Nákupní povolení
- pelanj
- mocima
Příspěvek#318 » pon 14. črc 2014, 17:43
Aktuální info z odd. Zbrani a bezpecnostniho materialu Uherske Hradiste. Na zadosti se muze zaskrtnout vice duvodu a byl jsem asi prvni s novym formularem, protoze se me ptali kde jsem to vzal. 
Jinak vse v pohode. A protoze jsem zadost podaval v 16.50, tak nakupko bude na druhy den dopoledne a ne jeste ten den.
Jinak vse v pohode. A protoze jsem zadost podaval v 16.50, tak nakupko bude na druhy den dopoledne a ne jeste ten den.
- Pupak
- Lynx
Příspěvek#320 » pon 14. črc 2014, 19:45
mocima píše:Aktuální info z odd. Zbrani a bezpecnostniho materialu Uherske Hradiste. Na zadosti se muze zaskrtnout vice duvodu
Soukalova opět extrabuřty: nelze kombinovat sběratelskou činnost a ochranu ZŽM, protože "byste nemohl zaškrtnout žádost o nošení". Neptejte se mě na detaily, pro mne bylo důležité, že mi povolili ochranu ZŽM, ta sběratelská měla být jen jako pojistka (kvůli zkušebně), tak jsem to nerozporoval.
-
frantisekkozisek - Příspěvky: 326
- frantisekkozisek
- Kafec
Příspěvek#326 » pon 4. srp 2014, 20:30
Vyškov - NP na "dlouhou" vyřízeno na počkání (asi 20 minut, z toho 10 minut cesta do města pro kolek a zpět) a bez problémů (vyplněn pouze druh zbraně ). Formulář jsem si stáhl ze stránek MV, vyplnil na počítači a vytiskl. Na NP napíší k razítku data, od kdy nabylo rozhodnutí platnost i hodinu a minuty, takže ještě ten den mohu jít nakupovat a přihlásit. Takže u nás OK.
- studna20
Příspěvek#327 » čtv 7. srp 2014, 15:50
Zdravím,
chci se zeptat kolik zbraní je možné koupit na zbroják E?
Vím, že je zde zbraň na ochranu majetku, zdraví, života a lze nosit nejvýše 2 zbraně kategorie B skrytě, avšak mohu držet více zbraní?
Je omezen počet držených zbraní pro skupinu zbrojáku E?
Popřípadě je lepší si udělat i další skupiny, např. A a B?
Děkuji za odpověď.
chci se zeptat kolik zbraní je možné koupit na zbroják E?
Vím, že je zde zbraň na ochranu majetku, zdraví, života a lze nosit nejvýše 2 zbraně kategorie B skrytě, avšak mohu držet více zbraní?
Je omezen počet držených zbraní pro skupinu zbrojáku E?
Popřípadě je lepší si udělat i další skupiny, např. A a B?
Děkuji za odpověď.
Naposledy upravil(a) studna20 dne čtv 7. srp 2014, 15:52, celkem upraveno 1 x.
- mikymoto
Příspěvek#329 » čtv 7. srp 2014, 16:04
Tak pokud je mi známo, tak v zákoně není stanoven maximálně držený počet zbraní.
Co v něm ale uvedeno je, jsou podmínky za kterých lze určité množství zbraní uschovávat.
- do 2 ks je třeba vhodně zabezpečit (není řešeno jak, ale zamknout by to chtělo)
- do 10 ks stačí skříň splňující 15 RU a mající zámek kat. A (skříňka z Baumaxu to nebude)
- do 20 ks je třeba už trezor tř. I
- nad 20 ks je třeba ten trezor i elektronicky zabezpečit
Takže můžeš mít klidně 333 stříbrných stříkaček, ale už to nepůjde jen tak schovat pod postel. Teda šlo by (pokud máš hodně místa pod postelí), ale žádnej soudnej držitel zbraně to neudělá.
Skupiny je lepší "nasyslit" - neb nikdo neví co bude jednou chtít dělat (můj názor - nenutím). Pokud děláš Ečko, tak přidání A a B znamená pouze poplatek za kolky navíc. Obtížnost zkoušky se řídí potom skupinou E.
Jinak doporučuji více prostudovat zákon a toto fórum - všechny tyto informace tu byly několikrát řešeny. Ale opakování je matka sklerózy, nebo to bylo jinak ... ?
Co v něm ale uvedeno je, jsou podmínky za kterých lze určité množství zbraní uschovávat.
- do 2 ks je třeba vhodně zabezpečit (není řešeno jak, ale zamknout by to chtělo)
- do 10 ks stačí skříň splňující 15 RU a mající zámek kat. A (skříňka z Baumaxu to nebude)
- do 20 ks je třeba už trezor tř. I
- nad 20 ks je třeba ten trezor i elektronicky zabezpečit
Takže můžeš mít klidně 333 stříbrných stříkaček, ale už to nepůjde jen tak schovat pod postel. Teda šlo by (pokud máš hodně místa pod postelí), ale žádnej soudnej držitel zbraně to neudělá.
Skupiny je lepší "nasyslit" - neb nikdo neví co bude jednou chtít dělat (můj názor - nenutím). Pokud děláš Ečko, tak přidání A a B znamená pouze poplatek za kolky navíc. Obtížnost zkoušky se řídí potom skupinou E.
Jinak doporučuji více prostudovat zákon a toto fórum - všechny tyto informace tu byly několikrát řešeny. Ale opakování je matka sklerózy, nebo to bylo jinak ... ?
- Biermann
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX