Nákupní povolení

Tomka

Příspěvek#361 » ned 21. zář 2014, 17:31

Dobrý den,chtěl bych se zeptat,když si půjdu žádat o vydání zbrojního průkazu,můžu zažádat o 2 nákupní povolení??Chci si koupit hned 2 zbraně a není mi jasné jestli mi vydají 2 nákupní povolení naráz...Děkuji za odpověď...

frantisekkozisek

Příspěvek#362 » ned 21. zář 2014, 18:48

Není to nijak omezený. Můžeš jich žádat co hrdlo ráčí

Tomka

Příspěvek#363 » ned 21. zář 2014, 18:50

OK..Díky moc...

Grasel

Příspěvek#364 » sob 27. zář 2014, 13:32

Buď co hrdlo ráčí, nebo spíš : Co peněženka dovolí! :lol:

KlokanXM

Příspěvek#365 » sob 27. zář 2014, 21:40

přesně tak, on ten poplatek není zas tak velký .... jen je to pak člověku líto nevyužít :lol:

MM

Příspěvek#366 » ned 28. zář 2014, 21:25

Hej, a ako som zistil, CRZ je v tomto pekne svinstvo, pri poslednom nakupe obchodnik (klepuc data do pocitaca) :
... jeeej, vy mate este nejake dalsie nakupne povolenia, tak co by som vam mohol este predviest ... ? :lol:

smajlik

Příspěvek#367 » pon 29. zář 2014, 14:30

Ahoj, měl bych dotaz. Píše bych si rád ujasnil, jestli jsem to dobře pochopil.

Pokud půjdu žádat o vydání nového zbrojního průkazu, můžu rovnou podat žádost o zbraň kategorie B. Pokud by vše dopadlo dobře, tak bych si rád pořídil pistoli GLOCK, ale ještě nevím jakou :-).

a) musí být v žádosti rovnou uvedený model?
b) jako důvod žádosti mám napsat "ochranu života, zdraví, nebo majetku." ?
c) žádost o povolení nákupu můžu podat rovnou s žádostí o nový ZB? i když je tedy v žádosti kolonka na číslo ZP, které ale prozatím nemám?

Děkuji. Asi je mi jasné, že to tu někde bude několikrát napsané, tak se na mě nezlobte :) .

mikymoto

Příspěvek#368 » pon 29. zář 2014, 15:03

No zkusím odpovědět bod po bodu:

- ne nemusí, stačí uvést "pistole samonabíjecí", bez udání výrobce, modelu nebo ráže (alespoň u mě to tak bez problémů prošlo)

b) jako důvod žádosti mám napsat "ochranu života, zdraví, nebo majetku." ?
- záleží zda použiješ starý nebo nová formulář. Na starém se to muselo vypisovat, na novém se zaškrtávají předvyplněná políčka. Já jsem podával ještě na starých formulářích, neb na stanici ještě neměli nové
Uvést z důbodu § 12 odst. 5 písm. f)., tedy "ochranu života, zdraví nebo majetku" má teoretickou výhodu v tom, že povolení vlatnit nebo držet zbraň nemůže policie později odejmout (§ 13 odst. 2)

c) žádost o povolení nákupu můžu podat rovnou s žádostí o nový ZB? i když je tedy v žádosti kolonka na číslo ZP, které ale prozatím nemám?
- podat žádost o nákupní povolení lze podat spolu s žádostí o vydání ZP tam, kde jsou ochotní policisté. Mě jen policista upozornil na to, že nemám vyplňovat datum a číslo ZP. To si prý dopíšou sami až po vydání ZP. Neb kdyby na žádosti o nákupku bylo datum dřívější než skutečné vydání ZP, tak by žádost museli automaticky zamítnout. Ale předpokládám, že to není nárokovatelné a pokud narazíš na byrokrata, tak Ti žádost o nákupku vezme nejdříve v den vydání ZP.

Carloss

Příspěvek#369 » pon 29. zář 2014, 15:10

smajlik píše:Ahoj, měl bych dotaz. Píše bych si rád ujasnil, jestli jsem to dobře pochopil.

Pokud půjdu žádat o vydání nového zbrojního průkazu, můžu rovnou podat žádost o zbraň kategorie B. Pokud by vše dopadlo dobře, tak bych si rád pořídil pistoli GLOCK, ale ještě nevím jakou :-).

Děkuji. Asi je mi jasné, že to tu někde bude několikrát napsané, tak se na mě nezlobte :) .

Par.10, odst.1, písm.c) druh zbraně, značku výrobce zbraně, vzor (model), ráži a výrobní číslo zbraně, pokud je žadateli známo (dále jen "údaje o zbrani")...

Tak asi tak...

Serz

Příspěvek#370 » pon 29. zář 2014, 17:00

do nakupky se doted uvadelo "pistole samonabijeci", nebo "revolver" (pokud se bavime o malych bestiich). mam stejnou zkusenost jako mikymoto

Carloss

Příspěvek#371 » pon 29. zář 2014, 18:18

To snad nikdy problém nebyl... NP jsem nikdy jinak nevyplňoval...

Biermann

Příspěvek#372 » pon 29. zář 2014, 22:17

Smajlík: Ještě k tomu důvodu žádosti. Záleží na tom, jaké skupiny ZP vlastníš (budeš vlastnit). Pokud máš jen E, dej ochranu života, zdraví a majetku, pokud máš i B, tak k tomu přihoď i sport. Tím nic nezkazíš a až se budou utahovat šrouby a někdo vyhodnotí, že na ochranu života nemáš nárok, tak se může hodit, že máš krochnu pro sportovní účely..

Farock

Příspěvek#373 » úte 30. zář 2014, 16:11

Zdravím,chtěl bych se zeptat,dnes jsem udělal zkoušku na zbrojní průkaz.Chvíli to potrvá než se vyřídí to vím.Hlavní na co se chci zeptat,mám zbrojní průkaz kategorie B a E.Když si půjdu pro zbrojní průkaz mám rovnou zažádat o povolení na koupi zbraně kategorie B nebo zažádat o povolení nošení zbraně kategorie B nebo o co bych tam měl žádat? Může mi někdo poradit? přečetl jsem si už toho tolik že se v tom sám nevyznám a nerad bych potom u policajtů byl za bl.b.ce :-).

Carloss

Příspěvek#374 » úte 30. zář 2014, 16:36

Ono to tu je opravdu popsáno už mnohokráte. Jednoduše i složitě, někdy i s citacemi i se zkušenostmi...

No.. ale k věci: 1. O NP to chce zažádat hned při žádosti o vydání ZP. V tom případě netřeba uvídět datum a číslo ZP, doplní se při vydání ZP. 2. Žádost o nošení je na žádosti o vydání NP. Viz příslušné formuláře. 3. Pak důvad nabytí. Viz zákon, případně pomůcku tady na webu, tam je to dostatečně srozumitelně. 4. Dost se tu diskutuje o údajích o zbrani. Opět ze dákona stčí druh. Vše ostatní, jako výrobce, model, ráže a číslo i zákon připouští "pokud jsou známy".

Farock

Příspěvek#375 » úte 30. zář 2014, 17:18

Tas zkratka NP je na Průkaz?Tu jsem nějak nerozluštil :-)

Zpět na