Můžu vzít kamaráda na střelnici pokud nemám ZP 3 roky?
- sided
Příspěvek#31 » čtv 25. pro 2014, 08:10
Ano, četl jsem obě tvoje otázky. Odpovídal jsem nejdřív na první a potom na druhou.
Graver: Odpovědnost za to že půjčuješ svoji zbraň je samozřejmě na Tobě, ten kdo si ji půjčil je pak odpovědný za průser který s ní případně udělá.
Správce zodpovídá za provoz střelnice ale nemůže stát všem za zadkem po celou dobu.
Graver: Odpovědnost za to že půjčuješ svoji zbraň je samozřejmě na Tobě, ten kdo si ji půjčil je pak odpovědný za průser který s ní případně udělá.
Správce zodpovídá za provoz střelnice ale nemůže stát všem za zadkem po celou dobu.
- graver
- graver
Příspěvek#34 » čtv 25. pro 2014, 08:45
No právě - nemůže stát každému za zadkem a kamera tam tuším nebyla. Pak je to právě na "vyspělosti" toho, kdo nechá druhé střílet. V tomto případě zasáhl jiný střelec - zdvořile jim vysvětlil, jak by to měli dělat a jaké jsou nevýhody doživotního zákazu vstupu na střelnici 

- graver
- graver
Příspěvek#38 » čtv 25. pro 2014, 18:07
Přečetl jsem všechny 3 kurtovy komentáře, házení ani v jednom, všechno jen diskuse o tom, jak správce zjistí. Ohnul sis to stejně, jako v sousedním tématu. Nemá cenu to rozebírat i tady, stačí vědět, jak v budoucnu přistupovat k tvým výrokům.
Ať to admin promázne, účel to splnilo.
Edit: sided říká přesný opak, tedy že odpovědnost je úplně na jiné straně. O správci se zmínil v reakci na mou historku o těch trotl... eh, neukázněncích, což je a) jiná story a b) tam je odpovědnost správce jasná. Zbytek toho blábolu o strachu nekomentuju - tuhle ligu nekopu.
Ať to admin promázne, účel to splnilo.
Edit: sided říká přesný opak, tedy že odpovědnost je úplně na jiné straně. O správci se zmínil v reakci na mou historku o těch trotl... eh, neukázněncích, což je a) jiná story a b) tam je odpovědnost správce jasná. Zbytek toho blábolu o strachu nekomentuju - tuhle ligu nekopu.
- Kurt
Příspěvek#39 » čtv 25. pro 2014, 23:25
Int1m1thy píše:Treba Kurt...
To je zase plácnutí do vody. Tak cituj.
To, že sis něco domyslel není totéž, jako že já jsem něco napsal. Otázka "Jak správce zjistí" není žádné házení povinností na kohokoliv, jde mi jen o vyřešení té konkrétní situace. Nepřispěl jsi ničím konstruktivním, jen fabuluješ.
- flowingCZ
Příspěvek#40 » ned 12. kvě 2024, 16:15
(4) Při výuce, přípravě nebo soutěžích, jejichž součástí je střelba, může osoba mladší 18 let, nejméně ve věku 10 let, používat zbraň, avšak pouze za přítomnosti osoby starší 21 let, která je držitelem zbrojního průkazu skupiny B, popřípadě skupiny C nejméně 3 roky a zajistí bezpečnou manipulaci se zbraní a střelivem.
Trochu oživení starého tématu. Absencí čárky ve větě "popřípadě skupiny nejméne 3 roky", je správná interpretace:
- je nutné mít ZP nejméně 3 roky
- nebo platí 3 roky jen pro držitele skupiny C?
Rád bych vzal 15ti letou dceru na střelnici, sám jsem držitelem ABE ale jen od tohoto roku.
Díky!
Trochu oživení starého tématu. Absencí čárky ve větě "popřípadě skupiny nejméne 3 roky", je správná interpretace:
- je nutné mít ZP nejméně 3 roky
- nebo platí 3 roky jen pro držitele skupiny C?
Rád bych vzal 15ti letou dceru na střelnici, sám jsem držitelem ABE ale jen od tohoto roku.
Díky!
- Triplehead
- Triplehead
Příspěvek#41 » ned 12. kvě 2024, 16:46
Mám zbroják necelé dva roky. Na různé střelnice jsem už několikrát vzal s sebou kamarády/ženu.
Nikdy s tím problém nebyl, ale ono je to taky možná skrz moje nastavení - zbytečně se neptat.
Samozřejmě, že za ty osoby zodpovídám. S čím ale narazíš je, že pod 3 roky nemůžeš být správcem, takže sám na střelnici být nemůžeš (oficiálně).
Jak už tu bylo kdysi psáno, záleží asi na přístupu střelnice. Dovolil bych se ti doporučit tu moji taktiku se neptat a prostě jít.
Nikdy s tím problém nebyl, ale ono je to taky možná skrz moje nastavení - zbytečně se neptat.
Samozřejmě, že za ty osoby zodpovídám. S čím ale narazíš je, že pod 3 roky nemůžeš být správcem, takže sám na střelnici být nemůžeš (oficiálně).
Jak už tu bylo kdysi psáno, záleží asi na přístupu střelnice. Dovolil bych se ti doporučit tu moji taktiku se neptat a prostě jít.
- cipis
- flowingCZ
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva