Inspektoráty pro zbraně

Bohuliby

Příspěvek#91 » čtv 14. úno 2013, 00:37

Za hodinu to opravdu stojí, je to přád lepší než nová návštěva za 14 dnů !!! Je to o penězích a o čase !!!

MichalF
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#92 » pát 1. bře 2013, 09:05

Prave mi prislo info z inspektoratu v Liberci :

Vážená paní, vážený pane

s nabytím účinnosti zákona č. 280/2009 Sb., daňový řád, odpadla od 1. ledna 2011 povinnost správce poplatku, u něhož připadá v úvahu placení kolkovými známkami, mít přiměřenou zásobu kolkových známek a prodávat je. Odbor služby pro zbraně a bezpečnostní materiál Vám zasílá na vědomí informaci, že správní poplatky se s konečnou platností hradí pouze kolkovými známkami v nominální hodnotě dle sazebníku zákona č. 634/2004 Sb. o správních poplatcích.

Odbor služby pro zbraně a bezpečnostní materiál Liberec na všech kontaktních místech kolkové známky NEPRODÁVÁ!

V přiloženém souboru Vám zasílám správní poplatky na úseku zbraní - výčet ze zákona č. 634/2004 Sb. Neopomeňte prosím, že kolkové známky musí být v hodnotě daného úkonu, nelze např. při registraci 5 ks zbraní a vydání 5 ks průkazů zbraní přinést jednu kolkovou známku ve výši 1.000,- Kč, ale poplatek musí být uhrazen v podobě kolků 5x po 200,- Kč nebo nižších, kdy součet dá vždy hodnotu konkrétního poplatku!

Vzhledem ke skutečnosti, že naše pracoviště nerozhoduje o prodeji kolků jako doplňkové službě a zákon tuto povinost nenařizuje, obracejte se s případnými dotazy ohledně uvedeného na vedení odboru služby pro zbraně a bezpečnostní materiál, kdy kontakty naleznete na webových stranách policie - http://www.policie.cz/clanek/krajske-re ... 32995.aspx .

Děkujeme za pochopení, s pozdravem

nprap. Robert Hozák
vrchní inspektor
974 466 306

Policie České republiky
Krajské ředitelství Libereckého kraje
odbor služby pro zbraně a bezpečnostní materiál
pracoviště Liberec
U Opatrovny 361/2
460 01 Liberec 4
tel.: 974466301 - 307

ilicz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#93 » pát 1. bře 2013, 09:09

Asi tolik k tomu slavně opěvovanému "Pomáhat a chránit"

Marsias

Příspěvek#94 » úte 5. bře 2013, 19:47

Dobrý den,
s dovolením se pochlubím, že jsem dnes úspěšně absolvoval zkoušku A,B,E v Brně (Trigger). Teď jen zbývá zajít za doktorem a na policajty.
Ale k věci. Dnes jsem volal na inspektorát do Blanska a ptal se na nějaké drobnosti a také na to jak dlouho trvá vyřízení ZP. Odpověď 30 - 60 dní! :shock: WTF? To lustrují i moje děcká léta? Nemáte někdo zkušenost z poslední doby s inspektorátem v Blansku?
Díky

magnum

Příspěvek#95 » úte 5. bře 2013, 20:02

:lol: zkouší to dobře. Mají na to jen 30dnů max!

Marsias

Příspěvek#96 » úte 5. bře 2013, 20:25

Doufám, že máš pravdu. ;)

fejfarz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#97 » úte 5. bře 2013, 20:42

Mě v Kladně při podání žádosti o ZP řekli 4 - 5 týdnů. Už ukrajuji 3 týden tak trpělivě čekám :lol:

magnum

Příspěvek#98 » úte 5. bře 2013, 21:14

Fejfarz, zkus tam zavolat. Oni to mají většinou do 2týdnů hotové a ani ti nedají vědět.

fejfarz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#99 » úte 5. bře 2013, 23:49

Volal jsem ale zatím nic. :D

beaver

Příspěvek#100 » stř 6. bře 2013, 10:03

Pokud si dobře vzpomínám, na Kladně jsem na ZP čekal opravdu 4 týdny. Samotné nákupní povolení trvá týden, průkaz zbraně jsem měl na počkání.

fejfarz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#101 » stř 6. bře 2013, 11:02

Já počkám stejně mám teď na úřední dny službu v práci tak mě to vyjde na ten termín jak mi řekli.
Těch pár dní už se nezblázním :lol:

Marsias

Příspěvek#102 » stř 6. bře 2013, 11:08

a je opravdu nějaký limit max. 30 dnů?

selag
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#103 » stř 6. bře 2013, 11:25

Řekl bych, že na to mají 60 dnů. Už je proto, že pokud žádáš o prodloužení tak žádost podáváš v souladu se zák 119/2002 2 měsíce před uplynutím platnosti doby starého ZP.

§ 24
Vydání nového zbrojního průkazu

(3) Žádost o vydání nového zbrojního průkazu předkládá držitel zbrojního průkazu příslušnému útvaru policie nejméně 2 měsíce a nejdříve 6 měsíců před uplynutím doby platnosti dosavadního zbrojního průkazu.

Ještě sem našel tohle :

Lhůty pro vyřízení

Na řízení o vydání zbrojního průkazu se vztahuje zákon č. 500/2004 Sb., správní řád, ve znění pozdějších předpisů. Lhůty pro vyřízení upravuje § 71 tohoto zákona.
http://www.mvcr.cz/clanek/rady-a-sluzby ... 09NA%3D%3D

Marsias

Příspěvek#104 » stř 6. bře 2013, 12:45

pravda, pravda. mají na to až 60 dnů. Asi trvá, než se zjistí spolehlivost. :(

§ 71
(3) Pokud nelze rozhodnutí vydat bezodkladně, je správní orgán povinen vydat rozhodnutí nejpozději do 30 dnů od zahájení řízení, k nimž se připočítává doba
a) až 30 dnů, jestliže je zapotřebí nařídit ústní jednání nebo místní šetření, je-li třeba někoho předvolat, někoho nechat předvést nebo doručovat veřejnou vyhláškou osobám, jimž se prokazatelně nedaří doručovat, nebo jde-li o zvlášť složitý případ,
b) nutná k provedení dožádání podle § 13 odst. 3, ke zpracování znaleckého posudku nebo k doručení písemnosti do ciziny.

samurai

Příspěvek#105 » stř 6. bře 2013, 13:58

"Spolehlivost" je asi ta jediná věc, co může trvat, zbytek je hned a ZP se tiskne přímo na místě, ne jako u pasů, že čekají až jim přijdou. Já měl třeba ZP hotový za čtyři dny. To mám pocit, že by nestihli ani tu spolehlivost ověřit poštou, možná si tam jen zavolali a zeptali se. :D

Zpět na