Nákupní povolení

Pupak

Příspěvek#301 » pon 9. čer 2014, 16:35

Dopadl jsem podobně, napsal jsem do žádostí jen "pistole" a "puška", musel jsem připsat "samonabíjecí". Revolver prošel bez přívlastků. Docela by mě zajímalo, jestli by mi na tato povolení prošel nákup opakovací pistole nebo pušky, třeba pumpy s krátkou hlavní.

Serz

Příspěvek#302 » pon 9. čer 2014, 16:44

povoleni je na zbran kategorie B, takze ano

sided
moderátor

Příspěvek#303 » pon 9. čer 2014, 21:53

No právě že neprošel, je potřeba puška samonabíjecí, brokovnice samonabíjecí, brokovnice opakovací. Tedy samozřejmě pokud spadají pod kategorii "B" Třeba na derriger je potřeba nákupka na "pistoli vícehlavňovou" :roll:

Bohuliby

Příspěvek#304 » pon 9. čer 2014, 22:17

Je to tak, jak píše Sided, také jsem to v Praze zkoušel a musel jsem ke zbrani vždy dopsat další slovo, jinak to nevzali do dalšího řízení !

BB
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#305 » úte 10. čer 2014, 14:24

Díky za odpovědi, malinko jsem to čekal. Sice mi to nedělá radost, ale aspoň nebudu za vola:) To 1kg snad unesu :)

MarK
moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#306 » stř 11. čer 2014, 10:29

Je to ale taky zvláštní výmysl. Má se uvést "Druh" zbraně a přímo zákon o zbraních má druhy vyjmenované v příloze: "střelná zbraň", "palná zbraň", "plynová zbraň", "mechanická zbraň", "expanzní zbraň", ..., "krátká zbraň", "dlouhá zbraň" atd.

Žadatel by ale asi neuspěl ani s jednou z nich.

Bohuliby

Příspěvek#307 » čtv 12. čer 2014, 10:42

Neuspěl, vyzkoušeno.

icewolf

Příspěvek#308 » čtv 12. čer 2014, 11:19

Také jsem chtěl žádat o krátkou kulovou, protože jsem nevěděl, jestli to bude pistole nebo revolver musel jsem si požádat o dvě nákupky ..

Joe

Příspěvek#309 » čtv 12. čer 2014, 11:24

Kdybych měl čas a náladu se hádat s naším oddělením, které je jinak velmi rozumné a vstřícné, požádal bych si o nákupku např. na palnou zbraň, nechal si to zamítnout se zdůvodněním a odvolal se, s argumentací zákonem. Ale nechce se mi jít konfrontačně do jinak rozumného a vstřícného oddělení.
Nicméně životní jubileum se blíží, bude třeba vybrat dárek, a ještě nevím jestli se šupletem nebo s bubínkem, takže na to možná dojde :lol:

Pupak

Příspěvek#310 » pát 13. čer 2014, 00:08

Bohuliby píše:Je to tak, jak píše Sided, také jsem to v Praze zkoušel a musel jsem ke zbrani vždy dopsat další slovo, jinak to nevzali do dalšího řízení !

To zní dobře, přístě za PISTOLE dopíšu VRAŽDOMATICKÁ :lol: :lol: :lol:

MarK
moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#311 » pát 13. čer 2014, 13:53

Abych se doplnil, více rozepsané jsou druhy zbraní v normě ČSN 39 5002-1. Tradiční problém s normami ale je, že sice nejsou tajné, ale na internetu dostupné nejsou (je třeba zakoupit v papírové podobě).
I tam jsou ale zbraně děleny na druhy podle různých kritérií (střelné zbraně: podle zdroje energie, podle způsobu držení, podle počtu hlavní, podle počtu nábojových komor, podle charakteru střelby, podle použití; palné zbraně: podle střeliva), dále se tam dají dohledat ještě "druhy palných zbraní podle názvu", kde se jde poměrně do detailu. Kategorizaci odpovídající obvyklým požadavkům policie jsem tam asi nenašel, tj. předpokládám, že se to řídí nějakým seznamem z interního předpisu Policie ČR.

kratales

Příspěvek#312 » úte 1. črc 2014, 15:12

Mám prosím dotaz, zítra si jdu vyzvednout ZP. Žádost jsem si podával společně s nákupkou. Dle prodavače ve zbraních a střelivu se ale už nákupky více jak týden nevydávají, kvůli přechodu na nový registr zbraní? Nevíte jak to tedy je?

Carloss

Příspěvek#313 » úte 1. črc 2014, 15:22

To mi přijde kapku jako nesmysl. Odporovalo by to platnému zákonu. A nebylo by lepší se informovat u někoho kompetentnějšího? Např. přímo na PČR - zbraních? Normálně po telefonu Ti tohle jistě zodpovědi.

kratales

Příspěvek#314 » úte 1. črc 2014, 15:25

Právě že jsem to zkoušel a telefon nikdo nebral a jelikož bych si chtěl jít zejtra koupit pistoli, tak mě to docela zajímá. A nyní to už asi jinde než od místních borců nezjistím :)

Carloss

Příspěvek#315 » úte 1. črc 2014, 15:29

No.. jistě není jediná služebna v republice... ;-) Krom toho, asi bych to zkoušel spíše v ouřední dny... To nevím, jak se na telefonáty tvářej...

Zpět na