Prodej zbraně
- marinakus
- JYbour
Příspěvek#47 » sob 31. srp 2024, 16:03
Pořád se odhodlávám k prvnímu prodeji zbraně. Podminkou bude, aby byl kupec ze stejného kraje a na PČR půjdeme současně, chci mít 100% jistotu, že vše bude OK. Ale zajímá mě, jestli se v tomhle případě můžeme nahrnout k přepážce současně a předložit jen jeden šedivák, nebo musíme každej zvlášť a předložit vlastně 2x za sebou každej svůj šedivák?
- Petr z Braníka
- Petr z Braníka
Příspěvek#48 » sob 31. srp 2024, 16:21
Pro tenhle případ stačí určitě jeden. Policista, který to bude zpracovávat, nebude potřebovat číst ty stejné údaje dvakrát. A formulář je jen od toho, aby předal srozumitelně informace příjemci. Jeho další kopie má smysl jen tehdy, když to má dostat další příjemce.
- Střelec
- cipis
Příspěvek#52 » sob 31. srp 2024, 17:44
Nejsem si jisty, jestli je potreba jen jeden. Dle zakona prodavajici musi "odhlasit" a kupujici "prihlasit". Neni nikde uvedena moznost, ze to jde udelat jednim oznamenim. A s obcasnou lidovou tvorivosti na oddelenich bych to radsi ani nezkousel.
K okenku mozno zaraz, pro prodavajiciho je to jen o odevzdani prukazu zbrane, nicmene nekde jsou moc snazivi a lustruji i prodejce.
K okenku mozno zaraz, pro prodavajiciho je to jen o odevzdani prukazu zbrane, nicmene nekde jsou moc snazivi a lustruji i prodejce.
- JYbour
Příspěvek#53 » sob 31. srp 2024, 17:55
Z toho mám právě obavy, proto jsem chtěl osobní zkušenost. Ale stejně budeme mít šediváky oba, tak je to jedno. Když už tu padl i komisní prodej, tak to probíhá jak? Nechám zbraň někde na prodejně, dostanu nějaký papír. A až se prodá, tak šedivák výplní ten komisník a já už ho jen odnesu s PZ ?
- risa2000
Příspěvek#54 » sob 31. srp 2024, 19:35
Hned na začátku šediváku je důvod oznámení a jsou tam dvě možnosti: převod a nabytí. Tzn. prodávající musí zatrhnout převod, vyplnit číslo PZ a jako způsob převodu uvést "prodej". Kupující naopak musí zatrhnout "nabytí", jako způsob převodu uvede "koupě" a žádný PZ neuvádí. Takže každý podává svůj formulář.
- cipis
Příspěvek#57 » sob 31. srp 2024, 23:29
kk, no dyť jo, už jsem x zbraní kupoval/prodával.
Ad průkaz zbraně - není třeba nic řešit, vše dáš dotyčnému, včetně průkazu a plné moci.
Tuhle jsem jeden průkaz zbraně poslal po kolegyni, když si tam šla přihlásit pistoli. Napsal jí plnou moc, prej na ni za přepážkou policajt čučel, střídavě na papír, na kolegyni, na papír, na kolegyni, no, pak to beze slova sbalil a hotovo.
Ad průkaz zbraně - není třeba nic řešit, vše dáš dotyčnému, včetně průkazu a plné moci.
Tuhle jsem jeden průkaz zbraně poslal po kolegyni, když si tam šla přihlásit pistoli. Napsal jí plnou moc, prej na ni za přepážkou policajt čučel, střídavě na papír, na kolegyni, na papír, na kolegyni, no, pak to beze slova sbalil a hotovo.
- Béďa
Příspěvek#59 » pon 2. zář 2024, 18:42
Není potřeba se bát, ale.byt obezřetný, je dobré si s kupujícím povídat co a jak. Většinou člověk pozná že někdo něco zkouší. Osobně se mi to stalo jednou, že někdo něco zkoušel.
Převod na PČR je ideál, jinak je dobré se sejít třeba na některé komerční střelnici, kupující může vyzkoušet,.prodávající má jistotu, že jsou oba na záznamu z kamer:)
Převod na PČR je ideál, jinak je dobré se sejít třeba na některé komerční střelnici, kupující může vyzkoušet,.prodávající má jistotu, že jsou oba na záznamu z kamer:)
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí