Zaučení praktická odborná zkouška

LUMPIK.78

Příspěvek#106 » pon 18. led 2016, 08:00

8.3.2016 budu delat zkousky na strelnici Kapslovna, Praha 3. Behem unora si tam budu chtit udelat pripravnej kurz. Otazky na pisemnou cast umim jak kdyz bicem mrska, ale co se tyce praxe tak to bude premiera. Myslim ze je to asi nejlepsi volba, protoze budu vedet s jakou zbrani to budu delat a i ti spravci urcite vi co a jak vetsinou komisar vyzaduje, co ne a podobne a nauci me to tak.

LUMPIK.78

Příspěvek#107 » pon 18. led 2016, 20:26

Tak uz jsem objednanej na pripravnej kurz prakticke zkousky na 18.2. Na strelnici Kapslovna a bude me ucit Pan Vana. Budu delat jenom E . Cena 1350,- a bude to prej tak na 3 hodky a prej si i zastrilime. Podle hlasu moc prijemnej. Tak se tesim, slysel jsem o nem ze je kapacita a nauci opravdu kazdyho.

Rough boy

Příspěvek#108 » pon 18. led 2016, 21:37

Já u něj kurz nedělal, ale znám ho, je to předseda biatlonovýho klubu. Byl na střelnuci v den našich zkoušek a velice dobře se s ním povídalo. Je sympatickej, má to zmáknutý, myslím, že jsi zvolil dobře. Tak držím palce ;)

Pepino

Příspěvek#109 » pon 18. led 2016, 23:39

Priprava na strelnici na ktere te ceka zkouska je dle meho to nejlepsi reseni. Okouknes si prostredi, osahas si zbrane se kterymi budes pravdepodobne delat zkousku atd.. Ja osobne jsem byl na priprave na sterlnici Magnum na ktere me pozitri ceka zkouska a mohu jen doporucit.

kolombo

Příspěvek#110 » úte 19. led 2016, 17:02

Řekl bych, že základní vlastnost školitele musí být nebetyčná trpělivost :-D

Obzvláště pokud velká část přípravy proběhla sledováním videí na YouTube ...

wigum

Příspěvek#111 » úte 19. led 2016, 18:10

Tady je to téma o nabídkách střelců na zaučení žadatelů o ZP.

sided
moderátor

Příspěvek#112 » čtv 21. led 2016, 08:09

OT smazaný

Jirka-t

Příspěvek#113 » ned 31. led 2016, 15:51

Zdravím, chystám se na ZP (A,B,E). Dobrým průvodcem mi je zatím tento web, co se teorie týče. Díky za něj. Chtěl bych touto cestou poprosit nějakou dobrou duši, která by mě zasvětila do problematiky praktické části zkoušky. Samozřejmě že spoustu cenných rad čerpám i zde, ale fyzické osáhaní nic nenahradí. Zbraň jsem v ruce již několikrát držel, "ruce od střelného prachu" už jsem taky párkrát měl, není mi to úplně cizí. Jen bych byl vděčný, kdyby se mnou někdo prošel, co mě zhruba na zkoušce může potkat a nějaké to zastřílení. Ideálně na zbraních, na kterých se zkoušky dělají. Nechci na střelnici chodit na blind sám. Žádost jsem ještě nepodával. Podle příslušného útvaru bych měl zkoušku dělat na střelnici Magnum v Brně.

Brno a okolí - já jsem z Tišnova
PS: fyzické osahání jsem myslel zbraní :-)

mr.BSE

Příspěvek#114 » ned 31. led 2016, 22:23

Doporučuji kontaktovat p. Hynšta z BH Magnum Brno a přihlásit se na přípravný kurz. Za necelé 3000 Kč dostaneš dvoudenní nalivarnu teoretických i praktických informací a osobních zkušeností. Byl jsem ve stejné situaci jako ty a pokud bych se měl rozhodovat znovu, určitě bych to zase udělal.

Espezetka

Příspěvek#115 » úte 2. úno 2016, 14:45

Zdravím všechny uživatele. Také se e chystám na ZP (ABE), pilně stujuju teorii, ale praxi mám nulovou.
Bydlím v Berouně, ale příslušný útvar policie podle trv. bydliště v Litoměřicích.
Nevíte, na které střelnici se dělá zkouška, když spadám pod Litoměřice?
A prosím, nemáte tip na někoho, kdo by se mnou prošel praktickým výcvikem? Klidně i doporučte přípravný kurz. Děkuji, a zdravím
Martina

zUT

Příspěvek#116 » úte 2. úno 2016, 17:05

Zajdi na policii v Litoměřicích (oddělení pro zbraně a střelivo) a podej si "Přihlášku ke zkoušce odborné způsobilosti" (se 100Kč kolkem - na policii kolky obvykle nevedou). Tam ti nabídnou termín a místo konání zkoušky. Termín je obvykle za 1 až 6 měsíců.
Potom si na střelnici zavolej a zkus domluvit výcvik. Je to nejlepší, protože budeš trénovat se zbraněmi, které pak budou u zkoušky.
Pokud by kurzy nedělali, tak potom sháněj jinou střelnici. V každém případě si zjisti, s jakými typy zbraní se na tvojí střelnici dělají zkoušky.
Teoreticky je také možné si žádost podat v Berouně, když k tomu máš důvod, ale přesný postup nevím.

Espezetka

Příspěvek#117 » úte 2. úno 2016, 17:48

zUT: Děkuju za odpověď, já myslela, že policie mi termín i místo konání zkoušky určí a prostě jen oznámí, a nebudu tedy do toho oznámení vědět kde, a tímpádem už by pak nemusel být čas se připravit... Pokud je to tedy tak, že budu vědět dopředu kdy a kde, tak je to výborné.

kalfon

Příspěvek#118 » úte 2. úno 2016, 18:10

Jak kde, me bylo receno ze mi termin zkousky zavolaji az ho budou vedet, ale minimum tech 10 dni...

Espezetka

Příspěvek#119 » úte 2. úno 2016, 18:26

kalfon: no pokud by to bylo tak, těžko už bych stihla kurz na příslušné střelnici.

kalfon

Příspěvek#120 » úte 2. úno 2016, 18:35

Ono bude zalezet na tom kdy jim konci a zaroven zacina dalsi kurz. Neboj stihla by jsi i ten kurz na strelnici :-) Ja v pondeli zavolal a v patek jdu na kurz... Proste se na policii zeptej a budes vedet a kurz se da taky domluvit...

Zpět na