Neůspěch v praktické části zkoušek OZ
- henry123
Příspěvek#1 » čtv 12. pro 2013, 12:34
Zdravím, neuspěl jsem v praktické části zkoušky komisař se mě zeptal jestli chci zkoušku opakovat hned nebo až za měsíc opakoval jsem hned a znovu neuspěl. Chci se zeptat jestli musím složit znovu i teoretickou část zkoušky nebo stačí složit pouze část praktickou.
- frantisek
- aleš_
- henry123
Příspěvek#5 » čtv 12. pro 2013, 13:24
Nechápu před dvěma dny jsem byl střílet na 15m a z 50 výstřelů 47 do kruhů z toho 30 do černého. U zkoušky sem trefil dva nástřelné a to je vše... Když se mě komisař zeptal jestli chci opakovat odpověděl jsem že ano už mi ale nedošlo že je to ten druhý pokus... (myslel jsem že lze opakovat až za měsíc) Je to samo moje chyba ale kdyby mě upozornil že pokud neuspěju znova, budu to muset cele opakovat (o to ani tak nejde jako o tu nesmyslnou tríměsíční čekačku) radši bych měsíc počkal a zjistil kde je chyba. Test sem mel na plný počet takže to zamrzí. Během čtyř až pěti měsíců většinu zapomenu takže můžu začít od znova.
- david33
Příspěvek#6 » čtv 12. pro 2013, 17:49
aleš_ píše:Pravděpodobně budeš muset dělat i teorii. Nám říkal, že je lepší opakovat praktickou třeba za měsíc a trochu potrénovat, jinak budeme muset čekat 3 měsíce, znova podat přihlášku a jít od začátku.
přesně jak piše aleš taky sem zkoušky dělal na dvakrat tak pišu z vlastní zkušenosti kdy sem stal před rozhodnutim opakovat střelby hned nebo za měsíc a ja rači za měsic kdybych opakoval hned tak to bude stejny človek je hodně pod tlakem předchoziho neuspěchu tak sem potrenoval a pohoda

- Mobster
Příspěvek#7 » čtv 12. pro 2013, 18:04
Na štěstí se mi to nestalo, ale asi bych si dal opáčko ještě odpoledne, pokud by mi to komisař nabídl. Je lepší střílet, dokud jsem v tom. Nehledě na to, že jindy bych musel znovu cálovat zkoušku. A trefit z 5 ran 4x kruhy zase není takový problém. Tohle byla asi jenom blbá náhoda. Každopádně platí to, co už zde bylo napsáno. Za 3 měsíce znovu přihláška a pak repete. Jinak souhlasím, ten 3 měsíční distanc je podle mě blbost, obzvlášť jestli žadatel vyletěl až na střelbách. Uplatňoval bych ho jenom v případě, že ten dotyčný u zkoušky podváděl.
- ssg.Jimmy Wild
- ssg.Jimmy Wild
- david33
- Mobster
- ipeli
Příspěvek#13 » čtv 12. pro 2013, 22:05
To se mi taky stalo a terč jsem trefil jen jednou mimo kruh a taky jsem zvolil možnost opravy hned. Komisař upozornil, že to už bude druhý pokus a víceméně zrazoval od opakování - to jsem si už říkal, že mi asi hráblo, vůbec jsem nebyl zvyklý na netrefování terče. Nikdo jsme nechtěli nástřelné, tak mi je dal do druhého pokusu pro uklidnění
. To nejdůležitější - správce střelnice, který tam byl, řekl ať zkusím druhou zbraň - střílelo se najednou ze dvou. Horší než 8 už zásah nebyl a tedy jsem uspěl. Zhodnotil to jako jiný kafe a prý jsem si chtěl více zastřílet
. Mezi zbraněmi údajně žádný rozdíl nebyl - nakonec, byl jsem jediný z 13, kdo to nedal napoprvé.

- henry123
Příspěvek#14 » čtv 12. pro 2013, 23:07
No jasně chápu že PČR by byla zahlcená neustálýma zkoušečema ale jako to že sem zaplatil 1500,- ještě 300,- nepočítám výdaje na střelnici, to je zábava, a neudělám to protože sem prostě neměl den a navíc musim čekat další 4 mesíce, zapltit další poplatky.. to pardon teda když to srovnám s autoškolou...jenom praktická se tam dá opakovat do aleluja... a to je v tom zapojenej státní úředník taky... prostě zbraním se v ČR nedaří...
- aleš_
Příspěvek#15 » čtv 12. pro 2013, 23:35
Njn, to máš drahou střelnici. My to měli za 300 komisař a 700 střelnice. Právě proto, když nemáš svůj den, tak můžeš opakovat jindy. Špatný je, že vám to neřekl dopředu. Nám vysvětlil úplně všechno, pravidla u písemky, manipulace, pokyny při praktické atd. Ale jako uchazeč bys to měl znát, je na to pár otázek 
Buď rád, že v ČR máme vůbec nějaký zkoušky a zbrojní průkazy. Koukni se na chudáky angličany nebo protinožce: http://www.youtube.com/watch?v=q2CECZ60cYQ.

Buď rád, že v ČR máme vůbec nějaký zkoušky a zbrojní průkazy. Koukni se na chudáky angličany nebo protinožce: http://www.youtube.com/watch?v=q2CECZ60cYQ.
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí