Problémy s "příslušným útvarem policie"

Quirinus

Příspěvek#1 » pát 4. úno 2011, 14:35

Dobrý den,
chtěl bych se vás zeptat, jaký názor máte na níže popsanou situaci.

Mám trvalé bydliště jinde, než bydlím. Na zkoušku odborné způsobilosti jsem si tedy vzal v práci na celý den volno, ale ostatní předání dokumentů u příslušného útvaru PČR za mě dělal člen rodiny (podání přihlášky, předání povrzení o odbor.způsobilosti, vyjádření lékaře o zdrav. způsobilosti).

U potvrzení od lékaře nastal problém. To které jsem dodal podle PČR nevyhovuje, protože na něm bylo razítko zdrav. zařízení a podpis lékařky, ale není z něj zřejmé, že je to má praktická ošetřující lékařka.

Měl jsem tedy na potvrzení od lékaře rukou dopsat čestné prohlášení, že výše uvedená doktorka je mým ošetřujícím lékařem. Větu doslova nadiktovali a já ji doslovně přepsal a podepsal a potvrzení znovu odevzdal.

Dnes mi z PČR volali znovu, že potvrzení je opět nedostatečné. Prý jsou na potvrzení dvě razítka (já si bohužel nepamatuji, co na něm je, prostě mi tam doktorka bouchla berana a podpis, nenapadlo mě, že to bude někdo pitvat)- jedno zdrav. zařízení se jménem a druhé razítko s jiným jménem. A že z té formulace (kterou doslova nadiktovali) není zřejmé, které ze jmen tedy přísluší mé doktorce.

A ať jim prý dodám nové potvrzení s razítkem od doktorky. To už mě fakt nasrali, protože fakt nemam čas chodit pořád pro doktorech a navíc jsem přesvědčenej, že zákon (na který se neustále při tel. rozhovoru policista odvolával) náležitosti potvrzení definuje, ale jejich požadavky jdou nad rámec tohoto zákona.

Docela dost mě vytočili, nenechám se šikanovat. Pokud moji žádost o vydání ZP zamítnou, jak to probíhá dál? Odvolat se můžu kam? Mám už teď rovnou napsat na MV a požádat je o vyjádření k náležitostem potvrzení od lékaře?

Díky, pokud si najdete čas na odpověď.

Patrik
moderátor

Příspěvek#2 » pát 4. úno 2011, 16:05

Můžeš napsat odkud jsi - teda na kterém oddělení ti tak komplikuji život ?
Ale stejně tomu moc nerozumím, nemáš čas skočit za doktorem pro nové potvrzení, ale čas na stěžování si až na MV najdeš? Co si myslíš, že ti MV odpoví - §20, prostě pokud ten papír nejednoznačně identifikuje tvého lékaře tak je na tobě zjednat nápravu. A nezapomeň - jak se do lesa volá, tak se z něj ozývá - ještě budeš na oddělení chodit žádat o povolení, registrovat aj. takže se s nima nevidíš naposledy. (jestli tomu rozumíš) Jinak držitel zp má disponovat spíše chladnou než horkokrevnou povahou ( aby tě ještě neposlali na psychologické vyšetř. ;) )

jomekabi

Příspěvek#3 » pát 4. úno 2011, 16:10

Je asi na tom kterem urednikovi, jak si to vylozi, ale mas-li tam dve ruzna razitka, muze si to vylozit jako zmatecne a nic s tim neudelas. Bohuzel.

Quirinus

Příspěvek#4 » pát 4. úno 2011, 16:29

Jedná se o oddělení v Příbrami.

No, čekal jsem, že doporučení bude držet hubu a doložit co chtějí. :-/

Když měli poprvé námitky ohledně potvrzení, tak jsem byl v klidu a jelikož to co říkali mělo logiku, tak jsem jim bez keců vyhověl (i když to byla jedna zbytečná cesta mého otce navíc) a napsal jim čestné prohlášení v přesném znění, jak požadovali. Kdyby to bylo všechno, neřeknu ani popel.

Ale když si začali vymýšlet další důvody, proč to potvrzení nevyhovuje, tak já na ně prostě kašlu a nikam chodit nebudu. Na můj návrh, že se tedy na čestné prohlášení dopíše jméno doktorky řekli, že to nejde. Proč to nejde, to nevysvětlili. Příště budou chtít potvrzení na bledě modrym papíru a podepsaný růžovou propiskou, ne? Na MV můžu napsat email hned a nemusím nikam chodit.

Jinak důvody proč se mi nechce chodit k doktoru jsem rozebírat nechtěl, ale zaprvé je to ztracenej půlden (potřebuju pracovat a né se někde flákat), zadruhé mi vypršelo členství na klinice, kde jsem měl tuhle doktorku. Takže bych si teď musel obnovit minimálně půlroční členství za pár tisíc + poplatek za razítko. Kvůli policejní šikaně tohle dělat nebudu.

Chápu, že pokud to budu řešit, tak je naštvu a budou se v rámci možností mstít (natahovat lhůty), což beru jako pádnej argument pro splnění toho co chtějí.

Kontrolovat se dovedu, jen si nenechám srát na hlavu a bejt při tom zticha. A o poslání na psych. vyšetření rozhoduje lékař, to si snad zpochybnit nedovolí. ;-)

I tak díky za reakci, i když nepovzbudivou. :-)

Patrik
moderátor

Příspěvek#5 » pát 4. úno 2011, 16:34

Na Příbramské odd. najdeš pouze kladné doporučení a kdyby bylo všechno v pořádku tak nevím proč by sobě i tobě komplikovali život.
Zavolat doktorce, že ti chybně vystavila potvrzení a potřebuješ nové s tím, že si jej vyzvedneš při cestě do práce ( nebo ať ti jej pošle, chybu zavinila ona) podle mně neznamená novou placenou prohlídku.

Quirinus

Příspěvek#6 » pát 4. úno 2011, 16:34

Škoda, že jsem si to potvrzení nenascannoval, ale mám doma nějaké staré ze stejného zařízení, tak se kouknu. Ale řekl bych, že tam žádné dvě jména nejsou. Je tam prostě razítko kliniky a podpis doktorky + možná i její vlastní razíko. Každopádně je z toho zcela zřejmé že potvrzení vydala doktorka, která se na něj podepsala. A o té i v čest. prohlášení tvrdím, že je moje prakt. ošetřující doktorka.

Vykládají si zákon jak se jim chce. :-(

Quirinus

Příspěvek#7 » pát 4. úno 2011, 16:36

Patrik: To si mám vyložit jak? Jako že lžu?

Říkám ti, nadiktovali slovo od slova, co chtějí doplnit na potvrzení, aby bylo podle jejich gusta. To jsem udělal a oni mi pak zavolají a řeknou, že chtějí nové potvrzení. Je to normální?

Patrik
moderátor

Příspěvek#8 » pát 4. úno 2011, 16:39

Neříkám, že lžeš. Jen mi nejde do hlavy proč by to dělali jen tak.

MarK
moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#9 » pát 4. úno 2011, 16:45

Pokud máš pocit, že si to nějak špatné vykládají, můžeš samozřejmě požádat o výklad MV (zbrane@mvcr.cz).
Pokud myslíš, že tě záměrně šikanují, můžeš si stěžovat na ředitelství služby pro zbraně a bezpečnostní materiál (rszbm@mvcr.cz).

Víc ti bohužel asi neporadíme, protože dokument jsme neviděli a sám říkáš, že si ho přesně nepamatuješ :(

Možná se ozve někdo s podobnou zkušeností.

Quirinus

Příspěvek#10 » pát 4. úno 2011, 16:47

Co se týká chyby doktorky - to se mi taky moc nezdá. Během vyšetření jsme se bavili a pár desítek potvrzení k ZP už rozdala, tak kdyby měl někdo problém, asi by jí o tom řekl, ne? Navíc, na tom se nic zkazit nedá. Razítko nebo dvě a podpis.

Ale i kdyby to byla její chyba, proč by mi teda říkali, že když tam dopíšu čest. prohlášení v požadovaném znění, že to bude ok, místo aby chtěli nový potvrzení hned? :?:

Patrik
moderátor

Příspěvek#11 » pát 4. úno 2011, 16:51

Třeba si něčeho nevšimli při podání, ale až při zpracování žádosti.

Quirinus

Příspěvek#12 » pát 4. úno 2011, 16:53

MarK: Díky. Nemyslím, že mě záměrně šikanují, nemají důvod. Myslím, že se prostě snaží být papežštější než papež a ženou svoje požadavky do extrému.

Zkusím požádat o výklad MV, to mi přijde jako dobrá možnost. Najdu doma potvrzení z minula, bude stejné. Ještě bych mohl zkusit zavolat tam v pondělí a požádat je, aby mi to moje potvrzení poslali poštou nebo emailem, abych to mohl ilustrovat na příkladě.

pufik

Příspěvek#13 » pát 4. úno 2011, 21:54

Uprimne ty nemas ani kopii toho co jsi jim predal tak na co si chces stezovat? Osobne bych te s takovou stiznosti poslal do haje... co tam jako chces napsat? neco jako matne si vzpominam, byly tam dve razitka a ale netusim co na nich presne bylo, nadiktovali mi cestne prohlaseni ale uz nevim jak presne znelo, nasel jsem doma potvrzeni z minula ale nejsem si 100% jist zda je stejne ...nezlob se ale :roll:

Quirinus

Příspěvek#14 » pát 4. úno 2011, 23:24

Pufik: Kdo tvrdí, že nevím co bylo v čestném prohlášení? To mám doslova opsané.

Ani nevím, o jaké stížnosti mluvíš. Já tu psal jen o tom, že požádám MV aby se vyjádřilo k tomu, jakou přesnou podobu má mít potvrzení od doktora. Protože to by po mě třeba příště mohli chtít potvrzení od zdravotní pojišťovny, že je doktorka vedená jako moje ošetřující.

Nezlob se, já bych poslal do háje tebe, za to jak to překrucuješ.

ace curly

Příspěvek#15 » sob 5. úno 2011, 09:24

Docela dobře ti rozumím a chápu o co ti jde.
Taky mě tyhle věci s...u. Je tu stále zažitá vlastnost, že je lepší se pěkně panu velkomožnému uklonit, protože má nějakou moc a my přece ještě budeme potřebovat jeho razítko.
Těžko radit, jednodušší je vyhovět, ale nejsou tu oni (za naše) pro nás?
Naštěstí je to u nás v pohodě a jsou nadmíru vstřícní a ochotní.

Zpět na