Novela evropske smernice o zbranich 2019

getsome

Příspěvek#1951 » úte 10. led 2023, 11:11

Německá ministryně vnitra se snaží využít překaženého puče a silvestrovského řádění k zákazu "obzvláště nebezpečných" samonabíjecích zbraní. Jestli to projde, jsem zvědav, jak se to promítne do vlivových skupin na úrovni dalších novel směrnice. Tipuju, že pro-zbraňová část populace v Německu se zmenší o nějaké sportovní střelce...

https://www.sueddeutsche.de/politik/waf ... -99-161049

JirkaCV

Příspěvek#1952 » úte 10. led 2023, 11:25

Levičáci jako SPD nebo Zelení se tak profilují pořád. Až nebudou zbraně, nastane na Zemi ráj. Co na tom, že k tomu používají argumentační fauly. Imigranti házeli petardy - Němcům sebereme zbraně.
Bohužel, jejich vliv v EU je silný a podle toho to pak dopadá.

king
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#1953 » úte 10. led 2023, 12:21

Nikdo nevi co se stane ale nastesti je ve vladni koalici v Nemecku i FDP a ta to blokovat bude. Poznamka: v Nemecku je asi 3miliony sportovnich strelcu a k tomu 400 000 lovcu a to neni malo.

pavelg

Příspěvek#1954 » úte 10. led 2023, 21:43

Já bych optimistou nebyl, po zkušenostech jak to probíhalo kolem směrnice v roce 2015.

FiBe

Příspěvek#1955 » pon 16. pro 2024, 13:38

nejedná se přímo o novelizaci zbraňové směrnice, ale o přípravu směrnice na sjednocení právních úprav členských států EU v oblasti "kriminalizace" nelegálního držení (ozbrojování)
Vychází se ze studie, která je pochopitelně tajná (ne ve smyslu konspirace, ale ji prostě komise nechce nikomu ukázat)
https://zbrojnice.com/2024/12/15/eu-zad ... dova-data/

V rámci procesu se ptají veřejnosti, ale jako vždy na to všichni dlabou, protože o tom nikdo neví, tak by bylo dobré jim ve vší slušnosti dát zpětnou vazbu
https://ec.europa.eu/info/law/better-re ... rective_cs

audis

Příspěvek#1956 » pon 16. pro 2024, 18:00

Díky za funkční instantní příspěvek. Úplně taktical :-D

Nutno se registrovat, heslo jsem tvořil 4x vysoké požadavky na heslo (nakonec Vystoupitzeu666), napsaný komentář mi zmizel nějakým realoadem stránky netuším proč. Napíšu zítra znovu dnes už nemám znovu sílu. S Eu práce jak se starou pannou.

Piggy

Příspěvek#1957 » pon 16. pro 2024, 18:43

Jsem lepší, zvládl jsem heslo už na třetí pokus.
Abych se nepřechválil, předtím mi to dvakrát spadlo.
Nicméně pořád je tam jenom pár desítek příspěvků.

TomSmith

Příspěvek#1958 » pon 16. pro 2024, 22:25

To vypadá že se soudruzi z Brusele bojí 3D tisku.
Ten je v tom PDF na té stránce (Výzva k předložení informací pro posouzení dopadů - Ares(2024)6939712, Czech (461.3 KB - PDF - 4 stránky)) zmiňován hojně.
Vždy mne to pobaví jak se soudruh bojí 3D tisku pistolky, ale mne by zajímalo jak se do té pistolky dají vytisknou ty náboje. :mrgreen:
Nevím jestli mi něco uniká a v EU jsou náboje volně prodejné v automatech jako v USA že stačí teda zhlobit 3D pistolku. Nebo jak to soudruhům v hlavě funguje?
Dyť je to blbost. Mohu si vytisknout cokoliv, ale bez střeliva to je jen na výstavu na poličku.

MojeTikka

Příspěvek#1959 » pon 16. pro 2024, 22:31

Strelivo se v Nemecku pod rukou sehnat da. Je tam dost sportovnich strelcu.

TomSmith

Příspěvek#1960 » pon 16. pro 2024, 22:38

No tak to pak bys měli spíše zakázat trubky, zejména ty hydraulické. Volně prodejné a brutálně zneužitelné :mrgreen:
Dokonce to číňan prodává s návodným popisem:
Steel Pipe Hydraulic Alloy Precision Steel Tubes Seamless Steel Pipe Explosion-proof Tube
Okamžitě bez milosti zakázat!

Jarda.Jezek

Příspěvek#1961 » úte 17. pro 2024, 07:38

Vodovodní trubky úplně stačí. Netřeba kupovat 3d tiskárnu a učit se ji obsluhovat.

Erix

Příspěvek#1962 » sob 21. pro 2024, 09:19

Největší a nejnebezpečnější zbraní pro EU jsou sami europoslanci, ale toto nikdy nepochopí. ;) Trubky, 3D tisk, ale i obyčejná guma a kámen dokáže divy. EU by se měla už konečně probrat, bohužel událost z posledních pár hodin to opět potvrzuje. :(

xor

Příspěvek#1963 » sob 21. pro 2024, 10:56

Silné praky jsou v Německu zakazané
https://hitx.eu/en/blogs/blog-themen/we ... IAvqOdnng4

EU to jistě ráda unifikuje všude, nikdo nepotřebuje silný prak.

Ten doktor, nebyl to doufám psycholog?

Erix

Příspěvek#1964 » sob 21. pro 2024, 11:29

Asi to byl psychlog i ten vyhoří a možná o dost dřív, než zbytek stáda. Nic neschvaluji, je to strašné, ale opět si myslím, že to bylo "demonstrativní", aby se společnost nejen v Německu probrala - bohužel ta forma činu a potrestání nevinných :( .

P.S.: To mně připomnělo toho chlapíka co chodil celý den kdesi (asi to byl přímo úřad Vlády ČR) v Praze s transparentem, nikdo se nezeptal, nikdo se nezajímal,... No, byl konec dne a chlapík se picnul u dveří do budovy. Dodnes bez odezvy, neobjasněno veřejnosti.
https://zpravy.aktualne.cz/domaci/pred- ... 47ab5f122/
Taktéž příslušník vězeňské služby - zastřelil se nad propastí a ještě do ní skočil (spadl), opět veřejně neobjasněno (raději).

xor

Příspěvek#1965 » sob 21. pro 2024, 13:56

Ti neviní volili v posledních parlamentních volbách takto:

https://en.m.wikipedia.org/wiki/2021_Ge ... l_election

Vítězem se stala Sociálnědemokratická strana Německa (SPD) se ziskem 25,7 % hlasů, následovaná konzervativní unií CDU/CSU s 24,1 %. Třetí místo obsadili Zelení s 14,8 %, čtvrtí byli Svobodní demokraté (FDP) s 11,5 %. Alternativa pro Německo (AfD) získala 10,3 % a Levice (Die Linke) 4,9 % hlasů.

Po volbách byla vytvořena tzv. semaforová koalice složená ze SPD, Zelených a FDP, která vedla k nástupu Olafa Scholze (SPD) do funkce spolkového kancléře.

Účast byla 76.4%, takže 23,6% je to egal.

Je mi to také líto, je to tragédie, ale volební výsledek také. Za to nemůže zloduch Putin, Si Ťin-pching, Ebrahim Raisi a Kim Čong-un nebo Trump.
Demokracie nejsou jen práva, ale i odpovědnost.

Zpět na