„Zbraňová amnestie“ 2014

Patrik
moderátor

Příspěvek#31 » úte 1. črc 2014, 20:07

To se vyplatí :evil:

Francis

Příspěvek#32 » úte 1. črc 2014, 20:11

jojo... ode dneška je vše dražší... nákupní povolení na Béčko je za 200, PZ 300, platí se i za přihlášení na zkoušku...etc . .

Viki007

Příspěvek#33 » úte 1. črc 2014, 21:14

K amnestii - dejme tomu, že se najde třeba rám pistole (to znamená spodní část pistole se spouští a kohoutem), dejme tomu CZ75. Kdyby ji člověk chtěl legalizovat a třeba ji potom používat s adaptérem Kadet, stačí opravdu zajít na PČR Zbraně a střelivo, nahlásit nález a doufat, že se člověku součástka vrátí? A pokud ano, co pak? Dostanu PZ na rám a můžu si rám zkompletovat s Kadetem?
Samozřejmě tyto otázky jsou čistě hypotetické....

Francis

Příspěvek#34 » stř 2. črc 2014, 09:42

Dnes jsem byl odevzdat na PČR dva kvéry v top stavu...

Doporučuji to všem... :) je to hezký pocit... slušným lidem spadne kámen ze srdce :)

Jinak bláboly typu "zbraň se mi nevrátí..." nebo "policajtům se ztratí a nechá si jí kapitán služebny..." nebo dokonce "budu doufat, že se mi součástka vrátí..." jsou absolutní nesmysly, protože vám je vydáno "Potvrzení o převzetí zbraně (střeliva) do úschovy" a nikdo z policajtů si nelajsne pak tu zbraň "ztratit" . .

Pokud odevzdáte pouze část zbraně, tak by to mělo být nějak takhle:
(předpokládejme odevzdání součástek v TOP stavu...ne nějaké vykopávky...)

odevzdáte pouze RÁM: expertiza zjišťuje, zda-li není kradený

--//-- závěr: pokud se jedná o běžnou pistoli (třeba čz75) tak ho balistici nasadí na jinou (jejich erární) a pak zkoumají otisk na nábojnici od závěru/zápalníku/vyhazovače/vytahovače...

--//-- hlaveň: --//-- --//-- . . a zkoumají drážky na střele...

Bylo mi řečeno, že jsem je odevzdal docela brzo, takže by měly být mezi prvními hotové a připraveny....
Pokud bych to odevzdal třeba v říjnu...listopadu.... tak čekám třeba 6 měsíců...
Takhle bych je měl dostat zpět snad ještě v létě....

Jinak doporučuji je jít odevzdat rovnou na pracoviště PČR Zbraně.." ne na obyčejnou služebnu, kde by se k tomu měli chovat úplně stejně, ale já bych to těm našim strejcům z naší služebny, co je baví jen jezdit s majákama a počítat žárovky v autě, nesvěřil. Raději jsem zajel do centra...

Moje první věta: "Dobrý den. Jdu v rámci amnestie odevzdat dvě zbraně...."
Paní nprap.: "Dobrý den, super :) "

Takže férové a úúúúúplně pohodové jednání.

Tak tedy nečekejte a ODEVZDÁVEJTE :)

MarK
moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#35 » stř 2. črc 2014, 11:34

S tím nečekáním je to naprostá pravda - kriminalistická expertíza z amnestií obvykle příslušná oddělení zavalí na měsíce až roky dopředu a během té doby mají akutní věci (spojené s vyšetřováním atd.) samozřejmě přednost. Takže čím dříve odevzdáte, tím dříve budete mít rozhodnutí a zbraň "nazpět" - hned s ní poběžíte do zkušebny :D Na to dávají, pokud se dobře pamatuju, lhůtu dvacet pracovních dnů.

Poli

Příspěvek#36 » stř 2. črc 2014, 12:01

Jestli to bude podobný počet zbraní, jako při minulé amnestii, tak je úplně jedno, kdy to člověk odevzdá. Okte sice udělala balistiku a posudek průběžně, ale pak to šlo na prezidium, kde to dělali souhrnně. Určitě to bude zhruba na rok čekání - vlastní zkušenost z minula.

MarK
moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#37 » stř 2. črc 2014, 12:45

To si nemyslím, protože zprávy lidí jak dostávali zbraně zpátky se objevovali postupně. Ostatně i některé zbraně odevzdané najednou se vrátili v různý čas.

Azar

Příspěvek#38 » čtv 3. črc 2014, 20:29

Sam jsem měl na policajtech kvery (i střelivo) z důvodů které rozebírat nebudu - a dostal jsem je spátky zhruba za 3-4 měsíce a to nebila amnestie to jen k těm termínům

mku03375

Příspěvek#39 » pon 7. črc 2014, 15:33

Prosím znalejší o objasnění této části věty, týkající se zbraní kategorie D: "...možnost beztrestně odevzdat zbraně kategorie A, B, C nebo D, jejich hlavní části nebo střelivo, které jejich držitel přechovává bez povolení...". S výjimkou případů, kdy má např. plynovku, vzduchovku nebo perkusní revolver v držení osoba mladší 18ti let nebo nesvéprávná si nějak nedovedu vybavit jiný příklad, na který by se amina vztahovala (u "D"). A u těch 2 kategorií osob bych si nebyl jist, že to dobrovolně udělají.

Francis

Příspěvek#40 » úte 8. črc 2014, 12:16

1) prostě budeš člověk, co nenávidí zbraně a když v TV uvidíš, že je amnestie na zbraně, tak si vzpomeneš, že máš doma vzduchovku a že to je podle tebe zlá věc, tak jí vezmeš a odevzdáš . . . a hotovo.

2) Jsi člověk, který nezná kategorie zbraní a máš doma plynovku/vzduchovku... neumíš to ovládat a nevíš, jestli to je na oooopravdovský veliký bouchací náboje, nebo na kdoví co jinýho a tak to jdeš odevzdat . . .

jde o to, aby takovýmu člověku na PČR neřekli, že si to může odnést domů a ať je se vzduchovkou nezatěžuje.... prostě od něj přijmou zbraň A B C i D . . .

cendys

Příspěvek#41 » úte 8. črc 2014, 17:28

Má tady někdo zkušenost s tím, že by mu nechtěli zbraň z nějakého důvodu vrátit, i když s ní nebyl spáchán žádný trestný čin? Jde mi o to abych nepřišel o svou zbraň :cry:

mku03375

Příspěvek#42 » úte 8. črc 2014, 23:40

2 Francis
Děkuji za reakci. Bylo by dobře, kdyby tak PČR postupovala...

Francis

Příspěvek#43 » stř 9. črc 2014, 15:10

cendys píše:Má tady někdo zkušenost s tím, že by mu nechtěli zbraň z nějakého důvodu vrátit, i když s ní nebyl spáchán žádný trestný čin? Jde mi o to abych nepřišel o svou zbraň :cry:

Při odevzdání zbraně dostaneš papír, že jsi jim předal zbraň do úschovy . . .

Zbraň se jim NEMŮŽE ztratit . . .

Kdyby jí ztratili, což si ale četníci "nelajsnou", tak by TV Nova určitě natočila krásnou reportáž o tom, že "Policie ČR ztratila zbraň!"

Takže se toho neboj...

Francis

Příspěvek#44 » stř 9. črc 2014, 15:11

mku03375 píše:2 Francis
Děkuji za reakci. Bylo by dobře, kdyby tak PČR postupovala...

Já byl minulý týden odnést dvě zbraně přímo na PČR oddělení ZBRANĚ a jednání super a naprosto profesionální.

TomSmith

Příspěvek#45 » stř 9. črc 2014, 19:50

cendys píše:Má tady někdo zkušenost s tím, že by mu nechtěli zbraň z nějakého důvodu vrátit...

Asi záleží na ceně zbraně. Kolegovi amatérskému archeologovi v SK se to stalo. Jednalo se o nějaký cennější historický exemplář a už několik roků se ji snaží dostat z5. Bližší info ale nemám.

Zpět na