Zdravotni prohlidka
- xuebao
Příspěvek#76 » pát 13. lis 2015, 21:19
Zdravim vespolek. Rad bych se zepta, jestli mate nekdo zkusenost se zdravotni prohlidkou v pripade, ze nejste pojisteni v CR, ale v jinem state. Tj, pracujete mimo CR a v tom jinem state platite zdravotni pojisteni, ale potrebujete potvrdit zdravotni zpusobilost od doktora v CR, protoze v CR mate zbrojak. Uz jsem tuto otazku kdesi diskutovanou videl na nekterem z for, ale neumim ji dohledat. A taky si moc nevybavuju, k cemu se vubec dospelo. Budu pristi rok prodluzovat a rad bych se na to uz ted zacal pripravovat. Dik.
-
hugofalfar - Příspěvky: 317
- hugofalfar
Příspěvek#78 » pát 13. lis 2015, 22:14
xuebao píše:Zdravim vespolek. Rad bych se zepta, jestli mate nekdo zkusenost se zdravotni prohlidkou v pripade, ze nejste pojisteni v CR, ale v jinem state. Tj, pracujete mimo CR a v tom jinem state platite zdravotni pojisteni, ale potrebujete potvrdit zdravotni zpusobilost od doktora v CR, protoze v CR mate zbrojak. Uz jsem tuto otazku kdesi diskutovanou videl na nekterem z for, ale neumim ji dohledat. A taky si moc nevybavuju, k cemu se vubec dospelo. Budu pristi rok prodluzovat a rad bych se na to uz ted zacal pripravovat. Dik.
Jestli žiješ dlouhodobě v jiným státě, tak tě nemusí zdravotní prohlídka zajímat. Pokud dobře chápu zákon o zbraních, tak nemáš nárok v ČR na zbroják.
- xuebao
Příspěvek#79 » pát 13. lis 2015, 22:35
Aspon kdybyste si nekdo vzpomnel, kde se to resilo. Staci link do SZ.
Doktora v CR nemas, kdyz nemas zdravotni pojisteni v CR. Otazka je, jestli lze jit ke kteremukoliv obvodakovi pak. Myslim, ze to neni jenom otazka poplatku za potvrzeni k ZP. Ale rad bych se mylil.
Doktora v CR nemas, kdyz nemas zdravotni pojisteni v CR. Otazka je, jestli lze jit ke kteremukoliv obvodakovi pak. Myslim, ze to neni jenom otazka poplatku za potvrzeni k ZP. Ale rad bych se mylil.
- mph1
Příspěvek#81 » pon 16. lis 2015, 08:31
Potvrzeni ziskas u kterehokoliv doktora, ktery bude ochoten ti ho vystavit. Mas-li nekoho, ke komu si v pripade anginy chodis pro antibiotika - bude to on. Obecne to delaji radi, protoze jak rikala sestricka u moji doktorky: "Je to nejdrazsi polozka v nasem ceniku".
Navic dost pochybuji, ze policie bude u doktora overovat potvrzeni a prislusnost lekare (ale vyloucit se to neda).
Nejvetsi riziko je tak psycho test, kam te "neznamy" doktor nejspis posle.
ad hugofalfar: To, ze se nekdo zdrzuje mimo CR jeste neznamena, ze nema narok na ZP. Pokud ma v CR misto pobytu (hlaseny trvaly pobyt, pripadne i prechodny pobyt, je-li cizinec), a do zahranici jezdi jenom pracovat, muze dostat ZP, jen muze byt potreba dolozit rejstrik trestu z te druhe zeme a pripadne souhlas s vydanim ZP, pokud to jejich zakon vyzaduje. Tak chapu zakon o zbranich zase ja.
Navic dost pochybuji, ze policie bude u doktora overovat potvrzeni a prislusnost lekare (ale vyloucit se to neda).
Nejvetsi riziko je tak psycho test, kam te "neznamy" doktor nejspis posle.
ad hugofalfar: To, ze se nekdo zdrzuje mimo CR jeste neznamena, ze nema narok na ZP. Pokud ma v CR misto pobytu (hlaseny trvaly pobyt, pripadne i prechodny pobyt, je-li cizinec), a do zahranici jezdi jenom pracovat, muze dostat ZP, jen muze byt potreba dolozit rejstrik trestu z te druhe zeme a pripadne souhlas s vydanim ZP, pokud to jejich zakon vyzaduje. Tak chapu zakon o zbranich zase ja.
- Pete83
Příspěvek#83 » pon 16. lis 2015, 16:42
Ja to mam jako kolega vyse, tj. pracuji v zahranici (Norsko), zdravotni pojisteni platim v UK (sidlo meho zamestnavatele) ale "doma" jsem v CR (rezidenstvi). Zbrojni prukaz mam v CR, problem zadny nebyl...
Praktickeho lekare mam v CR a pojisteni mam bud prevedeno do CR (VZP jako pomocna registrujici pojistovna pro UK) a nebo v case kdy cekam az mi v UK vyridi papiry tak holt jako samoplatce ... prevod pojisteni totiz dostanu vzdy jen na rok a pote se musi zadat znovu. Vice detailu do SZ pokud by to zadateli pomohlo
Praktickeho lekare mam v CR a pojisteni mam bud prevedeno do CR (VZP jako pomocna registrujici pojistovna pro UK) a nebo v case kdy cekam az mi v UK vyridi papiry tak holt jako samoplatce ... prevod pojisteni totiz dostanu vzdy jen na rok a pote se musi zadat znovu. Vice detailu do SZ pokud by to zadateli pomohlo
- jura313
Příspěvek#84 » pon 21. bře 2016, 09:39
Zdravím. Nedávno jsem udělal zkoušku odborné způsobilosti na zbrojní průkaz čisté skupiny B. Nicméně po návštěvě mé dětské obvodní lékařky(je mi 18) mě poslala za tělovýchovným lékařem ke změření kapacity plic a srdce prý že sama na to nemá oprávnění.
Je to pravda nebo je to jenom buzerace nebo to tak funguje? Podotýkám že jsem byl její první případ žádosti o ZP
Je to pravda nebo je to jenom buzerace nebo to tak funguje? Podotýkám že jsem byl její první případ žádosti o ZP
- Sedmej
Příspěvek#85 » pon 21. bře 2016, 09:50
jura313: není to od ní jen buzerace, postupuje dle zákona.
§ 3
(1) V případě, že jde o posudek o zdravotní způsobilosti pro vydání zbrojního průkazu skupiny B, a nejde-li o žadatele, který splňuje podmínky pro držení zbrojního průkazu skupiny C, D nebo E, vyžádá si posuzující lékař vždy odborné vyšetření tělovýchovného lékaře.
§ 3
(1) V případě, že jde o posudek o zdravotní způsobilosti pro vydání zbrojního průkazu skupiny B, a nejde-li o žadatele, který splňuje podmínky pro držení zbrojního průkazu skupiny C, D nebo E, vyžádá si posuzující lékař vždy odborné vyšetření tělovýchovného lékaře.
- Sedmej
Příspěvek#88 » pon 21. bře 2016, 10:41
jura313: není to úplně postavené na hlavu. B je sportovní střelba. zbraň máš čistě na sportování. takže naopak se předpokládá, že běhat můžeš. asi by bylo dost špatný, kdybys uběhl sto metru a sotva popadal dech, natož byl schopný manipulovat se zbraní.
nevím, jestli odkaz bude fungovat, ale tady si o tom můžeš přečíst víc:
http://www.google.cz/url?url=http://ktl ... 7sEvmCEUQA
nevím, jestli odkaz bude fungovat, ale tady si o tom můžeš přečíst víc:
http://www.google.cz/url?url=http://ktl ... 7sEvmCEUQA
- Piggy
- wigum
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře