Novela evropske smernice o zbranich 2019
- Blacky
- DesertEagle
- DesertEagle
Příspěvek#1713 » úte 2. úno 2021, 21:11
Blacky píše:Mno ja jsem clenem sportovne streleckeho klubu a pravidelne kazdy mesic strilim zavod s pistoli a puskou, ciz se da i dolozit. Takze proto si to zadam. Pokud nekdo nezavodi, tak nepsat sport no.
Ano, už jsme chytřejší, je to přesně jak píše Blacky. Doložit průkazy ČSS, SKK a z klubu dokonce navíc potvrzení, že dotyčný opravdu závodí.
- koudak
Příspěvek#1716 » stř 3. úno 2021, 08:24
Ja se tady v te diskusi uz ztracim, pardon.
Na zadost k cemu nepsat ten sport (zbran, zasobniky, strelivo s ranivym ucinkem) pokud dotycny neni v nejakem klubu atd?
Blacky píše:Mno ja jsem clenem sportovne streleckeho klubu a pravidelne kazdy mesic strilim zavod s pistoli a puskou, ciz se da i dolozit. Takze proto si to zadam. Pokud nekdo nezavodi, tak nepsat sport no.
Na zadost k cemu nepsat ten sport (zbran, zasobniky, strelivo s ranivym ucinkem) pokud dotycny neni v nejakem klubu atd?
- Blacky
Příspěvek#1718 » stř 3. úno 2021, 09:14
koudak píše:Ja se tady v te diskusi uz ztracim, pardon.Blacky píše:Mno ja jsem clenem sportovne streleckeho klubu a pravidelne kazdy mesic strilim zavod s pistoli a puskou, ciz se da i dolozit. Takze proto si to zadam. Pokud nekdo nezavodi, tak nepsat sport no.
NIKDE. Pokud nejsi ve střeleckym klubu, nezaškrteš to nikde. Ani na zásobníky, ani střelivo, ani nakupko, až by sis nějakou zbraň kupoval. I bez toho to v pohodě můžeš podat.
- Cemada
Příspěvek#1720 » čtv 4. úno 2021, 07:04
Málokdo má jen sk.E. Nejčastěji to bude kombo ABE. A i když mám takové kombo, tak u zbraně můžu zaškrtnout jen OŽZM a mám vystaráno. Se zbraní můžu jít pifat jen tak nebo na soutěže a nebo může doma ležet roky a nic se neděje. O to tu jde. Prostě i když mám více skupin, nemusím do žádosti/výjímky škrtat x důvodů, stačí OŽZM.
On ten sport tam je taky proto, že jsou i střelci co nemají sk.E a nejčastěji to budou střelci mladší 21 let. Tam ta podmínka potvrzení dává smysl.
Nebo se pletu?
On ten sport tam je taky proto, že jsou i střelci co nemají sk.E a nejčastěji to budou střelci mladší 21 let. Tam ta podmínka potvrzení dává smysl.
Nebo se pletu?
- sonor
Příspěvek#1721 » čtv 4. úno 2021, 07:21
Já zaškrtl vše kromě "§ 11a odst. 1 písm. d) zákona o zbraních2)" Policista se divil, na co že potřebuji "výcvik nebo podílení se na zabezpečování nebo ochraně (§ 11a odst. 1 písm. b) bod 2 zákona o zbraních)"
Prý by to mělo být jen pro držitele zbrojní licence, ale inštrukce nejsou, tak proč by ne)) No a v žádném SSK nejsem, členem se stanu až koncem února a sport mi odklepl také.
Prý by to mělo být jen pro držitele zbrojní licence, ale inštrukce nejsou, tak proč by ne)) No a v žádném SSK nejsem, členem se stanu až koncem února a sport mi odklepl také.
-
kolemjdoucí - Příspěvky: 904
- kolemjdoucí
Příspěvek#1725 » čtv 4. úno 2021, 09:17
119/2002 sb.:
§ 4a
Zbraně kategorie A-I
Zbraněmi kategorie A-I jsou
a) zbraně
1. samočinné, u nichž došlo k úpravě na samonabíjecí palné zbraně,
2. samonabíjecí pro střelivo se středovým zápalem, do kterých je vložen příslušný nadlimitní zásobník,
.....
§ 11b
Nabývat nadlimitní zásobníky za účelem jejich použití v samonabíjecí palné zbrani určené pro jednotné střelivo se středovým zápalem je oprávněn držitel zbrojního průkazu nebo držitel zbrojní licence, který není povinen vést evidenční knihu zbraní v centrálním registru zbraní, pouze na základě výjimky podle § 11a nebo na základě výjimky pro nadlimitní zásobníky, kterou příslušný útvar policie vydá žadateli za obdobných podmínek jako výjimku podle § 11a.
.....
atd.
§ 4a
Zbraně kategorie A-I
Zbraněmi kategorie A-I jsou
a) zbraně
1. samočinné, u nichž došlo k úpravě na samonabíjecí palné zbraně,
2. samonabíjecí pro střelivo se středovým zápalem, do kterých je vložen příslušný nadlimitní zásobník,
.....
§ 11b
Nabývat nadlimitní zásobníky za účelem jejich použití v samonabíjecí palné zbrani určené pro jednotné střelivo se středovým zápalem je oprávněn držitel zbrojního průkazu nebo držitel zbrojní licence, který není povinen vést evidenční knihu zbraní v centrálním registru zbraní, pouze na základě výjimky podle § 11a nebo na základě výjimky pro nadlimitní zásobníky, kterou příslušný útvar policie vydá žadateli za obdobných podmínek jako výjimku podle § 11a.
.....
atd.
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva