Ktere otazky se ucit

Zoufalec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#16 » ned 23. srp 2009, 09:01

A nenapadlo tě to, že se učit odpovědi podle klíče A, B, C je naprostý nesmysl??? Ty potřebuješ znát zákon a né ABC. Pokud chceš vlastnit zbraň je v TVÉM zájmu vědět co děláš v souladu se zákonem a co né. Odpovědi ABC ti to neumožní.
Co to vůbec plácáš "odpovědi na svém místě". I kdyby byly odpovědi stokrát přeházený, tvoje povinnost je znát tu správnou a né kde se nachází. Když přijedeš autem na křižovatku dáváš přednost podle ABC, případně podle toho kde se správná odpověď nachází, nebo podle vyhlášky???

Patrik
moderátor

Příspěvek#17 » ned 23. srp 2009, 10:25

Jak říkáš, už ho vidím jak na jej křižovatce zaskočí situace která v testech nebyla. To samé se zbraní v ruce (protože chce jen E na nošení) nechtěl bych být poblíž až bude dolovat z paměti odpověď na krizovou situaci, protože to určitě byla jedna z těch nepodstatných otázek, která se měla naučit a pak rychle zapomenout.

Adam

Příspěvek#18 » ned 23. srp 2009, 13:09

Zoufalče, kdo říkal, že se učím podle "a", "b" nebo "c"??? Já se POUZE ZEPTAL. Co se týče autoškoly tak tam je to jinak, ale opět záleží na typu otázek. Pokud je například otázka, kde je vyobrazena nějaká situace na křižovatce a já mám určit, které auto pojede jako první, respektive kdo a jak v jakém pořadí bude komu dávat přednost tak je jasné, že tyhle otázky je kravina se učit, že tohle by měl člověk logicky a bez váhání určit. Navíc že tohle umí pak musí ještě osvědčit v praktické jízdě. Ale pak jsou ještě jiné otázky a ty v praktickém životě vůbec neupotřebíš. Když jsem dělal řidičák tak jsem to napsal na plný počet a když jsem nedávno zkoušel ze srandy testy tak jsem to nenapsal. A bylo to tím, že se tam prostě ptají na věci, které jsem nikdy při ježdění autem nepotřeboval. Podobný je to se ZP. Informace jako kolik milimetrů mají mít mříže, kolik jaulů má mít sklo v obchodě se zbraněma a nebo do kolika dní má nějaký držitel licence vyvézt zbraně mají pro člověka co si jde jednou za rok střelit na střelnici cenu zlata. Tohle je vážně třeba se naučit a zapomenut. Nebo ty snad znáš někoho, kdo si jednou za čas jde střelit a potřebuje si pamatovat tyhle informace?

Patrik: ktera otazka z testu ti k necemu je pro zachazeni se zbrani jako takovou? Maximalne ta otazka 21 a 22 ve zkousce nanecisto co se tam porad dokolecka opakujou. Ja se ucim konkretni odpovedi na otazky, na tohle jsem se ptal ciste ze zvedavosti, nic vic za tim nehledej. Proste me to zajima, nic vic. Proste bud normale odpovez a nebo neraguj, ale tyhle "utocne" prispevky si nech od cesty.

Zoufalec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#19 » ned 23. srp 2009, 19:56

Strašně nerad cituji, ale:
Adam píše:Ano, to je pravda. Ale i přesto by mně to zajímalo, protože jsem zvyklý, že ta správná odpověď je na "svém" místě a pokud bych se pak nacházela někde jinde, tak by mě to mohlo rozhodit. Proto se ptám...

Z toho chápu, že chceš aby odpovědi byly na stále na stejném místě. Co jiného to je než otázka a k tomu odpověď ABC? K těm skoro 500 otázkám: když jsem dělal ZP také jsem se ptal proč se toto mám učit a kdy to použiju. Je jasné, že je to zbytečné, ale naučit se to musím. Vyžaduje to zavedený systém. Můžeš si stěžovat, podat návrh na zrušení zbytečných otázek, můžeš iniciovat změnu zákona o zbraních a můžeš se je případně neučit. To je vše co můžeš. Je to tvoje volba.

Ares
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#20 » ned 23. srp 2009, 22:57

A pak se nestačíme divit, že se někdo s čerstvýma papírama, na kterých ještě ani nezaschlo razítko ptá, do které kategorie patří taková či maková zbraň :roll:

Adam

Příspěvek#21 » pon 24. srp 2009, 08:42

Zoufalec: ano je to pravda, chci aby ty odpovědi byly na stejném místě. I když znám správné odpovědi z hlavy tak chci aby to bylo takhle. Člověk si tím soustavným učením a čtením otázek a odpovědí na ně vytvoří jistý návyk a je pak zvyklý, že ta či ona otázka je tam či onam a když to je pak jinak tak už si pak není tolik jistý. Tohle ale platí myslím pro všechno.

Ares: tak já taky nevím kam která zbraň patří. Ale pokud se mě například někdo zeptá kam patří zbraně "na vzduchovou kartuš" tak mu řeknu že mezi zbraně zařazené do kategorie D. Ale co si pod tím mám přestavit už nevím.

MarK
moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#22 » pon 24. srp 2009, 09:14

:shock:
...
A to jsem si myslel, že to je zbytečnost, když míchání odpovědí zavedli u řidičáků. Koukám, že by to měli udělat i u zbrojáků.

jachymko

Příspěvek#23 » pon 24. srp 2009, 11:08

MujGLOCK.com píše:
  • pozor, při zkoušce na jakoukoliv skupinu zbrojního průkazu jsou použity všechny otázky, tzn. včetně otázek týkající se zbrojní licence, dvojáku, trojáku, atd.
  • některé otázky jsou triviální a některé již méně - je opravdu potřeba se učit
uz to zmenil

Adam

Příspěvek#24 » pon 24. srp 2009, 11:28

MarK: s tím mícháním odpovědí u řidičáku sis to vycucal z prstu nebo to máš něčím podložené? Když jsem dělal řidičák já, tak byly odpovědi ve stejném pořadí jako v učebnici. Nedávno dělal řidičák jeden známý a taktéž mi říkal, že ty odpovědi byly ve stejném pořadí jako v učebnici. Z toho co jsi napsal navíc vyplývá, že u zbrojáku ty odpovědi promíchané nejsou, což je v pořádku.

jachymko: Je zvláštní, že jsem tady na to upozornil a on to hnedka dva dny na to upozornil. Buď mu někdo odsud napsal ať to změní a nebo webmaster těch stránek navštěvuje tyhle stránky a četl si naší diskusi. To je asi pravděpobonější, protože jak jsem tady nedávno házel odkaz na youtube na to video s tím klukem, co si hraje s tím zbrojákem a nožema, tak mu tam krátce nato někdo s přezdívkou mujglock.com psal komentář...

MarK
moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#25 » pon 24. srp 2009, 11:38

Když jsem dělal řidičák, tak to v kompu míchali, pokud se dobře pamatuju.
Každopádně to sem nepatří.

jachymko

Příspěvek#26 » pon 24. srp 2009, 11:43

adam: ano, ja jsem spravce MujGLOCKu na tu chybu upozornil

Adam

Příspěvek#27 » pon 24. srp 2009, 11:51

Řidičák sem nepatří ale trošku to souvisí. Navíc ten příměr "řidičák vs zbroják" už tady párkrát byl, protože tyhle dvě zkoušky se nejlépe srovnávají. Pak bych sem mohl ještě přihodit svářečák, ale to by asi nikomu z vás nic neříkalo. Když se ale nad tím logicky zamyslíš, tak ty testy (a je jedno o kterých se bavíme) jsou schváleny ministerstvem (až už dopravy či vnitra) v určité podobě a pořadí. Ty testy jsou platné tak, jak je schválilo dané ministerstvo a pokud s těmi testy někdo nějakým způsobem začne manipulovat a zasahovat do nich například tím, že přehazuje či pozměňuje odpovědi, tak už se z těch testů stane něco jiného než testy schválené příslušným ministerstvem. To máš jako kdybys přehazoval předměty na maturitním vysvědčení a na první místo bys místo Českého jazyka dal matematiku - sice by to na celkovém výsledu nic neměnilo, ale je to pozměňování dokumentu a testy ministerstva podle mě dokumentem jsou. Navíc podle toho co píšeš (že sis až letos dělal skupinu A+E) soudím že ti je 21 či 22 a seš tak stejně starej jako já a tak jsme řidičák dělali stejně a já vím, že ty odpovědi přeházený nebyly. Navíc ty testy jsou stahovány z tohohle serveru: http://etesty.mdcr.cz/Template1.aspx a jsou náhodně vybírány otázky (podobný program či systém jako to tady máš ty u "zkoušky nanečisto") a jsou ve stejném pořadí jako v učebnici. Jestli ji ještě máš, tak se podívej a porovnej to s pořadím těch otázek tom odkaze etesty.mdcr.cz

jomekabi

Příspěvek#28 » pon 24. srp 2009, 11:58

Tahle diskuse uz je opravdu totalne prastena. :roll:

Adame, neustale dokazujes, ze se ucis SPATNE a ZBYTECNE. Nabiflovat si otazky dokaze i cvicena opice, na tom neni nic tak uzasneho. Kdybys stejne usili, ktere vynakladas zde na presvedcovani nas, ze nema cenu nicemu rozumet, vynalozil na precteni si zakona a porozumeni mu, nemusel by ses nic biflovat a navic by Ti bylo jasne, co jsou jednotlive kategorie zbrani. Prosim Te, nech uz toho, delas tu ze sebe jenom vola! ;)

Adam

Příspěvek#29 » pon 24. srp 2009, 12:25

Jak už tu někdo psal, ty správné odpovědi na otázky jsou vlastně citacemi zákonů, či jejich vyjmuté části. Tudíž když se učím správné odpovědi tak je to to stejné, jako kdybych se učil zákon. Navíc některé věci v zákoně ani nejsou. To soudím dle toho, že když si tady dělám "Trénink testových otázek" tak po správném zodpovězení u některých odpovědí chybí položka "najít v zákoně". Ze začátku jsem myslel že to je jenom u zdravotního minima (to v zákoně logicky nebude) ale bylo to tuším i u některých právních otázek.

MarK
moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#30 » pon 24. srp 2009, 12:32

http://portal.gov.cz/wps/portal/_s.155/ ... cid=103333 :arrow:
"Místopředseda vlády a ministr dopravy Ing. Milan Šimonovský dnes veřejnosti představil novou podobu závěrečných testů v autoškolách. Uchazeči o řidičské oprávnění tak budou od července letošního roku (2006) skládat zkoušky výhradně v elektronické podobě, čímž se zvýší důraz na jejich odborné znalosti a zamezí se případným nežádoucím manipulacím s výsledky testů.
...
Zkušební testy budou postupně obsahovat až tisíc otázek, které u každého testu počítač náhodně generuje. Rotovat bude i pořadí možných odpovědí. Vedle otázek typu a,b,c přibudou otázky typu ano - ne. Každý test tak bude unikátní.

Dělal jsem to těsně po novele a ano, rotovalo to.

Tohle tvoje já vím, že už se tu párkrát ukázalo.....
Kdybys místo nekonečného řešení <|>ovin, proč je tahle otázka taková a ne maková a proč je tohle a tamto, raději zasedl a pořádně si ten zákon přečetl a naučil pořádně otázky, ušetřil bys spoustu času nám i sobě a hlavně bys to znal, ne jen písmenka.

Že jako adept na ZP nevíš, co je to zbraň na vzduchovou kartuš je smutné, ale ještě smutnější je, že jsi zřejmě tak líný, že si to nevyhledáš a smíříš se s nevědomostí. Přitom jediný dotaz do google to osvětlí: http://images.google.com/images?q=zbra%C5%88+na+vzduchovou+kartu%C5%A1.

A na závěr, když ti já nebo další z moderátorů řekneme, že jsi mimo mísu a do daného vlánka to nepatří, tak to myslíme vážně! Už opravdu nemám náladu se tu s tebou pořád dokolečka hádat.

Zpět na