Testové otázky

Pupak

Příspěvek#16 » úte 8. črc 2014, 11:38

Faktem je, že otázky se liší podle skupin, což je vidět při tréningu testových otázek vs. testu nanečisto, v prvním případě tam jsou všechny, v druhém jen týkající se vybraných skupin. Dělal jsem ABE, takže v testu nebyly třeba ty trojky, trojáky, trojáčky a trojčata, ale naučil jsem se to pro sichr všechno. Není toho tak moc, člověk se sem tam i něco zajímavýho dozví.

Taky není špatný číst modrý texty tady na fóru, admin se Ti snaží něco sdělit :-)

Tyrfing

Příspěvek#17 » úte 8. črc 2014, 11:51

mikymoto píše:A učit se pouze otázky a odpovědi není moc dobrý nápad. Spíš bych doporučoval výtisk zákona a v něm si zvýrazňovačem označit části, které se týkají otázek. To si pak CELÉ přečíst a dojde Ti spousta souvislostí, na které nemáš šanci při šprtání odpovědí přijít (nevidíš tam tu logiku). Je to možná náročnější, ale chceš přeci držet zbraň, tak nelze očekávat, že to bude jednoduché. Přeju hodně štěstí :D

Nicmene sprtani otazek bych nepodcenoval. Pomuze zejmena tam, kde spravna odpoved se celkove logice vymyka, treba vsudemozne v testech se odebrani zbrojaku/licence oznacuje slovem "odneti" a slovo "zajisteni" je casto jedna ze spatnych odpovedi, nicmene v otazce 186 je naopak spravne "zajisteni" a "odneti" je spatna odpoved.

Zakon jsem precetl asi jednou a pak uz jsem jel jen "extrakty" ala Cover72 a pak drtil zdejsi online otazky. Zejmena extrakty podle me cely zakon velice zprehledni.

Liliana

Příspěvek#18 » úte 8. črc 2014, 12:26

Pupak: Děkuju za upozornění té citace,já si toho modrého textu absolutně nevšimla:)...omlouvám se za citace předchozích textů...

Děkuju všem za rady a tipy;)

Tata

Příspěvek#19 » úte 8. črc 2014, 13:44

Při šprtání jsem si nejdřív taky četl a snažil se zapamatovat jenom správnou odpověď, ale často jsem si ji nezapamatoval celou a při testech nanečisto jsem pak zvolil špatnou, pokud se odpovědi lišily jenom v detailech. Takže bych si přečetl i ty špatné odpovědi a snažil se pochopit, v čem je jádro pudla = proč je ta odpověď dobře/špatně. U mě osobně strojové učení nefunguje. Potřebuju znát souvislosti a pochopit účel. Pak mi to v lebce zůstane dýl, než jen do napsání testu.

MarK
moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#20 » úte 8. črc 2014, 14:24

Tak nevím, jestli jsme se pochopili - z úvodní otázky to znělo, že se ptáš na zkoušku, kterou musí projít uchazeč o jmenování zkušebním komisařem??
Nebo jde jen o to, zda se žadatel o ZP musí učit i otázky, které se týkají zkušebních komisařů??

aleš_

Příspěvek#21 » úte 8. črc 2014, 14:56

Pupak píše:Dělal jsem ABE, takže v testu nebyly třeba ty trojky, trojáky, trojáčky a trojčata...
Pokud tady v testu nanečisto chybí tyhle otázky, tak bych řekl, že to je špatně, protože před půl rokem jsem v testu na ABE měl minimálně jednu otázku na to, jaké má hlavně něco z toho, dvojka, dvoják a pod., přesně už si tu otázku nepamatuju. Nevím ale, jak je to teď podle nového zákona, jestli vybírají otázky podle skupin.

scorpions.cz

Příspěvek#22 » úte 8. črc 2014, 15:16

To bych neřekl. Já si před zkouškama letos v knětnu koupil tu brožuru se zákony a s CDéčkem kde jsou taky testy a ani jednou se mi nestalo že bych při ABE skupině měl něco z těchto loveckých hlavní. Maximálně co je to malorážka.

mikymoto

Příspěvek#23 » úte 8. črc 2014, 15:24

A dáš krk na to, že to tam na 100% nebude? Já tedy ne. Když jsme se bavili s instruktory ohledně testů a výskytu otázek z jiných skupin v našich testech, tak ani oni nebyli schopní říci - "tohle se neučte, to tam mít nebudete". Naučit se pár otázek navíc nikomu neublíží.

Liliana

Příspěvek#24 » úte 8. črc 2014, 15:26

Mark:To druhé:)Já to asi špatně napsala,tak se omlouvám:)

Liliana

Příspěvek#25 » úte 8. črc 2014, 15:29

Jak si to tak čtu,tak se naučím celý soubor,sice toho bude o něco víc ale některé otázky tam jsou docela zapeklité a nechtěla bych je u zkoušek vidět poprvé...

Tyrfing

Příspěvek#26 » úte 8. črc 2014, 15:39

mikymoto píše:A dáš krk na to, že to tam na 100% nebude? Já tedy ne. Když jsme se bavili s instruktory ohledně testů a výskytu otázek z jiných skupin v našich testech, tak ani oni nebyli schopní říci - "tohle se neučte, to tam mít nebudete". Naučit se pár otázek navíc nikomu neublíží.

Nam to primo pred testem na zkouskach rekli, ze i kdyz mame jen konkretni skupiny, tak stiznost na "nespravne otazky" nebude brana do uvahy.

Takze nespolehlat. Krk nedavat. ;) Ja jsem teda zrovna pri ABE zadnou typicky loveckou otazku nemel, ale radsi jsem se ty dvojakove trojaky predtim naucil.

scorpions.cz

Příspěvek#27 » úte 8. črc 2014, 15:46

Tak jsem měl asi štěstí :lol: :lol:
v přípravě ani v testu při zkouškách jsem na žádnou myslivost nenarazil.(a taky jsem se to neučil)
Jinak by mne zajímalo včem by měl být rozdíl pod budu dělat ABE nebo ABCE, když né v těchto věcech.A u zkoušek měl komisař zvlášť v deskách testové otázky pro různé skupiny a jejich kombinace.

Pupak

Příspěvek#28 » úte 8. črc 2014, 15:54

Je to tak, taky jsme losovali test vždy jen z hromádky pro dané skupiny, jedna slečna nějakým omylem psala test pro jiné skupiny a tím pádem byla bez šance zkoušky dokončit, i když ho dala na plný počet 79 bodů.

Předpokládám, že by měl existovat seznam všech otázek se skupinami ZP, kterých se každá otázka týká, ale nepídil jsem se po něm.

mikymoto

Příspěvek#29 » úte 8. črc 2014, 16:14

Nevím jak podle nového zákona, ale před 1. 7. 2014 existovalo několik kombinací, pro které byly udělány testy. Pokud si někdo zažádal o kombinaci, na kterou neměli test, tak brali z hromádky nejbližší kombinaci s tím, že musela být zastoupena skupina s nejvyšší náročností.
Takže pokud měl někdo ve své neobvyklé kombinaci skupinu D nebo E (v naší skupině jeden takový byl), tak dostal nejběžnější test pro ABE. Komisař to odůvodnil logicky tím, že jak D, tak E musí nasbírat 74 bodů.

MarK
moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#30 » úte 8. črc 2014, 16:58

Nikdo netvrdí, že nejsou testy pro různé skupiny odlišné (podobně jako u zkoušek na ŘP). Ale v každém případě není toto dělení - pokud je - nikde oficiálně popsané. Proto tu také žádné dělení na webu nemáme, protože bychom museli sami hádat, které otázky mohou patřit kam (to by bylo hodně děravé), navíc jak se tu lze dočíst, často dostanou lidé sadu otázek dle jiné skupiny a vymlouvat se nemohou...
Takže - učte se vše, není toho tolik.

Zpět na