Tasení zbraně při mimořádné události

ripaxxx

Příspěvek#31 » stř 30. říj 2013, 17:02

Nějak se to tu zvrhlo ve skoro plánování vražd :roll: Pokud jsem to pochopil dobře šlo pouze o tasení... A tím bych i pokračoval :x Jen mě zarazila ta lokalizace dle mobilu (myšleno GSM a ne GPS). Myslím si že pokud by zpětně někdo dohledával mobilní čísla na metry asi to moc reálné není. Jak tu někdo psal že dohledají dle vzdálenosti od vysílače je dle mě blbost. Jsou hluchá místa i kousek od něj, ale rád bych aby mi to osvětlil někdo znalý v telekomunikacích. :oops:

Carloss

Příspěvek#32 » stř 30. říj 2013, 17:09

GMS přístroj komunikuje na "servisní" úrovni se všemi buňkami v dosahu. Nejsilnější buňka převezme řízení a "uživatelskou" linku a začne podle síly příchozího signálu řídit vysílací výkon telefonu (pro úsporu napájení a optimalizaci - nepřehnání dosahu telefonu). I ty "neaktivní" ale slyšitelné buňky sledují sílu signálu telefonu. Buňky pak prostřednictvím algoritmu v řídících systémech si telefon mezi sebou ten telefon předávají. Na základě těchto mnoha údajů lze telefon lokalizovat docela přesně, závisí to však na počtu buněk v dosahu.

Joe

Příspěvek#33 » stř 30. říj 2013, 17:14

Záleží na počtu BTS v dosahu. Ve městě lze určit ulici (fungoval na tom principu GSM alarm do auta, když GPS sledování bylo příliš drahé), v horách kilometr žádná míra, ale když tě chytnou dvě stanice na sousedních kopcích, lze usoudit, kterým údolím jsi šel.

ilicz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#34 » stř 30. říj 2013, 17:16

Podle té síly signálu z každé té buňky ti stačí nakreslit kruh okolo toho kterého vysílače a tam kde se ti kruhy protnou je s největší pravděpodobností k nalezení ten který telefon.

KlokanXM

Příspěvek#35 » stř 30. říj 2013, 19:09

Řada aplikací pro android umí měnit profily dle lokace telefonu. Jednou z možností je i lokalizace dle GSM stanic. Ukáže ti na mapě stanice a kružnici kde jsi dle výpočtu podle síly signálu jednotlivých stanic.

Jak GPS to přesné není, ale moc to nekecá. "Anonymní" data o lokaci uživatelů GSM se používají i při odhadování hustoty provozu pro některé navigace - takže kdo si myslí, že velký bratr neví, kde je se svým telefonem ........ :mrgreen:

Jak v tom vtipu, optimista je jen špatně informovaný pesimista :lol:

co přesně tady řešíme? mobilní telefony, operační systémy a nebo použití střelné zbraně? sided

zoro

Příspěvek#36 » stř 30. říj 2013, 20:53

Netušil jsem jakou bouřlivou diskuzi vyvolám ,ale díky za ni ,ale co člověk to názor.Mimořádná událost je opravdu oficiální termín ,ale co už je a kdy ještě není je asi problém a domýšlet se jak to zákonodárce myslel jak mi už v jedné diskuzi bylo doporučeno je špatně .Zákon nemá dávat prostor vykládat si jej různě ,to je špatný zákon ,ale člověk má snahu dodržovat zákony aspoň do té míry jak jim rozumí ,ale toto konkrétní mantinely nemá

Mobster

Příspěvek#37 » stř 30. říj 2013, 21:10

zoro píše:Zákon nemá dávat prostor vykládat si jej různě ,to je špatný zákon

Vítej v ČR!

Mobster

Příspěvek#38 » čtv 7. lis 2013, 09:12

Jinak, ptal jsem se na MV a bylo mi řečeno, že za použití zbraně se pokládá až střelba, a to i varovná. Nicméně, byl jsem upozorněn, že může vzniknout povinnost ohlášení protiprávního jednání (útočníka), takže by bylo vhodné policii zavolat. I když netuším, co tam budou dělat, pokud už útočník utekl.

Steiner
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#39 » čtv 7. lis 2013, 09:24

Mobster píše:I když netuším, co tam budou dělat, pokud už útočník utekl.
Budeš jim dělat čárku do statistiky "zjištěné trestné činy", podávat popis pachatele a umožníš jim zajistit stopy na místě TČ. Když ho pak třeba v budoucnu po spáchání jiného podobného TČ dopadnou a bude odpovídat tvému popisu, tak si tě pozvou na jeho identifikaci, potom jako svědka k soudu a ve finále mu to spočítají.

Mobster

Příspěvek#40 » čtv 7. lis 2013, 09:30

To jedině. I když nevím, na kolik budu schopen ho popsat.

Joe

Příspěvek#41 » čtv 7. lis 2013, 10:53

Otázku paměti dnes uspokojivě řeší kamera. Na foťáku, na mobilu nebo špionážní. O té poslední variantě poslední dobou uvažuji, jako o vhodném doplňku zbraně.

fixfokus

Příspěvek#42 » čtv 7. lis 2013, 11:00

Nebo Google brýle. Ty by zaznamenaly celý incident z tvého pohledu, ne jenom střelbu.

jinda voyer

Příspěvek#43 » čtv 7. lis 2013, 11:07

Joe píše:Otázku paměti dnes uspokojivě řeší kamera. Na foťáku, na mobilu nebo špionážní. O té poslední variantě poslední dobou uvažuji, jako o vhodném doplňku zbraně.

A bude-li mít delikvent schopného právníka, budeš žalován za neoprávněné pořizování obrazového záznamu jeho osoby :lol:

Steiner
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#44 » čtv 7. lis 2013, 11:28

fixfokus píše:Nebo Google brýle. Ty by zaznamenaly celý incident z tvého pohledu, ne jenom střelbu.
A v těch brýlích by byla aplikace, která bude vyhodnocovat chování lidí v tvém okolí, na průhledovém displeji ti bude barevnejma ikonkama označovat "bad boys" a "nice boys", když tam rozezná v minulosti odsouzeného za násilný trestný čin tak ta ikonka bude s vykřičníkem a pokud budeš obětí nebo svědkem protiprávního jednání, tak se ani nemusíš obtěžovat návštěvou policejní služebny a hlášením TČ, ty brýle jim to tam nahlásí automaticky samy. No a když bude ve tvém blízkém okolí trvale moc velký počet lidí se špatnejma ikonkama(agenti a provokatéři samozřejmě budou ve skupině "hidden bad icons"), budeš automaticky zařazenej do seznamu potenciálně závadových osob, automaticky se spustí trvalý videozáznam a zvukový záznam a bude se odesílat 24/7 příslušným orgánům. Good luck. ;)

Mobster

Příspěvek#45 » čtv 7. lis 2013, 11:50

jinda voyer píše:A bude-li mít delikvent schopného právníka, budeš žalován za neoprávněné pořizování obrazového záznamu jeho osoby :lol:

Ty si můžeš natáčet koho chceš (maximálně Ti to nevemou jako důkaz). Stát se Tě taky neptá, jestli Tě smí každodenně šmírovat na ulici pomocí kamer. Jen ještě kdyby švestky začaly automaticky vyjíždět, když na monitoru viděj nějakou tu nepravost.

Zpět na