Novela evropske smernice o zbranich

iloveguns

Příspěvek#421 » sob 11. čer 2016, 18:31

Zaím vím jen to, co jsem si přeložil sám... O historických zbraních tam je jen to, že za historické zbraně se budou považovat jen ty, které nelze zařadit do žádné z kategorií palných zbraní. Tedy zřejmě asi mají tvůrci směrnice na mysli samostříly, luky, kopí atd...

Drvoštěp

Příspěvek#422 » sob 11. čer 2016, 18:32

Nějak sem nenarazil na výsledky hlasování.
Prosím Vás kdo byl s náma ještě proti?

JardaB

Příspěvek#423 » sob 11. čer 2016, 18:38

Jak jsem pochopil, tak jen Polaci... Ona je vubec otazka, jestli by nebylo lepsi to schvalit rychle aspon jak to je nez do toho doplni pozmenovaci navrhy ktere fakt zakazou zbrane kategorie F...

Octopuss

Příspěvek#424 » sob 11. čer 2016, 18:45

Kategorie F?

Drvoštěp

Příspěvek#425 » sob 11. čer 2016, 18:49

Aha... Takže naši věrní a charakterní bratia si vybrali mezi hlásaným a slibovaným postojem a vlezením panstvu do p?dele obvyklým a pro ně charakteristickým způsobem.

JardaB

Příspěvek#426 » sob 11. čer 2016, 18:51

Uz to tu zaznelo - F jako Fsechno.

Aisa

Příspěvek#427 » sob 11. čer 2016, 18:57

Ani nevim proc, ale predstavil jsem si situaci ve stylu Demolition Man. Vnikne mi do baraku ozbrojeny "loupeznik", ja predpazim pravou ruku se vzprimenou otevrenou dlani a reknu "bud dobry..." Akorat mam strach, ze se zacne smat tak, az to s nim jebne a me potom zavrou...:-) :-)

seton
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#428 » sob 11. čer 2016, 19:48

SimonW

Příspěvek#429 » sob 11. čer 2016, 20:01

Nakonec EU schvalí že pistole budou moci mít jen sportovni střelci registrováni u národní nebo mezinárodní federace střelců a to po přísném prověření. Takže ostatní budou mít smůlu a zanikne defakto skupina ZP E. A tĕm sportovním nakonec taky zakážou a budou mít jen laserové. Je ale mnoho možností jak se naši zákonodárci zachovaji. Zaneseme právo vlastit zbraň pro obranu do ústavy a timto nebudeme muset se podvolit této směrnici. Nebo všechny vlastníky převedeme do aktivních záloh obrany státu a nebo Eu pošleme do prd.... a zaplatíme pokutu, ktera bude jistě levnější než vykupovat zbraně státem od majitelů a doplácet na lidi kteří zůstanou bez práce co se pohybují v oblasti podnikání zbranĕ a střeliva. Obchody střelnice atd.

Sedmej

Příspěvek#430 » sob 11. čer 2016, 20:22

seton: taky chápeš tohle: "..... povolení k držení střelné zbraně se pravidelně přezkoumává, a to v intervalech
nepřesahujících pět let .......", jako nucené zkracování platnosti ZP?

SimonW ... nic takového zatím v návrhnu není.

Sedmej

Příspěvek#431 » sob 11. čer 2016, 20:28

tohle mě zaujalo:
7b)
V článku 7 se za odstavec 4 vkládá nový odstavec, který zní:„4a. Členské státy mohou obnovit povolení pro střelnou zbraň, jež byla zařazena do
kategorie B stanovené v příloze I směrnice ve znění směrnice 2008/51/ES9, i v případě, že je střelná zbraň v současné době zařazena do kategorie A. Taková povolení však mohou být obnovena pouze osobám, které již byly držiteli povolení před datem podle článku 3 této směrnice.“

z toho mě vyplývá, že žádné odebírání zbraní by se k vůli přesunu zbraní z B do A konat nemuselo, ne?

JardaB

Příspěvek#432 » sob 11. čer 2016, 20:30

Tak s tim B-ckem uz jednou u nas vyje.ali, doufejme, ze to bude podobne a ze by to stalo max. kolek za par stovek...

login89

Příspěvek#433 » sob 11. čer 2016, 20:33

To JardaB: Poláci a Nizozemci byli proti návrhu, protože byl příliš mírný. Proti byli ještě Švédové, ale jejich ministr, který dostal od parlamentu instrukce, že má protestovat, to ignoroval a hlasoval svévolně pro. Od ten náš taky zrovna moc neprotestoval, ale lepší než nic.

Steiner
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#434 » sob 11. čer 2016, 20:35

Sedmej: to ale znamená, že tu zbraň nemůžeš prodat ani převést na nikoho jiného a když přijdeš o zbroják ( nebo se ho vzdáš) tak musíš zbraň odevzdat a nechat zničit bez náhrady stejně tak po úmrtí to nejde zdědit a musí se nechat zničit bez náhrady, takže je tak jako tak vyvlastnění ergo nepokrytě institucionovaná loupež (krádež pod pohrůžkou použití násilí)

SimonW

Příspěvek#435 » sob 11. čer 2016, 20:40

Zatím ne ale vĕřím že to někdo takto navrhne. Protože je mnoho takových co sedí v Bruselu co si myslí že je směrnice málo přísná.

Zpět na