Zdravotni prohlidka
- praalien
Příspěvek#46 » úte 9. říj 2012, 18:24
já měl takovou nerudnou strou ježibabu kterou tu nesnáší celé sídliště . docela sem měl ze zdravotní strach ale nakonec se mě na nic moc neptala a vlastně mě ani moc neprohlížela. co se zraku týče tak se mě akorát zeptala jestly špatně nevidim. a pak vlastně jediný na co poukázala je že mám na ruce jizvu. když sem jí řek že Emák nejsem a že to mám z dílny tak neřekla ani popel a papír byl na světě. takže pokud je někdo šikovnej jako já a má všude samou jizvu raději dlouhý rukávy aď se vyhnete podezdření 

- jomekabi
- Bydliště: Tabor _______________________ člen sdružení LEX | http://www.gunlex.cz
Příspěvek#47 » stř 10. říj 2012, 06:32
Alcatraz píše:mno, mel bys prusvih jak vrata, byl by to prestupek na useku zbrani s pokutou az 20000. A zaroven bys prisel o cely ZP (neexistuje, ze odeberou jen jednu skupinu) a musel by sis ho delat znovu. ...
Tak teda nevim, ja tomu rozumim tak (a bylo mi receno) ze bych prisel jenom o Dcko. Bylo by to provineni pouze vuci podminkam skupiny D, pro ostatni je lhuta 5 let. A jelikoz by to byl prvni prestupek, zbrojak by odebran nebyl.
- Alcatraz
Příspěvek#48 » stř 10. říj 2012, 10:10
no.. a vis ze mas asi pravdu. Cely se to opira o
podle tohodle budou postupovat. Lidi rozumi stejnym vecem ruzne. Proto existuji soudy a proto mame psane zakony, ktere by mely byt napsany dost jednoznacne. Tohle moc jednoznacne napsano neni. Ale asi to opravdu znamena "odneti zbrojniho prukazu prislusne skupiny", i kdyz to tam neni.
I kdyz to nema zadnou pravni zavaznost, tak nejblizsi co jsem nakonec nasel, kdyz jsem to hledal z druhe strany, je tohle:
Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje - Upozornění pro držitele zbrojních průkazů
§ 27
Odnětí zbrojního průkazu
(1) Příslušný útvar policie rozhodne o odnětí zbrojního průkazu, jestliže držitel zbrojního průkazu
b) pozbyl zdravotní způsobilost,
podle tohodle budou postupovat. Lidi rozumi stejnym vecem ruzne. Proto existuji soudy a proto mame psane zakony, ktere by mely byt napsany dost jednoznacne. Tohle moc jednoznacne napsano neni. Ale asi to opravdu znamena "odneti zbrojniho prukazu prislusne skupiny", i kdyz to tam neni.
I kdyz to nema zadnou pravni zavaznost, tak nejblizsi co jsem nakonec nasel, kdyz jsem to hledal z druhe strany, je tohle:
Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje - Upozornění pro držitele zbrojních průkazů
- MarK
Příspěvek#49 » stř 10. říj 2012, 11:15
Osobně si myslím, že je podstatný rozdíl mezi pozbytím zdravotní způsobilosti (tj. stav) a neodevzdáním dokladu o zdravotní způsobilosti (tj. papír).
Určitě tak nastane přestupek dle §76a, odst. 10: "Držitel zbrojního průkazu skupiny D nebo F se dopustí přestupku tím, že se nepodrobí lékařské prohlídce u posuzujícího lékaře podle § 20 odst. 2, nebo neodevzdá doklad o zdravotní způsobilosti podle § 29 odst. 2."
To však imho ještě nemusí znamenat automatickou ztrátu ZP či skupiny, ale může k odebrání skupiny dodatečně dojít, jak se píše v odkazu výše (zřejmě při opakovaném neuposlechnutí výzvy).
Určitě tak nastane přestupek dle §76a, odst. 10: "Držitel zbrojního průkazu skupiny D nebo F se dopustí přestupku tím, že se nepodrobí lékařské prohlídce u posuzujícího lékaře podle § 20 odst. 2, nebo neodevzdá doklad o zdravotní způsobilosti podle § 29 odst. 2."
To však imho ještě nemusí znamenat automatickou ztrátu ZP či skupiny, ale může k odebrání skupiny dodatečně dojít, jak se píše v odkazu výše (zřejmě při opakovaném neuposlechnutí výzvy).
- Wotikotas
Příspěvek#51 » stř 20. kvě 2015, 11:25
§ 20
Zdravotní způsobilost pro vydání zbrojního průkazu
(2) Držitel zbrojního průkazu skupiny D a F je povinen se podrobit lékařské prohlídce u posuzujícího lékaře do 1 měsíce po uplynutí 5 let od vydání zbrojního průkazu.
§ 29
Povinnosti držitele zbrojního průkazu
(2) Držitel zbrojního průkazu skupiny D nebo F je dále povinen do 2 měsíců po uplynutí 5 let od vydání zbrojního průkazu odevzdat doklad o zdravotní způsobilosti příslušnému útvaru policie.
Co je myšleno datem vydání zbrojního průkazu ? Na zadní straně ZP je napsáno datum vydání ZP (20. března 2015), ale fyzicky byl vydán až 20. května, tj. o 2 měsíce déle.
Takže odkdy se těch 5 let počítá, od data vydání na ZP zadní strana nebo od data fyzického vydání (výměny) ZP ? Díky
- Wotikotas
- Marcurba
Příspěvek#54 » stř 24. čer 2015, 15:35
Panove, jenom jedna fakticka k zdravotni prohlidce...Na radek "Platnost posudku končí dnem..." nejlepe napsat "podle zakona", popr. odpocitat 10/5 let podle skupiny! Ja dneska s doktorem resil, jestli tam nema napsat 3 mesice, protoze zdravotni prohlidka plati pouze 3 mesice...tak jsme to tam soupli a na ZaZ mi prislusnice rika...vy chcete zbrojak jenom na 3 mesice? No ja cumel jak puk nakonec jsme vyresili telefonatem osetrujicimu lekari, zapsala poznamku a bylo, kazdopadne pozor na to!:)
- Rough boy
Příspěvek#55 » čtv 25. čer 2015, 13:09
Pokud nemáš D nebo F, tak nejspíš Tvá doktorka nezná prováděcí předpis, ve kterém se praví:
§ 6
(3) Doba platnosti posudku o zdravotní způsobilosti musí být v posudku vyznačena vždy, pokud zdravotní stav žadatele vyžaduje vydání zbrojního průkazu s kratší dobou platnosti, než stanoví zákon, nebo na dobu, kdy je stanoven termín periodické lékařské prohlídky [§ 2 odst. 1 písm. b)].
§ 6
(3) Doba platnosti posudku o zdravotní způsobilosti musí být v posudku vyznačena vždy, pokud zdravotní stav žadatele vyžaduje vydání zbrojního průkazu s kratší dobou platnosti, než stanoví zákon, nebo na dobu, kdy je stanoven termín periodické lékařské prohlídky [§ 2 odst. 1 písm. b)].
- Marcurba
Příspěvek#56 » čtv 25. čer 2015, 16:24
Co je doba platnosti? Posudek zdravotni zpusobilosti ma platnost 3 mesice, o tom se asi hadat nebudeme, ovsem na to lejstro je potreba vyplnit 5/10 let podle skupiny-na tu dobu te lekar uschopnuje. Oznaceni "podle zakona" mi sdelili primo na odboru Policie...a jak rikam, je to jenom pro dalsi, aby nevymysleli bludy a vedeli, co tam dat. Jinak od kdy doktori mediciny studuji pravni provadeci predpisy?
- Rough boy
Příspěvek#57 » čtv 25. čer 2015, 16:38
Marcurba píše:... na to lejstro je potreba vyplnit 5/10 let podle skupiny...
Není. Podle § 6 pouze:
...pokud zdravotní stav žadatele vyžaduje vydání zbrojního průkazu s kratší dobou platnosti, než stanoví zákon(tzn. pokud je něco s Tvým zdravotním stavem), nebo na dobu, kdy je stanoven termín periodické lékařské prohlídky (pro sk. D a F).
- Rough boy
Příspěvek#58 » čtv 25. čer 2015, 16:45
Marcurba píše:...Jinak od kdy doktori mediciny studuji pravni provadeci predpisy?
Od té doby, co platí Zákon o podmínkách získávání a uznávání odborné způsobilosti a specializované způsobilosti k výkonu zdravotnického povolání lékaře, zubního lékaře a farmaceuta.
Doktoři se totiž neřídí dojmy, alespoň tedy někteří

Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX