Nákupní povolení

pelanj

Příspěvek#316 » úte 1. črc 2014, 15:44

Minulý týden byl kvůli přechodu u nás (Příbram) omezen provoz - žádost vezmou, ale nákupní povolení nebo průkaz zbraně nevystaví na počkání, jak je dobrým zvykem. Tenhle týden už by snad mělo být vše OK, pokud registr funguje.

kratales

Příspěvek#317 » úte 1. črc 2014, 16:17

Výborně, děkuji za odpovědi :)

mocima

Příspěvek#318 » pon 14. črc 2014, 17:43

Aktuální info z odd. Zbrani a bezpecnostniho materialu Uherske Hradiste. Na zadosti se muze zaskrtnout vice duvodu a byl jsem asi prvni s novym formularem, protoze se me ptali kde jsem to vzal. :-)
Jinak vse v pohode. A protoze jsem zadost podaval v 16.50, tak nakupko bude na druhy den dopoledne a ne jeste ten den. ;-)

Pupak

Příspěvek#319 » pon 14. črc 2014, 18:28

Já dneska na oddělení nafasoval úplně stejnej formulář jako minule, tj. zřejmě tedy ten starej. Nákupní povolení má nově dvě strany, zřejmě abychom za dvojnásobnej poplatek dostali aspoň dvakrát tolik papíru :lol:

Lynx

Příspěvek#320 » pon 14. črc 2014, 19:45

mocima píše:Aktuální info z odd. Zbrani a bezpecnostniho materialu Uherske Hradiste. Na zadosti se muze zaskrtnout vice duvodu

Soukalova opět extrabuřty: nelze kombinovat sběratelskou činnost a ochranu ZŽM, protože "byste nemohl zaškrtnout žádost o nošení". Neptejte se mě na detaily, pro mne bylo důležité, že mi povolili ochranu ZŽM, ta sběratelská měla být jen jako pojistka (kvůli zkušebně), tak jsem to nerozporoval.

frantisekkozisek

Příspěvek#321 » pon 14. črc 2014, 20:02

Tak to vám závidím. Dával jsem si žádost o NP v Ústí nad Orlicí, tu sice přijali, ale bylo mi sděleno, že prozatím mají zákaz cokoliv vydávat v souvislosti se zavedením CRZ.

Pupak

Příspěvek#322 » pon 14. črc 2014, 20:30

To zní skoro jako výmluva, Mělník funguje standardně, dnes PZ a 2x NP na počkání. Sice jsem čekal dohromady asi hodinu, ale aspoň mezitím přešla přeháňka a nezmok jsem.

david54321

Příspěvek#323 » úte 22. črc 2014, 08:37

Zdravim, kolik stojí nově nákupní povolení? Děkuji

přihlášení zbraně je za 300,- Kč ?

frantisekkozisek

Příspěvek#324 » úte 22. črc 2014, 08:39

NP 200
Registrace za 300

david54321

Příspěvek#325 » úte 22. črc 2014, 08:42

Děkuji, takže vše šlo nahoru :)

Kafec

Příspěvek#326 » pon 4. srp 2014, 20:30

Vyškov - NP na "dlouhou" vyřízeno na počkání (asi 20 minut, z toho 10 minut cesta do města pro kolek a zpět) a bez problémů (vyplněn pouze druh zbraně ). Formulář jsem si stáhl ze stránek MV, vyplnil na počítači a vytiskl. Na NP napíší k razítku data, od kdy nabylo rozhodnutí platnost i hodinu a minuty, takže ještě ten den mohu jít nakupovat a přihlásit. Takže u nás OK.

studna20

Příspěvek#327 » čtv 7. srp 2014, 15:50

Zdravím,

chci se zeptat kolik zbraní je možné koupit na zbroják E?
Vím, že je zde zbraň na ochranu majetku, zdraví, života a lze nosit nejvýše 2 zbraně kategorie B skrytě, avšak mohu držet více zbraní?

Je omezen počet držených zbraní pro skupinu zbrojáku E?
Popřípadě je lepší si udělat i další skupiny, např. A a B?

Děkuji za odpověď.
Naposledy upravil(a) studna20 dne čtv 7. srp 2014, 15:52, celkem upraveno 1 x.

Gash

Příspěvek#328 » čtv 7. srp 2014, 15:55

Můžeš jich koupit kolik chceš...jen pak budeš muset řešit to, aby byly vhodně zabezpečeny (skříň na zbraně, trezor, trezorová místnost...dle počtu)

mikymoto

Příspěvek#329 » čtv 7. srp 2014, 16:04

Tak pokud je mi známo, tak v zákoně není stanoven maximálně držený počet zbraní.
Co v něm ale uvedeno je, jsou podmínky za kterých lze určité množství zbraní uschovávat.

- do 2 ks je třeba vhodně zabezpečit (není řešeno jak, ale zamknout by to chtělo)
- do 10 ks stačí skříň splňující 15 RU a mající zámek kat. A (skříňka z Baumaxu to nebude)
- do 20 ks je třeba už trezor tř. I
- nad 20 ks je třeba ten trezor i elektronicky zabezpečit

Takže můžeš mít klidně 333 stříbrných stříkaček, ale už to nepůjde jen tak schovat pod postel. Teda šlo by (pokud máš hodně místa pod postelí), ale žádnej soudnej držitel zbraně to neudělá.

Skupiny je lepší "nasyslit" - neb nikdo neví co bude jednou chtít dělat (můj názor - nenutím). Pokud děláš Ečko, tak přidání A a B znamená pouze poplatek za kolky navíc. Obtížnost zkoušky se řídí potom skupinou E.

Jinak doporučuji více prostudovat zákon a toto fórum - všechny tyto informace tu byly několikrát řešeny. Ale opakování je matka sklerózy, nebo to bylo jinak ... ? :D

Biermann

Příspěvek#330 » úte 12. srp 2014, 09:20

No že se u A, B, E zkouška řídí Ečkem. Není úplně pravda. Resp. platí to jen pro teorii. Na praxi je pak potřeba kvůli B umět i dlouhé, což u samotného E není potřeba. Nicméně souhlasím, že nejlepší si udělat najednou A,B,E.

Zpět na