane plné znění. Ale to já mentálně nedám.

Identicky toto znění se objeví jako senátní tisk číslo xxx. Číslo zatím neznámé, ještě do senátu nedoputoval.

Letec 12

Příspěvek#12 » pát 4. úno 2022, 10:29

Poslechl jsem si výtky pana poslance. Mluví tam o možném odebrání zbraní, ale jak píše audis, pokud nemáme finální podobu návrhu zákona, tak nemáme jistotu. Senátní číslo by to mělo získat v následujících dnech.

JirkaCV

Příspěvek#13 » pát 4. úno 2022, 11:22

WMartin

Příspěvek#14 » pát 4. úno 2022, 12:33

Nechci být právě nějaký plašan. Nebo Hujer....
Ale zajímalo mě vícero názorů.
Já z toho sám moc moudrý nejsem....
Rád se takhle něco dozvím.
Děkuji.

JirkaCV

Příspěvek#15 » pát 4. úno 2022, 12:48

Taky nejsem právník.
Nikde ale nevidím, žádnou možnost pro vládu nebo úřad zakázat cokoliv navíc, než je vyjmenováno v zákoně. Moc prostoru pro nějakou levárnu tam není.
Samozřejmě, je to právničina a může to tam být schovaný.

Zpět na