Novela evropske smernice o zbranich

LenkaMa

Příspěvek#3781 » pon 8. čer 2020, 12:18

Tady byla chyba u mě - nemělo být LIGA LIBe ne na LEX ale mělo být LIGA LIBe nebo na LEX

Co se týče Okomaru, neříkám že ho nebudeme potřebovat ale kdyby jeho strana zvýtězila ve volbách nebylo to pro ČR dobrá věc a tdy i přesto že jsem velká zastánkyně zbraní - tady to musí jít stranou ale to už jsme OT

Co se týče EK měla sem možnost vidět jisté návrhy jak zakazovat zbraně a tou je třeba, uplný zákaz poloautomatických pušek, zákaz nošení zbraně nebo že zásobník ze zbraně nepůjde vyndat jen tak, jelikož by měl být ten jak oni říkají knoflík ve zbrani zapuštěný a zmáčnutelný jen jiným předmětem a to třeba hrotem nábojnice. Jak najdu onu stránku vložím odkaz kde je to uvedeno a zobrazeno.

Ale zatím jsou to jen návrhy co projde a co ne je zatím nevíme .....................

skagerak

Příspěvek#3782 » pon 8. čer 2020, 12:23

LenkaMa píše: kdo tu je 20 hodin denně a v příspěvcích má tolik nastříleno že se divíš jak to může stihnout

Internet v mobilu umoznuje psat i mmj ze strelnice atd ;)

LenkaMa

Příspěvek#3783 » pon 8. čer 2020, 12:24

No tady je to podobně jak by to vypadalo. ve 3:50 minutě je to přibližně ukázáno.
Toto video ale není to co sem chtěla původně a tedy to berte jen jako informativní. originál dodám jak to najdu cca zítra nebo ;) pozítří

Video od Amy Jane z Los Angeles

https://www.youtube.com/watch?v=aeQuj1WuyRo

pavelg

Příspěvek#3784 » pon 8. čer 2020, 12:33

My tady celkem býváme v obraze pokud jde i o zahraničí. Samozřejmě opakování je matka moudrosti a sestra sklerozy.
Politiku jedeme v hospodě
viewtopic.php?f=50&t=8449&start=3060
Já tam otravuju poměrně často se svobodou slova, protože mám zase vypozorováno odjinud a dlouhodobě, jak snadno se dá v určitém nastavení zrušit opozice a kriminalizovat kohokoliv. Tak tím straším s cca 2-3 letým předstihem, aby nám pak nevěsili paragrafy třeba za to, že se kladně vyjadřujeme o zbraních.

Ono má pro naši věc význam kdeco ... není to jen petice nebo přemlouvání Jirky Dienstbiera.

//jak říkají kluci v zeleném - kromě taktiky je potřeba i strategie a globální pohled
Naposledy upravil(a) pavelg dne pon 8. čer 2020, 12:36, celkem upraveno 1 x.

LenkaMa

Příspěvek#3785 » pon 8. čer 2020, 12:35

skagerak píše:
LenkaMa píše: kdo tu je 20 hodin denně a v příspěvcích má tolik nastříleno že se divíš jak to může stihnout

Internet v mobilu umoznuje psat i mmj ze strelnice atd ;)

To pak nevidíš na mířidla :lol: :lol: :lol: :lol:

skagerak

Příspěvek#3786 » pon 8. čer 2020, 12:39

Tak ja na strelnici spis strilim, ale na kterych se nekdy dost ceka,tak maji strelci moznost psat

pavelg

Příspěvek#3787 » pon 8. čer 2020, 12:45

Citát z projednávání implementace, tak nějak vystihující podstatu problému:

„Česká republika nechce zbraňovou směrnici. Jsme spokojení s naší právní úpravou. Máme v úctě střelce a myslivce a jejich práva. Česká vláda dokonce rozporovala tuto směrnici u evropského soudu, což byl sice naivní počin (už jen název toho soudu), ale jasné vyjádření nesouhlasu. Soud s tím vládu vyhodil: „Implementujte“ a tak teď přijdou asi 4 zákony, které jsou důsledkem směrnice.

A člověk tam sedí a nestačí se divit (jako u GDPR). Vystupuje jeden poslanec za druhým (z opozice i koalice) a vůči zákonu se vymezuje. Sám je střelec nebo myslivec a rybář a ukazuje se tak svým voličům. A se zákonem zásadně nesouhlasí!! ALE pak druhým dechem „no je to směrnice, budeme muset … tadyhle bych zkusil navrhnout teda změkčení, pokud to projde“. Změkčení systémové neprojde – některé směrnice se tak projednávají víckrát, než to je „správně“ schváleno.

Zkrátka komedie, ostuda, hrdost českého poslance na nule, suverenita nulová a názor „Neschvalme to teda, vždyť to lidi nechtějí a my je máme zastupovat“ je zcela minoritní“. Ale u mikrofonu se střídá 5-10-15-20 a jsou „sami střelci“.

Aby mi bylo rozuměno, mně nevadí, pokud je někdo proti zbraním a přeje si třeba, aby policie neměla pistole nýbrž květiny a psychologické učebnice. Že je někdo pro tyto směrnice z přesvědčení (teda nesouhlasím s ním, ale má na to právo). Ale mimo moje chápání je ta většina, která to sama nechce a stejně pro to hlasuje.

To je schizofrenie.

Devastující choroba.

rumburak18

Příspěvek#3788 » pon 8. čer 2020, 12:52

Schizofrenie je to u držitelů z řad ČSSD, TOP09, KDU a STAN. Sněmovní Piráti žádný bouchačky nemaj a ANO má noty od bosse, který ví, že by EU vymáhala pokuty přes dotace.

pavelg

Příspěvek#3789 » pon 8. čer 2020, 12:56

Člověk se až bojí domyslet, co by mu zbylo k volbě, kdyby tohle bylo jediné hledisko, že?

gogan

Příspěvek#3790 » pon 8. čer 2020, 13:04

LenkaMa píše: ... zásobník ze zbraně nepůjde vyndat jen tak, jelikož by měl být ten jak oni říkají knoflík ve zbrani zapuštěný a zmáčnutelný jen jiným předmětem a to třeba hrotem nábojnice.

Jo tady tu navrhovanou "genialitu" už jsem někde v nástinech dalšího zpřísňování zachytil. Příspěvek EK k bezpečné manipulaci.
Počítám že za dalších pět let budou zásobníky pevnou součástí zbraně a nabíjet se bude chodit k puškaři.

pavelg

Příspěvek#3791 » pon 8. čer 2020, 13:11

Máme možnost pomalu sledovat jak se eurobolševici chystají zakrojit další kolečko v Bruseli zatímco my tady vedeme debaty o tom, jak perfektně naimplementujeme to první kolečko, aby se jakože nic nestalo :-)
Na to měl otec pořekadlo "vykládej volovi o sobotě, když ho v pátek zabiješ"

aToM

Příspěvek#3792 » pon 8. čer 2020, 13:13

gogan píše:Jo tady tu navrhovanou "genialitu" už jsem někde v nástinech dalšího zpřísňování zachytil. Příspěvek EK k bezpečné manipulaci.
Počítám že za dalších pět let budou zásobníky pevnou součástí zbraně a nabíjet se bude chodit k puškaři.

Gogan: nestraš, to je tak blbý, že by se toho někdo mohl chytnout.
Naposledy upravil(a) aToM dne pon 8. čer 2020, 13:14, celkem upraveno 1 x.

Kečup

Příspěvek#3793 » pon 8. čer 2020, 13:13

No to jsou i věci jako držení max 1 krátká 2x dlouhá 1x broková a u dlouhé je limit dle ráže celkově max 5 zbraní :? jo těch nesmyslů co navrhuje EK je dost ale hlavní problém je spíše v tom že toto rozhoduje Zubař, Advokát, Instalatér nebo Zahradník nikoli lidé znalý zbraní atd. Což ve výsledku vede k tomu když jedna EU poslankyně vidí pistoli jak rychle střílí a prohlásí že tyto kulomety by neměli mít možnost lidé vlastnit.

No a tihle zákonodárci si pustí americkej film třeba Rambo a vidí že aniž by Rambo přebíjel vystřelí z pistole 200 nábojů a z útočné pušky bez výměny zásobníku střílí půlku filmu, pak tito zákonodárci dle těchto filmů vědí jak ta zbraň funguje a tak se musí zakázat - proto ne AR-15 či M4 ale ty dlouhé černé pušky ;) :)

pavelg

Příspěvek#3794 » pon 8. čer 2020, 13:16

Kečup: To to ještě vidíte hodně růžově, takhle znalí ti eurobolševici nejsou. Z vyprávění očitého svědka jsem slyšel, že někteří účastníci ODBORNÉHO projednávání neviděli zbraň nikdy v životě a šli se na ně podívat o přestávce do muzea. Po návratu už "všechno věděli" a jen to lítalo.
TOHLE NÁM VLÁDNE.

LenkaMa

Příspěvek#3795 » pon 8. čer 2020, 13:17

aToM píše:
gogan píše:Jo tady tu navrhovanou "genialitu" už jsem někde v nástinech dalšího zpřísňování zachytil. Příspěvek EK k bezpečné manipulaci.

aToM píše:

Už se toho chytli, je to v návrhu, EK bylo předvedeno že zakazování 30 raných zásobníků je blbost a předvedly že i s 10 raným zásobníkem jde rychle měnit. Místo toho aby se EK zamyslela nad paskvilem, vymyslela toto a tedy nemožnost výjmout zásobník .........................

Zpět na