Rozšíření ZP o skupinu C
- Sysop
Příspěvek#46 » pon 27. úno 2017, 09:04
Rough boy píše:tomblaha: Zatím jsem nikde nečetl (ale mohu se mýlit), že by nějaká střelnice chtěla rozdílný poplatek za vykonání zkoušek z rozdílného počtu skupin, příp. že by komisař měl při různém počtu skupin různou odměnu.
Což v praxi znamená, že vykonání C navíc už nic nestojí, pouze chuť uchazeče se naučit trojáčky atd...
Pak má, díky roční platnosti odborné způsobilosti celý rok na to, aby si to céčko rozmyslel, případně si těch 700 našetřil. Psychotesty, pokud doktoři chtějí, tak většinou ne na C ale na D, co jsem se s lidmi bavil.
Nicméně to je jen věc jednoho dotazu na doktora.
Vzhledem k tomu, že jsi zkoušky dělal loni v dubnu, mohl jsi mít teď v kapse ještě 2 měsíce platnou odbornou způsobilost na C a stále bez koruny navíc. Škoda, ne?
Tomu nerozumim. Bud si podavam samostatnou zadost na rozsireni jen o C a pak lepim stovku na PCR, sestikolo komisari, neco na strelnici a potom teprve muzu zvazovat sedmikolo na PCR pri zadosti o upgrade ZP (coz mi uz vzhledem k predchozi investici prijde byt ulet) a nebo pokud je C soucasti jinych skupin (at uz rozsireni, nebo novator), pak bych asi musel ty dve zadosti podavat dve soucasne, ne? Protoze pokud bych pak chtel premyslet jen nad C, tak by mi PCR vyhrabala v archivu puvodni zadost se skupinami vcetne C a dodelala C na ZP? Priznam se, ze si to prakticky nejak neumim predstavit, kdyz vlastne skupiny, o ktere zadam, jou uvedeny na formulari, ktery je primo protokolem zkousky.
Ne, ze by to technicky nebylo mozne, ale fakt nevim, co by mi na PCR rekli, kdyz bych mel treba ABCE splneno u zkousky, pak u okynka chtel do ZP jen ABE a po nekolika mesicich prisel, ze jsem si to rozmyslel a chci jeste i to C.
- Lynx
Příspěvek#47 » pon 27. úno 2017, 09:21
Rough boy to myslí tak, že při podání první žádosti o zkoušku není problém napsat všechny skupiny, udělat zkoušku na všechny skupiny a při žádosti o první ZP si vybrat, které skupiny zaplatím.
Ad peníze - nikdo nebude pracovat zadarmo jen proto, že se žadatel časem rozmyslel. Snad jen ti, kteří o C přišli změnou zákona, by se mohli po státu (a pravděpodobně úpěšně) domáhat zaplacení nákladů, které vynaloží na jeho opětovné získání.
Ad peníze - nikdo nebude pracovat zadarmo jen proto, že se žadatel časem rozmyslel. Snad jen ti, kteří o C přišli změnou zákona, by se mohli po státu (a pravděpodobně úpěšně) domáhat zaplacení nákladů, které vynaloží na jeho opětovné získání.
- Rough boy
Příspěvek#48 » pon 27. úno 2017, 09:22
No, na to by ti nemohli říct nic. Nikde není povinnost žádat o všechny skupiny, na které uděláš zkoušky. Já si dělal zkoušky na ABCE, poprvé žádal jen o ABE (C bylo bez LL až od 1.7.2014) a před vypršením platnosti OZ jsem si byl zažádat dodatečně o C. S ničím nebyl problém. Lynx to popsal správně.
No, nejsou. Tys to strašně zjednodušil
Formuláře jsou celkem tři:
1) Přihláška ke zkoušce odborné způsobilosti, na které uvádíš, ze kterých skupin si chceš udělat zkoušku.
2) Doklad o osvědčení, vydává ho zk. komisař a uvádí se v něm, ze ketrých sk. jsi prokázal odbornou způsobilost
3) Žádost o vydání ZP, zde uvádíš skupiny, o které žádáš.
Sysop píše:......kdyz vlastne skupiny, o ktere zadam, jou uvedeny na formulari, ktery je primo protokolem zkousky....
No, nejsou. Tys to strašně zjednodušil

Formuláře jsou celkem tři:
1) Přihláška ke zkoušce odborné způsobilosti, na které uvádíš, ze kterých skupin si chceš udělat zkoušku.
2) Doklad o osvědčení, vydává ho zk. komisař a uvádí se v něm, ze ketrých sk. jsi prokázal odbornou způsobilost
3) Žádost o vydání ZP, zde uvádíš skupiny, o které žádáš.
- Sysop
Příspěvek#49 » pon 27. úno 2017, 10:35
Jojo, to jsem blbe napsal, na PCR davas zadnost o zkousku OZ, samozrejme.
To by se z toho jeden zvencnul, za tu dobu, co mam papiry, je to uz treti postup k ziskani ZP.
Pak chapu, ze je mozne si nejake pismeno nechat dat do ZP i dodatecne. Myslel jsem jen, ze veskere doklady pri zadosti o ZP schvati administrativa PCR a prijit tam po skoro roce, ze jeste chci dopsat pismenko uz je jen utopie ciste proto, ze ty lejstra uz jsou kdovikde. Nemyslim tim, ze by v tom meli curbes, ale ze to treba odchazi nekam do archivu a tak.
No, tak fajn. Chapu.
To by se z toho jeden zvencnul, za tu dobu, co mam papiry, je to uz treti postup k ziskani ZP.
Pak chapu, ze je mozne si nejake pismeno nechat dat do ZP i dodatecne. Myslel jsem jen, ze veskere doklady pri zadosti o ZP schvati administrativa PCR a prijit tam po skoro roce, ze jeste chci dopsat pismenko uz je jen utopie ciste proto, ze ty lejstra uz jsou kdovikde. Nemyslim tim, ze by v tom meli curbes, ale ze to treba odchazi nekam do archivu a tak.
No, tak fajn. Chapu.
- Rough boy
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva