Nákupní povolení
- Sud
Příspěvek#2582 » stř 9. pro 2020, 12:29
Navíc „provozování muzejnictví nebo sběratelské činnosti“ je důvod k nabytí vlastnictví, držení nebo nošení.
Není to "povolenka" co s tou zbraní můžeš dělat. K tomu tě opravňují skupiny ZP. Zákon střelbu ze zbraně nabytou z důvodu „provozování muzejnictví nebo sběratelské činnosti“ nikde nezakazuje.
Není to "povolenka" co s tou zbraní můžeš dělat. K tomu tě opravňují skupiny ZP. Zákon střelbu ze zbraně nabytou z důvodu „provozování muzejnictví nebo sběratelské činnosti“ nikde nezakazuje.
-
ViralWinter - Příspěvky: 659
- ViralWinter
Příspěvek#2583 » stř 9. pro 2020, 12:32
Caroprd111 píše:Nevím, o čem se chcete hádat a ztrácet čas. Žádost, kolky, tady to máte, naschledanou.
Poliš (typicky): "Buď vám to dám bez sběratelství, nebo nedám. Nashledanou." To je fakt, v tu chvíli se čas neztrácí
- aToM
Příspěvek#2586 » stř 9. pro 2020, 12:51
Pokud neudá zákonný důvod, tak by měl vyměknout po té co mu to nařídí policejní prezidium po úspěšném odvolání proti zamítnutí žádosti. Holt budeš ten nepříjemný vysírač, kvůli kterému budou muset svůj postoj "nejde to" změnit na "sice nás to sere ale uděláme to" a ideálně to povede i ke změně v CRZ aby to šlo bez problémů. V CRZ bude stejně potřeba udělat tři zadnice úprav kvůli mininovele a novému ZoZ.
- pavelg
Příspěvek#2587 » stř 9. pro 2020, 13:22
Já teda jsem to řešil někdy v roce 2015, to ještě stanovisko neviselo. On ten policajt mi to do ani telefonu ani při podávání žádosti nijak nevyvracel, prostě na to narazil (podle jeho slov) v CRZ, když to tam chtěl naklikat a nešlo mu to. No tak mi volal, jestli to má nechat bez sběratelství a já mu řekl, ať to tak teda udělá.
- Střelec
Příspěvek#2588 » stř 9. pro 2020, 14:38
Já už to sem někdy psal, u nás s tím problém není a to zaškrtávám všechny důvody úplně vždy, ať si kupuju i novou kulovnici do lesa nebo pistoli na nošení. Vždy tam mám i to sběratelství. Jediné co orgánovi z toho plyne je, že to sice fakt nemůže do CRZ zadat, ale musí to dopsat nějak zvlášť (volně interpretuji, co mi kdysi u nás o tom řekli). Takže, pokud to tam vám nechtějí doplnit, tak jsou jen prostě líní. Setkal jsem se s několika prodejci, co se mi podle nákupka "se sběratelstvím a tím zbytkem" divili, že mi to vydali, že u nich to prý nejde. Je to prostě o lidech a ano, jde to.
-
antonspelec - Příspěvky: 1239
- antonspelec
Příspěvek#2591 » stř 9. pro 2020, 15:39
Zajimava diskuze. Ale je fakt, ze kdyz jsem v lete byl pro povoleni na samonabijeci brokovnici, taky se jim nelibila sberatelska cinnost jako duvod zadosti...tak nevim
Jinak jsem jeste mejlem nic neposlal, protoze zbrane, po kterych koukam, jsou kazda v CRZ jinak-jedna jako puska samonabijeci a dalsi jako kulovnice samonabijeci...cili si musim nejdrive vybrat konkretni kousek a povoleni az pak. Skoda, chtel jsem ho mit do foroty...
Ale mel bych jeste dotaz-jak je nahore:
ZADAN O POVOLENI
K NABYTI VLASTNICTVI ZBRANE KATEGORIE B
K DRZENI ZBRANE KATEGORIE B
K NOSENI ZBRANE KATEGORIE B
Zaskrtavam vsechny tri moznosti?
Jinak jsem jeste mejlem nic neposlal, protoze zbrane, po kterych koukam, jsou kazda v CRZ jinak-jedna jako puska samonabijeci a dalsi jako kulovnice samonabijeci...cili si musim nejdrive vybrat konkretni kousek a povoleni az pak. Skoda, chtel jsem ho mit do foroty...
Ale mel bych jeste dotaz-jak je nahore:
ZADAN O POVOLENI
K NABYTI VLASTNICTVI ZBRANE KATEGORIE B
K DRZENI ZBRANE KATEGORIE B
K NOSENI ZBRANE KATEGORIE B
Zaskrtavam vsechny tri moznosti?
- pavelg
Příspěvek#2592 » stř 9. pro 2020, 15:46
Většinou jo, když ji kupuju, chci držet a nosit.
Protipříklad:
Může se stát, že mám dvě pistole doma a jednu chci půjčit manželce (taky ZP E), aby ji nosila když chodí z večer z práce. Tak ona si bude žádat JEN o nošení, protože ji ode mě nekupuje (tj. nenabývá do držení).
a ještě příklad k ujasnění pojmů:
Děda vlastní, drží a nosí pistoli. Děda zemře.
Pistoli teď vlastní jeho dědic bez ZP, ten ji ale nesmí držet ani nosit, tak ji policie převezme do úschovy, on ale zůstává dočasně vlastníkem, má možnost ji buď převést na oprávněného držitele nebo se jím stát sám.
Anebo ji děda svěřil do držení sousedovi (a on by si měl vyřídit povolení k držení) - pak je držitelem soused, vlastníkem dědic. Ale soused by ji neměl nosit, pokud si o to nezažádal.
Protipříklad:
Může se stát, že mám dvě pistole doma a jednu chci půjčit manželce (taky ZP E), aby ji nosila když chodí z večer z práce. Tak ona si bude žádat JEN o nošení, protože ji ode mě nekupuje (tj. nenabývá do držení).
a ještě příklad k ujasnění pojmů:
Děda vlastní, drží a nosí pistoli. Děda zemře.
Pistoli teď vlastní jeho dědic bez ZP, ten ji ale nesmí držet ani nosit, tak ji policie převezme do úschovy, on ale zůstává dočasně vlastníkem, má možnost ji buď převést na oprávněného držitele nebo se jím stát sám.
Anebo ji děda svěřil do držení sousedovi (a on by si měl vyřídit povolení k držení) - pak je držitelem soused, vlastníkem dědic. Ale soused by ji neměl nosit, pokud si o to nezažádal.
Naposledy upravil(a) pavelg dne stř 9. pro 2020, 15:50, celkem upraveno 1 x.
- Sud
- pavelg
Příspěvek#2595 » stř 9. pro 2020, 15:55
Nechápu, jak s tím souvisí 16 palcová hlaveň.
Jestli je to narážka na nošení, tak na tohle bylo vyjádření MV, že policii ve fázi povolování nepřísluší bádat nad technickým provedením skrytého nošení.
Jestli je to narážka na nošení, tak na tohle bylo vyjádření MV, že policii ve fázi povolování nepřísluší bádat nad technickým provedením skrytého nošení.
Naposledy upravil(a) pavelg dne stř 9. pro 2020, 15:55, celkem upraveno 1 x.
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí