Praktická část zkoušky OZ – co Vás může potkat

Paulus

Příspěvek#1876 » pon 9. lis 2015, 10:27

Všude :) :D

mikymoto

Příspěvek#1877 » pon 9. lis 2015, 10:52

Paulus píše: budu mířit jak kretén k terčum..... pokud tim nikoho neohrožuju

No tam je právě zakopanej pes. Lidé kteří nedodržují tato základní pravidla si neuvědomují, že neohrožují jen sebe, ale všechny kolem sebe. Pokud dotyčný neudrží zbraň v bezpečném směru během přebíjení (není nutné zrovna mířit do terče, ale udržet hlaveň jejím směrem), tak se může stát cokoliv. I kdyby střelil jen sám sebe, tak je to průser pro celou střelnici a víme jak dopadly některé střelnice, kde se po zranění vyšetřovalo, přičemž celou tu dobu byla střelnice uzavřena.
Takže pokud se už chce někdo mermomocí střelit, tak ať to radči dělá doma a neleze mezi ostatní střelce.

Paulus

Příspěvek#1878 » pon 9. lis 2015, 11:06

Máchat s tím samozřejmě na někoho je nesmysl... dávat si to k palici taky, ale chovat se ZOZ a mít ve zbrojáku Ečko :D to je prostě traparna. Doma ať si každý děla co chce..... o tom není pochyb... ale na druhou stranu, správce střelnice by na to měl taky tak trochu dohlídnout, zavřeli mi takle moji oblíbenou střelnici, ale je fakt, že to byla blbá náhoda. Každopádně, pokud nejde o blbou náhodu. Tak to padá holt i na ně.....

marinakus

Příspěvek#1879 » pon 9. lis 2015, 13:34

Správce střelnice nemůže stát za zadkem každému a určitě logicky předpokládá, že kdo má ZP, umí se zbraní BEZPEČNĚ zacházet. Jak je vidno, jsou i jiné eventuality.

MK

Příspěvek#1880 » pon 9. lis 2015, 18:41

ZOZ mají určitý smysl. Pokud to někdo nechápe, tak mu zbraň nepatří do pazoury.

Style

Příspěvek#1881 » pon 9. lis 2015, 19:35

Paulus píše:........, ale chovat se ZOZ a mít ve zbrojáku Ečko :D to je prostě traparna.

Trapárna je naopak smýšlet o tom jako ty. Chování pubertálního idiota si má člověk odžít maximálně ve 14 letech s prakem a ne v dospělosti s palnou zbraní.

marinakus

Příspěvek#1882 » pon 9. lis 2015, 19:49

já bych se na pána vykašlal, stejně se to u něj nejspíš bude míjet účinkem a zůstal u původního tématu.... tento typ za to nestojí

Style

Příspěvek#1883 » pon 9. lis 2015, 19:56

marinakus: ano máš pravdu. Patrně to bude bez účinku. Já si vždycky říkám co kdyby čistě zázrakem přišla nějaká sebereflexe. Dál se držím tématu ať nejsem OT.

notobi

Příspěvek#1884 » pon 9. lis 2015, 20:01

paulus: Tak nějak nechápu, proč při výměně zásobníku budu mířit jak kretén k terčum..... pokud tim nikoho neohrožuju, tak at si každý dělá kdo chce co chce. Jeho hlava jeho díra..... Jako dávání rány jistoty u Starejch kverů je fakt moudrej nápad :D :D :D ..... Co jako na tý zbrani při kontrole jako odflákneš prosimtě? To tam každej má čumět jak na zkoušce :D :D :D
Božíčku...... Já mít Vaše starosti a plat politika :D :D :D

Machrům Vašeho stylu by zbroják měli okamžitě sebrat :thumbdown: :roll:

Grasel

Příspěvek#1885 » pon 9. lis 2015, 20:10

Paulus píše:
HawkCZ píše:Upřímně, čím více chodím na střelnici, tím se setkávám s různými individui, kteří ZP mají, ale absolutně nedbají ani elementárních zásad, na které je ZoZ i možná trochu okatě zaměřena. Někteří se často tváří a chovají, jako by některé věci slyšeli poprvé. Absolutně to nechápu jak je to možné. Mávání zbraní okolo sebe při přenášení, prst na spoušti, odfláklá kontrola zbraně, zandání do pouzdra s nataženým kladivem, nedaná rána jistoty, když ji řídící střelby vyžaduje, prakticky každou návštěvu střelnice mam možnost vidět nějakou perlu u již stávajících majitelů ZP. Uff.... myslel jsem, že to jsou jen silné řeči starších/zkušenějších, když mi o takových dříve, ale nyní si sám opravdu dávám bacha, koho vedle sebe mám a to jsem stále začátečník. Upozorňovat někoho, aby při výměně zásobníku mířil stále k terčům a nemířil si k hlavě, je vážně na pováženou, jestli chcete být ve stejné místnosti.

Tak nějak nechápu, proč při výměně zásobníku budu mířit jak kretén k terčum..... pokud tim nikoho neohrožuju, tak at si každý dělá kdo chce co chce. Jeho hlava jeho díra..... Jako dávání rány jistoty u Starejch kverů je fakt moudrej nápad :D :D :D ..... Co jako na tý zbrani při kontrole jako odflákneš prosimtě? To tam každej má čumět jak na zkoušce :D :D :D
Božíčku...... Já mít Vaše starosti a plat politika :D :D :D

Víš kolego, lepší je dodržovat ZoZ a bezp. manipulaci (která je léty prověřená) jak ty říkáš ,, jak kretén", než pak sedět na dubový lavici v doprovodu justiční stráže s bílou páskou na rukávu, slzičkama v očích a s kecy já nechtěl/nevěděl/zapoměl....
Nebo v horším případě si fatálně ublížit.
Ale třebas ti to jednou dojde....

dilatator

Příspěvek#1886 » pon 9. lis 2015, 21:22

Grasel: Tak ale být bych u toho nechtěl až mu to možná jednou dojde ..... Tady to smrdí průserem ....

MK

Příspěvek#1887 » pon 9. lis 2015, 21:26

Spíš to smrdí trollem. :) Nějakej puberťák si tu z nás dělá srandu a má radost, že mu to žereme. :) Pojďme zpět k tématu, tohle nemá smysl.

Luky22

Příspěvek#1888 » pon 9. lis 2015, 21:29

Grasel: tak tak, hezky napsáno. Já mám zatím na střelnicích štěstí. Že by tam někdo mával kvérem kolem sebe jsem ještě nezažil.

kiv61

Příspěvek#1889 » pon 9. lis 2015, 22:54

Má zkušenost z poslední doby je přesně opačná - např. z mého pohledu "omladina" zvící asi 6 lidí ve Velvarech naprosto slušná, korektní a dbalá pravidel . Daleko přesahující ta standardní.

Na Květnici dtto - 2 "kluci " cca 25 jar, kteří dokonce hlásili počátek i konec své střelby...

Obecně lze mít daleko vetší pocit ohrožení cestou na/z střelnice něž přímo na ní .. :)

Paulus

Příspěvek#1890 » úte 10. lis 2015, 15:15

marinakus píše:já bych se na pána vykašlal, stejně se to u něj nejspíš bude míjet účinkem a zůstal u původního tématu.... tento typ za to nestojí

TO asi mine :) za 15 let co mám ZP bez problému ;) Docela by mne zajímalo nač tam teda ten správce je? Správce je od slova spravovat tam patří i chod střelnice, jako takové :)

Zpět na