Oprávnění nošení zbraně kategorie B
- Vaki
- Marvvin
- Alcatraz
Příspěvek#33 » ned 3. bře 2013, 00:15
no, veřejná listina to je, ale trestný čin padělání a pozměnění veřejné listiny se vztahuje výhradně na případy, kdy bys to chtěl použít jako originál. Takže si tam dopisuj co chceš, ale až potom co na to půjdeš něco koupit
A jestli ti to má být co k čemu, tak by originál měl být pořad čitelný. Nic víc.

- KITTbx
- Bydliště: Ostrava ______________________ člen sdružení LEX www.gunlex.cz
Příspěvek#35 » pon 4. bře 2013, 08:53
Pokud je nákupka použita a zbraň zaregistrována, můžeš si s papírem dělat, co chceš.
Jinak viz. jomekabi.
Já už o tom psal jinde, dopisuji >POUŽITO< a přikládám k dokladům, smlouvě a podobně ke zbrani.
Na PČR mi to odsouhlasili, dělají to obdobně, dokonce jsou ochotni tam dát i razítko.
Jinak viz. jomekabi.
Já už o tom psal jinde, dopisuji >POUŽITO< a přikládám k dokladům, smlouvě a podobně ke zbrani.
Na PČR mi to odsouhlasili, dělají to obdobně, dokonce jsou ochotni tam dát i razítko.
- ravo001
Příspěvek#36 » pon 18. bře 2013, 08:49
Ahoj, rád bych si v tom udělal tedy ještě jednou jasno.
Mám nově ZP, při podání žádosti o jeho vydání jsem hned podal i nákupku kvůli té kouzelné větičce o nošení. Na nákupce mám jen obecnou specifikaci "pistole samonabíjecí".
Můžu na tuto nákupku koupit jakoukoliv pistoli typu CZ75, Glock17/19/23, HK USP atd? Dříve nebo později (max do roku, kdy vyprší platnost této nákupky) určitě chci pořídit nějákou 9tku, ale ještě v tom jako začátečník nemám úplně jasno co by mi pasovalo atd. Prostě mi jde o to, abych nemusel podávat další nákupku, kde už to bude přesně určeno co to je za pistoli. Z kontextu této diskuse jsem pochopil, že to jde, ale radši se ještě zeptám přímo.
A pokud to jde, tak se upřesnění typu pistole dělá až na šediváku při přihlášení zbraně?
Díky moc za info a shrnutí.
Mám nově ZP, při podání žádosti o jeho vydání jsem hned podal i nákupku kvůli té kouzelné větičce o nošení. Na nákupce mám jen obecnou specifikaci "pistole samonabíjecí".
Můžu na tuto nákupku koupit jakoukoliv pistoli typu CZ75, Glock17/19/23, HK USP atd? Dříve nebo později (max do roku, kdy vyprší platnost této nákupky) určitě chci pořídit nějákou 9tku, ale ještě v tom jako začátečník nemám úplně jasno co by mi pasovalo atd. Prostě mi jde o to, abych nemusel podávat další nákupku, kde už to bude přesně určeno co to je za pistoli. Z kontextu této diskuse jsem pochopil, že to jde, ale radši se ještě zeptám přímo.
A pokud to jde, tak se upřesnění typu pistole dělá až na šediváku při přihlášení zbraně?
Díky moc za info a shrnutí.
- sided
- j3nda
Příspěvek#38 » ned 24. bře 2013, 19:00
Mam ZP vcetne sk E a mam na nem vyznaceno povoleni nosit zbran kat. B. Jak je to s kategorii C. Tu muzu nosit automaticky a nebo mi to tam po nakupu takove zbrane vyznaci? Nakupni povoleni mi bylo vydano i pro noseni, ale v prukazu zbrane to nijak vyznacene neni. Jak tedy mohou poznat pro ktere zbrane mi noseni bylo povoleno?
- Alcatraz
Příspěvek#39 » ned 24. bře 2013, 19:28
jo, C můžeš nosit automaticky, povolení na nošení na to žádat ani nelze. Co je v ZP je celkem bezvýznamné. Na PZ to není vůbec. Které B můžeš nosit a které ne si musíš pamatovat (nebo jako každý při smyslech má nošení povolené na všech B a pak to pamatování odpadá).
- j3nda
Příspěvek#40 » ned 24. bře 2013, 19:49
Ja to mam take na vsech, jen me to zajimalo. Netusim jak by to pak zjistovali. Mimochodem jake jsou kategorie zbrani B? Povoleni na pistoli a pusku samonabijeci uz mam, co mi jeste chybi? Napada me revolver, signalni zbrane a kratka brokovnice. Treba brokovnice samonabijeci se pod to schova kdybych si ji chtel pujcit od znameho?
- Toma
Příspěvek#41 » ned 24. bře 2013, 20:29
Zdravím, netušíte jak je to s povolením nosit zbraň, když byla zbraň zděděna ? Tenkrát jsem měla hlavu plnou trochu jiných věcí, ale vůbec si nevybavuji, že by se toto řešilo. Větičku v ZP mám, protože jsem si hned koupila pistolku na nošení, ale teď jak to tu pročítám, přemýšlím jak by to bylo s těmi zděděnými.
Díky za odpověď.
Díky za odpověď.
- Patrik
Příspěvek#42 » ned 24. bře 2013, 20:43
Dotazem na odělení, pokud to bude mimo pracoví dobu a dodatečně zjistí, že jsi nosil zbraň na kterou nemáš vystavené povolení budeš předvolán.j3nda píše:Netusim jak by to pak zjistovali.
http://zbranekvalitne.cz/legislativa/119-2002#p5j3nda píše: Mimochodem jake jsou kategorie zbrani B?
Nosit můžeš zbraně na které máš vystavené povolení k nošení, tzn. dojít na odělení a požádat o to ke zbraním u kterých o tom uvažuješToma píše:Zdravím, netušíte jak je to s povolením nosit zbraň, když byla zbraň zděděna ?
- j3nda
Příspěvek#43 » ned 24. bře 2013, 20:44
Mel jsem namysli spis to co se pise jako druh do povoleni k nakupu, drzeni, noseni... Tam co pisu puska samonabijeci namisto:
d) dlouhé samonabíjecí zbraně, jejichž zásobník nebo nábojová schránka a nábojová komora mohou dohromady pojmout více než 3 náboje,
Kolik druhu rozlisuji. Jestli napriklad kdyz mam povoleni na pusku samonabijeci, si mohu od znameho pujcit samonabijeci brokovnici nebo jestli je pro ni zas jina kolonka...
d) dlouhé samonabíjecí zbraně, jejichž zásobník nebo nábojová schránka a nábojová komora mohou dohromady pojmout více než 3 náboje,
Kolik druhu rozlisuji. Jestli napriklad kdyz mam povoleni na pusku samonabijeci, si mohu od znameho pujcit samonabijeci brokovnici nebo jestli je pro ni zas jina kolonka...
- HonzaLBC
Příspěvek#44 » ned 24. bře 2013, 21:23
Povolení platí vždy jen na jeden konkrétní kus zbraně. Nebere se to tak, že dostaneš povolení třeba na pistoli a tím bys mohl nosit jakoukoliv pistoli. Takže neřešit druhy zbraní, ale konkrétní kusy. Ikdybys měl vlastní brokovnici s povolením nosit a chtěl sis půjčit brokovnici kamaráda, tak je potřeba zažádat o další povolení.
- Alcatraz
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX