Podmínka x žádost o zbroj průkaz

JirkaCV

Příspěvek#31 » ned 29. zář 2024, 19:24

Dan: Nehodnotím, co provedl, ale jak se tady chová.

Ad tykání: doporučil bych kurs základů asertivního chování.
V tomhle je lepší angličtina, kde je pouze zdvořilé a nezdvořilé chování. Tam to zvládne každý.
Mnohem horší jsou východní jazyky (japonština, korejština), kde si musí člověk dát sakra bacha, jak druhého osloví, když ho nezná.
U firmy pracuju už 18 let a pořád si s některými kolegyněmi vykám. Nojo, jsem stará škola.

ante

Příspěvek#32 » ned 29. zář 2024, 19:29

Joooo, k odpovědi dostaneš svůj profil a hodnocení zdarma! A to se vyplatí!

To ale není zdaleka vše! Když zadáte dotaz do půlnoci, dostanete zdrama ještě profil vaší babičky z pátého kolene!
Naposledy upravil(a) ante dne ned 29. zář 2024, 19:31, celkem upraveno 1 x.

Petr z Braníka

Příspěvek#33 » ned 29. zář 2024, 19:30

"Government: Když si fyzicky napadl člověka... tebe zbraň jednoduše nepatří do ruky nikdy".

To není pravda. Za trestný čin proti zdraví nebo životu mu nepatří zbraň do ruky NIKDY pouze v případě, že by byl uložen trest nad 12 let.

Bylo by vhodné, aby držitelé zbraní zákon znali a respektovali.

A Adame, ty zatím nejevíš známky vděku a pokory k našemu systému, který dává druhou šanci. Je to světově unikátní zákon, v Evropě jediný, všichni do ho vážíme a stojí na džentlmenském vztahu státu a svobodných lidí - střelců.
Udělal jsi chybu, a budeš tady lidi štvát, když si toho nebudeš vážit.
Zatím jsi bez pomoci neodkázal pochopit jeden jeho paragraf.
Naposledy upravil(a) Petr z Braníka dne ned 29. zář 2024, 19:43, celkem upraveno 1 x.

cipis

Příspěvek#34 » ned 29. zář 2024, 19:31

Zda se, ze nekteri jsou papeztejsi nez papez ...

Carloss

Příspěvek#35 » ned 29. zář 2024, 19:32

Dane, myslím, že říct svůj názor ju ještě můžem. Mě se taky nelíbí, že někdo s takovýmhle rejstříkem za takovýhle paragrafy by měl mít zbraň i když je to podle zákona. Ale taky vím, že to je tak všechno, co proti tomu můžu dělat. Nicméně střelec na FF taky měl zbraně legálně. A pár dalších útočníků taky. Není jich moc, ale jsou, připusťme si to.

Carloss

Příspěvek#36 » ned 29. zář 2024, 19:34

Petr z Braníka píše:"Government: Když si fyzicky napadl člověka... tebe zbraň jednoduše nepatří do ruky nikdy".

To není pravda. Za trestný čin proti zdraví nebo životu mu nepatří zbraň do ruky NIKDY pouze v případě, že by byl uložen trest nad 12 let.

Bylo by vhodné, aby držitelé zbraní zákon znali a respektovali.

Tady do bylo jistě myšleno spíše psychicky, než právně. A to je to, co nám evidentně pokulhává. Těch případů, kteří něměli mít zbraň a měli, protože zákony jsme tu už taky pár měli, co?

dan

Příspěvek#37 » ned 29. zář 2024, 19:37

Carloss píše:říct svůj názor ju ještě můžem
Vsak ja udelal totez. Demonstrativne, aby bylo jasne, ze s takovou nemame na ZP narok nikdo. Vzdycky se najde nekdo, kdo by citil to ci ono moralni pravo silnejsi zakona ...

Jasne, ze mate pravo vyjadrit svuj nazor. Pred nedavnem v jine diskusi nesli ucastnici nelibe, ze se postuppne roizpada jasny zakonem definovany narok na zbran a plizive ho nahrazuje "spravni uvazeni". Zrejme ma prani podoben tomu vasemu dost lidi na to, aby ho zakonodarci postupnymi kroky do zakona implementovali.

Pozor na prani. Mohla by se splnit.

Carloss

Příspěvek#38 » ned 29. zář 2024, 19:46

Výhoda veřejnosti je v tom, že si hladce může dovolit prohlásit, že by zbraň mít neměl. Veřejnost však nerozhoduje. Až budu rozhodovat, tak podle zákona.

DVII

Příspěvek#39 » ned 29. zář 2024, 19:49

JirkaCV píše:Dan: Nehodnotím, co provedl, ale jak se tady chová.

Ad tykání: doporučil bych kurs základů asertivního chování.
V tomhle je lepší angličtina, kde je pouze zdvořilé a nezdvořilé chování. Tam to zvládne každý.
Mnohem horší jsou východní jazyky (japonština, korejština), kde si musí člověk dát sakra bacha, jak druhého osloví, když ho nezná.
U firmy pracuju už 18 let a pořád si s některými kolegyněmi vykám. Nojo, jsem stará škola.

To je celkem běžné že i dlouholetým kolegyním se vyká, ale to je věc, řekneš ženského chápání. Zdvořilost se projevuje celkovým chováním k dotyčnemu bez ohledu na to zda mu tykám nebo vykám. Za velmi nezdvořilé naopak považuji vykání a oslovování křestním jménem, to mi přijde až křivacky pokrytecké. A to jsem taky stará škola.

JirkaCV

Příspěvek#40 » ned 29. zář 2024, 19:52

Já jsem taky stará škola a vykání křestním jménem nepovažuju za prohřešek.
Je to kompromis mezi zažitým oslovením a zdvořilostí. Myslím, že naší sekretářce se to líbí.

dan

Příspěvek#41 » ned 29. zář 2024, 20:08

Carloss píše:Veřejnost však nerozhoduje.
V tomhle se neshodujeme. Jen je ta cesta o neco delsi, protoze zakony se podle nazoru a nalad verejnosti meni az se zpozdenim.
Takze sleduju znepokojenim, ze i primo mezi strelci se objevuje nazor, ze zakon umoznuje ziskani zbrojaku nekomu, kdo by ho podle nich ziskat nemel. A zrejme by tedy uvitali zprisneni zakona.
To ja osobne vnimam jako daleko vetsi ohrozeni, nez to, ze spolehliva, bezuhonna a zdravotne zpusobila osoba, ktera se kdysi davno necim provinila, a ted mozna nedokaze dostatecne nonsalantne ustat osobni utoky, ktere se na ni off-topic snesly po polozeni legitimniho dotazu, ziska ZP.

cipis

Příspěvek#42 » ned 29. zář 2024, 20:10

Dane, naprosty souhlas. Koukam, ze mezi nami pribyva dost pokrytcu ...

Carloss

Příspěvek#43 » ned 29. zář 2024, 20:18

Jde o to zpřísnění v jakém slova smyslu. Stejně, jako bych při alkáči odebíral řidičáky doživotně, tak se zbraněmi by určitě jisté kontrolky zasítit měly. A tady v tom případě mi teda ta červená kontrolka zasvítila. Když někdo neovládne svoje emoce tak, že za "pár facek" dostane §146 a následně ještě drogy... promiň... ale to už je i na mě příliš. Rozhodně si nemyslím, že by k tomuhle chování, které evidentně NENÍ excesivní, ale napovídá něco o pohrdání zákony mělo společenství zákonůdbalých občanů slepí.

cipis

Příspěvek#44 » ned 29. zář 2024, 20:20

Ty sis toho paragrafu vsiml az ted? Vzdyt ty lhuty jsou i v otazkach ...

Carloss

Příspěvek#45 » ned 29. zář 2024, 20:23

Jesisisišim, píšu o tom už podruhý. Víš... on je rozdíl jedno škobrtnutí a sustavné opakované porušování zákonů. On nám ten zákon s recidivou tak nějak nepočítá vůbec.
§146 není že by dal někomu pár facek. To by se řešilo maximálně jako přestupek. Ale tohle je násilný tr. č. Lhůtu bych na to dal tak deset let bez jakékoli jiné poskvrny v trestní rovině. Ale tady mám za chvíli další trestňák... To opravdu neni normální.
Naposledy upravil(a) Carloss dne ned 29. zář 2024, 20:31, celkem upraveno 1 x.

Zpět na