Oprávnění nošení zbraně kategorie B

Vaki
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#31 » úte 4. zář 2012, 23:47

Ten limit 2ks se vztahuje k maximálnímu počtu zbraní nošených v jednom okamžiku, tedy ze své sbírky si každé ráno vybereš maximálně dvě a ty vyvenčíš.

Marvvin

Příspěvek#32 » sob 2. bře 2013, 23:59

Je možné do nákupky po jejím schválení dopl%novat údaje? ...Mam např. tři pistole samonabíjecí a těžko pak poznám ke které pistoli která patřila, tak že by jsem je "dovyplnil" alespoň o výrobce a typ, nebo je to padělání úředních listin? :lol:

Alcatraz

Příspěvek#33 » ned 3. bře 2013, 00:15

no, veřejná listina to je, ale trestný čin padělání a pozměnění veřejné listiny se vztahuje výhradně na případy, kdy bys to chtěl použít jako originál. Takže si tam dopisuj co chceš, ale až potom co na to půjdeš něco koupit :) A jestli ti to má být co k čemu, tak by originál měl být pořad čitelný. Nic víc.

jomekabi

Příspěvek#34 » ned 3. bře 2013, 19:51

Prispendli si k tomu listecek s potrebnymi udaji, cimz do originalu vubec nezasahnes. ;)

KITTbx

Příspěvek#35 » pon 4. bře 2013, 08:53

Pokud je nákupka použita a zbraň zaregistrována, můžeš si s papírem dělat, co chceš.
Jinak viz. jomekabi.
Já už o tom psal jinde, dopisuji >POUŽITO< a přikládám k dokladům, smlouvě a podobně ke zbrani.
Na PČR mi to odsouhlasili, dělají to obdobně, dokonce jsou ochotni tam dát i razítko.

ravo001

Příspěvek#36 » pon 18. bře 2013, 08:49

Ahoj, rád bych si v tom udělal tedy ještě jednou jasno.

Mám nově ZP, při podání žádosti o jeho vydání jsem hned podal i nákupku kvůli té kouzelné větičce o nošení. Na nákupce mám jen obecnou specifikaci "pistole samonabíjecí".

Můžu na tuto nákupku koupit jakoukoliv pistoli typu CZ75, Glock17/19/23, HK USP atd? Dříve nebo později (max do roku, kdy vyprší platnost této nákupky) určitě chci pořídit nějákou 9tku, ale ještě v tom jako začátečník nemám úplně jasno co by mi pasovalo atd. Prostě mi jde o to, abych nemusel podávat další nákupku, kde už to bude přesně určeno co to je za pistoli. Z kontextu této diskuse jsem pochopil, že to jde, ale radši se ještě zeptám přímo.

A pokud to jde, tak se upřesnění typu pistole dělá až na šediváku při přihlášení zbraně?

Díky moc za info a shrnutí.

sided
moderátor

Příspěvek#37 » pon 18. bře 2013, 08:57

Ano, podáš nákupku na "pistoli samonabíjecí" bez udání ráže, na to si do roka koupíš jakoukoli samonabíjecí pistoli a do šediváku už vyplníš všechny potřebné údaje.

j3nda

Příspěvek#38 » ned 24. bře 2013, 19:00

Mam ZP vcetne sk E a mam na nem vyznaceno povoleni nosit zbran kat. B. Jak je to s kategorii C. Tu muzu nosit automaticky a nebo mi to tam po nakupu takove zbrane vyznaci? Nakupni povoleni mi bylo vydano i pro noseni, ale v prukazu zbrane to nijak vyznacene neni. Jak tedy mohou poznat pro ktere zbrane mi noseni bylo povoleno?

Alcatraz

Příspěvek#39 » ned 24. bře 2013, 19:28

jo, C můžeš nosit automaticky, povolení na nošení na to žádat ani nelze. Co je v ZP je celkem bezvýznamné. Na PZ to není vůbec. Které B můžeš nosit a které ne si musíš pamatovat (nebo jako každý při smyslech má nošení povolené na všech B a pak to pamatování odpadá).

j3nda

Příspěvek#40 » ned 24. bře 2013, 19:49

Ja to mam take na vsech, jen me to zajimalo. Netusim jak by to pak zjistovali. Mimochodem jake jsou kategorie zbrani B? Povoleni na pistoli a pusku samonabijeci uz mam, co mi jeste chybi? Napada me revolver, signalni zbrane a kratka brokovnice. Treba brokovnice samonabijeci se pod to schova kdybych si ji chtel pujcit od znameho?

Toma

Příspěvek#41 » ned 24. bře 2013, 20:29

Zdravím, netušíte jak je to s povolením nosit zbraň, když byla zbraň zděděna ? Tenkrát jsem měla hlavu plnou trochu jiných věcí, ale vůbec si nevybavuji, že by se toto řešilo. Větičku v ZP mám, protože jsem si hned koupila pistolku na nošení, ale teď jak to tu pročítám, přemýšlím jak by to bylo s těmi zděděnými.
Díky za odpověď.

Patrik
moderátor

Příspěvek#42 » ned 24. bře 2013, 20:43

j3nda píše:Netusim jak by to pak zjistovali.
Dotazem na odělení, pokud to bude mimo pracoví dobu a dodatečně zjistí, že jsi nosil zbraň na kterou nemáš vystavené povolení budeš předvolán.
j3nda píše: Mimochodem jake jsou kategorie zbrani B?
http://zbranekvalitne.cz/legislativa/119-2002#p5

Toma píše:Zdravím, netušíte jak je to s povolením nosit zbraň, když byla zbraň zděděna ?
Nosit můžeš zbraně na které máš vystavené povolení k nošení, tzn. dojít na odělení a požádat o to ke zbraním u kterých o tom uvažuješ

j3nda

Příspěvek#43 » ned 24. bře 2013, 20:44

Mel jsem namysli spis to co se pise jako druh do povoleni k nakupu, drzeni, noseni... Tam co pisu puska samonabijeci namisto:
d) dlouhé samonabíjecí zbraně, jejichž zásobník nebo nábojová schránka a nábojová komora mohou dohromady pojmout více než 3 náboje,

Kolik druhu rozlisuji. Jestli napriklad kdyz mam povoleni na pusku samonabijeci, si mohu od znameho pujcit samonabijeci brokovnici nebo jestli je pro ni zas jina kolonka...

HonzaLBC

Příspěvek#44 » ned 24. bře 2013, 21:23

Povolení platí vždy jen na jeden konkrétní kus zbraně. Nebere se to tak, že dostaneš povolení třeba na pistoli a tím bys mohl nosit jakoukoliv pistoli. Takže neřešit druhy zbraní, ale konkrétní kusy. Ikdybys měl vlastní brokovnici s povolením nosit a chtěl sis půjčit brokovnici kamaráda, tak je potřeba zažádat o další povolení.

Alcatraz

Příspěvek#45 » pon 25. bře 2013, 00:24

jo, nema cenu je takhle skladovat. Povoleni na nakup vyprsi za 12 mesicu, takze ty nema cenu mit "vsechny" v zaloze. A kdyz uz si budes chtit neco pujcit na dyl, tak si dobehnes pro novy a rovnou tam vyplnis i cislo zbrane a tak.

Zpět na