Rozborka
- WI5
Příspěvek#20 » úte 22. úno 2022, 18:43
Zkoušky na ZP jsem dělal nedávno... A také jsem řešil stejné problémy jako ty.
1. prst do lučíku (i když mi na střelnici rovněž říkali, že je to v návodu CZ75) jsem se naučil nedávat. Není to nic těžkého, naopak. Stejně si potom nejspíše koupíš glocka nebo P10, kde budeš nadhmat používat. Jednoduše se to nauč bez prstu v lučíku...Bodku zásobníku můžeš použít při rozborce k vytlačení čepu, ale většinou jsou zbraně vybrané k manipulaci natolik opotřebené, že stačí pořádně zatlačit prstem.
2. po střelbě zůstane závěr vzadu, vyndáš prázdný zásobník, přiložíš ke zbrani a obojí ukážeš komisaři. Poté (v mém případě) jsme museli závěr shodit, dát ránu jistoty a zbraň odložit. Následně jsme poodstoupili od stolku a začalo vyhodnocování...
1. prst do lučíku (i když mi na střelnici rovněž říkali, že je to v návodu CZ75) jsem se naučil nedávat. Není to nic těžkého, naopak. Stejně si potom nejspíše koupíš glocka nebo P10, kde budeš nadhmat používat. Jednoduše se to nauč bez prstu v lučíku...Bodku zásobníku můžeš použít při rozborce k vytlačení čepu, ale většinou jsou zbraně vybrané k manipulaci natolik opotřebené, že stačí pořádně zatlačit prstem.
2. po střelbě zůstane závěr vzadu, vyndáš prázdný zásobník, přiložíš ke zbrani a obojí ukážeš komisaři. Poté (v mém případě) jsme museli závěr shodit, dát ránu jistoty a zbraň odložit. Následně jsme poodstoupili od stolku a začalo vyhodnocování...
-
STOUPA 666 - Příspěvky: 114
- STOUPA 666
Příspěvek#23 » úte 22. úno 2022, 21:34
Když jsem dělal zkoušky v Č.Bud.,tak nadhmat bral jako chybu,prý můžeš rozhodit miřidla CZ 75. Blbost,ale hádej se,vyrazí tě za něco jinýho. Na kurzu před zkouškama den předem,nám řekli co mu vadí a co chce. Mezi variantou hádat se co je dobře,jsem zvolil druhou,mít ZP. Jak prosté , kurs za pár korun na střelnici a se zbraní ,kde a s kterou zkouška druhý den proběhla.
-
firestorm636 - Příspěvky: 40
- firestorm636
Příspěvek#25 » úte 22. úno 2022, 21:49
To je zase myslím trochu extrém, ne?
Samozřejmě se před zkouškou zeptám, zda to vadí nebo ne, proto se naučím obě varianty. Nejsem blbec, abych se hádal s komisařem
ale z toho, co jsem slyšel je drtivá většina komisařů přísná, ale nevyhazují za úplné blbiny…
Kurz na střelnici jsem měl, rozborku zvládám, předmětem dotazu hlavně bylo, jestli je tento způsob automaticky chyna, nebo ne, protože mi prostě vyhovuje víc a myslím, že při stresu, který u zkoušky je se každé usnadnění počítá
Samozřejmě se před zkouškou zeptám, zda to vadí nebo ne, proto se naučím obě varianty. Nejsem blbec, abych se hádal s komisařem

Kurz na střelnici jsem měl, rozborku zvládám, předmětem dotazu hlavně bylo, jestli je tento způsob automaticky chyna, nebo ne, protože mi prostě vyhovuje víc a myslím, že při stresu, který u zkoušky je se každé usnadnění počítá

- JirkaCV
Příspěvek#26 » úte 22. úno 2022, 22:03
Hledí by mělo něco vydržet, ne? Pokud to teda není sportovní speciál, ale obyčejná policajtka. Já podráždil hledí při nácviku nouzového natažení přes kovovou sponu pouzdra několikrát a ani se nehlo. Není na něm ani škrábanec. Neumím si představit, že bych něco tak pevného poškodil rukou.
- skagerak
Příspěvek#27 » úte 22. úno 2022, 22:37
Je to pitomost s tim hledim... *
Jako ze bych vyhodil uchazece za to ze misto prstu v luciku to rozebira ala glock? To teda fakt ne...
Jinak ne na kazde strelnici vi kdo bude kdy zkouset a nebo co konkretne ktery komisar dela (nekdy trochu reklamni tryky), ale pokud se rozhodli nekoho pripravovat na zp. tak snad znaji predpisy ktere upravuji obsah a prubeh ...
*nicmene naprosto chapu, ze neslo o princip ale o zbrojak
Jako ze bych vyhodil uchazece za to ze misto prstu v luciku to rozebira ala glock? To teda fakt ne...
Jinak ne na kazde strelnici vi kdo bude kdy zkouset a nebo co konkretne ktery komisar dela (nekdy trochu reklamni tryky), ale pokud se rozhodli nekoho pripravovat na zp. tak snad znaji predpisy ktere upravuji obsah a prubeh ...
*nicmene naprosto chapu, ze neslo o princip ale o zbrojak
-
LukeTheNukeDuke - Příspěvky: 22
- LukeTheNukeDuke
Příspěvek#28 » čtv 3. bře 2022, 18:53
Můžete se podívat sem: viewtopic.php?f=57&t=13923. Všechny postupy jsou rozepsané jednoduše v krocích. ... a komisař, co tvrdí, že se můžou rozhodit mířidla při rozborce nadhmatem (a ještě to bere jako chybu) je zralý na prověření, jestli je vhodné, aby dál komisařoval.
-
STOUPA 666 - Příspěvky: 114
- STOUPA 666
Příspěvek#29 » pát 4. bře 2022, 07:38
Klidek pánové,jen jsem napsal,co jsem prožil,komisař to přímo neřekl,že rozhodíš miřidla. Byla to rada od člověka ze střelnice co ho zná. Prostě chce rozborku podle výrobce/píšu o čz 75/ . Je jasný,že miřidla nerozhodíš,prostě jen info před zkouškou. Nemám problém to jednou udělat a mít klid. Nikdo by se nehádal s komisařem,proč? Každej to chce udělat a machrovat s papírama v kapse umí každej. Proč tady každý slovo rozebíráte jako v parlamentu?

-
JakubDotPy - Příspěvky: 232
- JakubDotPy
Příspěvek#30 » pát 4. bře 2022, 22:15
Já třeba držel czetu u zkoušek poprvý.
Dva roky před zbrojakem jsem nestřílel, a před tím na jednu půlhodinu s kamarádem z glocku.
Rozborku cezety jsem se naučil z YouTube, u manipulace nezmatkoval, a soustředil se na míření při střelbě.
Prošel jsem napoprvé.
Mohl jsem si před zkouškou zaplatit nějaký kurz, ale vykašlal jsem se na to.
Dá se to. Stačí přemýšlet, nezmatkoval, a nebýt úplně levý.
Dva roky před zbrojakem jsem nestřílel, a před tím na jednu půlhodinu s kamarádem z glocku.
Rozborku cezety jsem se naučil z YouTube, u manipulace nezmatkoval, a soustředil se na míření při střelbě.
Prošel jsem napoprvé.
Mohl jsem si před zkouškou zaplatit nějaký kurz, ale vykašlal jsem se na to.
Dá se to. Stačí přemýšlet, nezmatkoval, a nebýt úplně levý.
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí