Situace pro NO

Nahar

Příspěvek#1 » pát 13. bře 2015, 15:55

Ahoj,
napadla me takova zvlastni situace a rad bych slysel vase nazory, jak by jste se zachovali.

Jdu po poli, nebo lesem se svym psem na prochazku a se zbrani u pasu. Potkame cloveka, ktery ma zbran v ruce a miri s ni nekam do oblasti, kde jsem ja a pes. Pri tom rve, ze mi toho psa zabije, ze ho nesnasi atd. Pes se mota na voditku okolo me a tudiz i dotycny clovek ohrozuje me. Muzu se jiz proti tomuto branit? A co kdyz nebudou zadni svedci? tak bych to u soudu asi projel, kdyz by byl dotycny treba zastrelen.
Cili jak se zachovat, aby me nahodou nezastrelil, ale take abych nesel sedet.
Diky za odpovedi

HonzaLBC

Příspěvek#2 » pát 13. bře 2015, 17:32

Neboj, u soudu bys problém určitě neměl, mrtvého nejde soudit :-D Pokud on už na tebe míří, tak než vytáhneš svojí, zamíříš a vystřelíš, tak už to budeš mít dávno za sebou.

Serz

Příspěvek#3 » pát 13. bře 2015, 17:37

teoreticky by se mohlo jednat o nebezpecne vyhrozovani ze strany toho cloveka, je to zajem chraneny "timto" zakonem, ale asi fakt bys nestihl tasit :)

Blacky

Příspěvek#4 » pát 13. bře 2015, 18:13

Jééé vy hned vidíte, že ten "zblblej" myslivec hned střílí. :)

Čístě teoreticky i když míří na psa a řve, že ti ho zabije, tak můžeš použít zbraň pro ochranu života, zdraví, MAJETKU. Pes je tvým majetkem.

Jinak ale prekerka, jako jakákoli jiná, kde nejsou svědci. Ale myslím, že ve většině případů se nebude hned střílet. Takže bych psa ( pokud ho máš fakt na vodítku) přitáhl, schoulil se k zemi a tasil mobil a vytočil policii. Pak tasit zbran a nahlas, aby to operatorka slysela volat, že te ten clovek ohrozuje zbrani, ze ty mas taky zbran, aby toho nechal a ze volas policii.

Pak holt bude střelba, nebo nebude.

marinakus

Příspěvek#5 » pát 13. bře 2015, 18:19

vybral sis fakt blbou situaci,verbální útok ještě s vyhrožováním psovi a ne přímo tobě ikdyž podporovaný zbraní v ruce útočníka...... těžko vyhodnotit..... asi bych, pokud by to šlo, si připravil svoji zbraň pro okamžité použití (tím myslím vyndat z pouzdra a mít v ruce pro okamžitou střelbu, pokud by to šlo), jde o to, že pokud by střílel bezdůvodně po mém psu na vodítku, chtěl bych mu to asi osobně vrátit ale jak najít zákonné důvody (tvrzení proti tvrzení)

Jan_Ben

Příspěvek#6 » pát 13. bře 2015, 19:21

Psa přitáhni k noze a volej poldy, pokud je rozhodnutej střílet, nestihneš udělat nic.
Pokud, po zastřelení psa, budeš střílet ty, tak asi půjdeš za katr, musíš odvracet útok, který započal a nebo trvá.
Než stihneš tasit, tak bude po všem. Nebudeš tedy již nic odvracet, nepůjde o obranu.
Pokud nebude jedna strana, z jakéhokoliv důvodu, schopna výpovědi, tak asi bude situace jiná. Ale na to bych žaludek, ani morál neměl.

azavak

Příspěvek#7 » pát 13. bře 2015, 20:26

A jak víš že zastřelením psa co poskakuje kolem mne utok skončil?

Serz

Příspěvek#8 » pát 13. bře 2015, 20:34

protoze hrozil zabitim jenom psa. nevyslovil zamer strilet na tebe. takhle bude mluvit statni zastupce u soudu

azavak

Příspěvek#9 » pát 13. bře 2015, 20:40

když to napíšeš takhle tak je to asi jasné.

Jan_Ben

Příspěvek#10 » pát 13. bře 2015, 20:45

Jak jsem psal, "Pokud nebude jedna strana, z jakéhokoliv důvodu, schopna výpovědi, tak asi bude situace jiná". Ale obávám se, že ten nimrod bude tvrdit, že jsi mával bambitkou první a do hnoje tě zakopat původně nechtěl.

Serz

Příspěvek#11 » pát 13. bře 2015, 21:00

i nam kdysi rikali, ze mrtvy narusitel nevypovida, ale prece nechcete vystrilet vsechny kolem...
dnes mame sikovne lidi u policie, balistiky, patology, kteri jsou schopni dost presvedcive soudu popsat jakym zpusobem se udalost odehrala (ve vas prospech, ci neprospech)

Jan_Ben

Příspěvek#12 » pát 13. bře 2015, 21:16

Narušitel :) Tak to jsem slyšel naposledy, když jsem fasoval ostrý a šel hlídat muničák.

azavak

Příspěvek#13 » pát 13. bře 2015, 21:42

a kolik ostrych jsi fasoval?

Blacky

Příspěvek#14 » pát 13. bře 2015, 21:58

palebnej průměr. Co jinýho?

jihlavak

Příspěvek#15 » pát 13. bře 2015, 22:39

a ta zbraň je evidentně ostrá, nebo to může bý plynovka?

Zpět na