Doplnění ZP.
- dejment
Příspěvek#16 » ned 18. pro 2011, 15:21
Ano, máš pravdu. Musíš vyplnit ten růžovej blanket na registraci zbraně a samozřejmě uvedeš jako důvod nutná obrana, nebo jak se to píše. Mě tam skryli sport, ten už nejni přej důležitej. Obnáší. To i znova 100 kč kolek a ještě jsem jim musel přinést znova zbraň na kontrolu. Sice jsem si ji zaregistroval před třemi týdny na sport, a i presto ji chtěli vidět.
- Reyes
Příspěvek#17 » ned 18. pro 2011, 15:35
A v čem bude rozdíl? Vždyť v průkazu zbraně o tom není žádná zmínka, jediný co je potřeba je ta kouzelná větička na zadní straně zbrojáku, ale ta neřeší konkrétní zbraně, ne?
Pokud jsem něco přehlídl, tak se rád poučím, nedávno jsem o něčem podobným jen tak trochu přemejšlel (ne že bych to potřeboval řešit).
Pokud jsem něco přehlídl, tak se rád poučím, nedávno jsem o něčem podobným jen tak trochu přemejšlel (ne že bych to potřeboval řešit).
- dejment
Příspěvek#18 » ned 18. pro 2011, 15:59
Na první pohled nejde o nic. Kdyby běžný policajti, nebo měšťáci nepsali žádný zprávy tak by možná bylo vše v pořádku. Ale když jakkoli zjistej, že máš zbraň na sport ( tedy be stavu vylučující okamžité použití ) a máš ji nabitou, tak jsi se provinil proti zákonu. A to umej trestat.
- dejment
Příspěvek#19 » ned 18. pro 2011, 16:09
Ještě malá poznámka. Jestli kdo nabyl zbraň před účinnosti novely zákona, tedy na žádostí o koupi zbraně jsi neuvadel důvod, ( taky to bylo tak, že když jsi měl ZP, tak ti v obchodě prodali zbraň bez nakupniho povolení ) tak takovou zbraň nemusíš registrovat znova na obranu. Aspoň takhle mi to vysvětlili před měsícem na našem. Místním oddělení.
- Reyes
Příspěvek#20 » pon 19. pro 2011, 10:51
dejment píše:Na první pohled nejde o nic. Kdyby běžný policajti, nebo měšťáci nepsali žádný zprávy tak by možná bylo vše v pořádku. Ale když jakkoli zjistej, že máš zbraň na sport ( tedy be stavu vylučující okamžité použití ) a máš ji nabitou, tak jsi se provinil proti zákonu. A to umej trestat.
Tak díky za info, právě jsem nevěděl jestli to co se píše do nákupky má nějakej význam jen v okamžiku pořízení/registrace zbraně, nebo se to až tak pečlivě archivuje
- dejment
Příspěvek#22 » pon 19. pro 2011, 13:21
Aspoň tady u nás, jim stačil ten růžovej a 100 kč kolek.
Ale to jsem tady již někde psal v září, podal jsem žádost o nákupku 858 Tactical a jako důvod jsem uvedl sport. Nenapadlo by mne, že je to vlastně zbraň kategorie B a tudíž si ji můžu zaregistrovat i na obranu. Podotýkám, že s tím nehodlám nikde lítat pod kabátem, myslím že na obranu stačí pistole či revolver, 858 je zbytečně těžká a nemotorná ( ikdyž ji mám se sklopkou ), tak jsem si pak dodatečně požádal o nošení, hlavně z důvodu lepčí manipulace na střelnici ( můžu si beztrestně napáskovat zásobníky doma a na střelnici už jen střílet ). Jenže tady místní policajti mi to nechtěli povolit, proto jsem si vyslechl cca 10 minutový více - monolog ( byli na mě tři ). No a když sem se jich dotázal, proč mi to nechtěj povolit, když to zákon umožňuje, tak mi argumentovali, že mi chtěli ušetřit 100 kč. No nic, mám ji zaregistrovanou i na obranu.
Jak již tady někdo psal, je lepší si žádost okopírovat, já je aspoň skenuju do PC abych pak nebyl vykulenej, k čemu že ji vlastně mám. Uložíš to do trezoru, cca 3 roky na to nešáhneš, a pak přemejšlíš, jak že ji mám dopravit na střelnici. Uff, takže vše na nošení, jen malorážky ( dlouhou i krátkou ) na sport
Ale to jsem tady již někde psal v září, podal jsem žádost o nákupku 858 Tactical a jako důvod jsem uvedl sport. Nenapadlo by mne, že je to vlastně zbraň kategorie B a tudíž si ji můžu zaregistrovat i na obranu. Podotýkám, že s tím nehodlám nikde lítat pod kabátem, myslím že na obranu stačí pistole či revolver, 858 je zbytečně těžká a nemotorná ( ikdyž ji mám se sklopkou ), tak jsem si pak dodatečně požádal o nošení, hlavně z důvodu lepčí manipulace na střelnici ( můžu si beztrestně napáskovat zásobníky doma a na střelnici už jen střílet ). Jenže tady místní policajti mi to nechtěli povolit, proto jsem si vyslechl cca 10 minutový více - monolog ( byli na mě tři ). No a když sem se jich dotázal, proč mi to nechtěj povolit, když to zákon umožňuje, tak mi argumentovali, že mi chtěli ušetřit 100 kč. No nic, mám ji zaregistrovanou i na obranu.
Jak již tady někdo psal, je lepší si žádost okopírovat, já je aspoň skenuju do PC abych pak nebyl vykulenej, k čemu že ji vlastně mám. Uložíš to do trezoru, cca 3 roky na to nešáhneš, a pak přemejšlíš, jak že ji mám dopravit na střelnici. Uff, takže vše na nošení, jen malorážky ( dlouhou i krátkou ) na sport
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí