Novela evropske smernice o zbranich 2019

Blacky

Příspěvek#1711 » úte 2. úno 2021, 17:21

Mno ja jsem clenem sportovne streleckeho klubu a pravidelne kazdy mesic strilim zavod s pistoli a puskou, ciz se da i dolozit. Takze proto si to zadam. Pokud nekdo nezavodi, tak nepsat sport no.

cipis

Příspěvek#1712 » úte 2. úno 2021, 19:14

A má ten kluk patřičnou licenci?

DesertEagle

Příspěvek#1713 » úte 2. úno 2021, 21:11

Blacky píše:Mno ja jsem clenem sportovne streleckeho klubu a pravidelne kazdy mesic strilim zavod s pistoli a puskou, ciz se da i dolozit. Takze proto si to zadam. Pokud nekdo nezavodi, tak nepsat sport no.

Ano, už jsme chytřejší, je to přesně jak píše Blacky. Doložit průkazy ČSS, SKK a z klubu dokonce navíc potvrzení, že dotyčný opravdu závodí.

cipis

Příspěvek#1714 » úte 2. úno 2021, 22:49

Ne každý klub má vyžadovanou licenci H ...
Proto jsem se také ptal.

Blacky

Příspěvek#1715 » stř 3. úno 2021, 07:43

Zpravodaj 2-2021.pdf

Hele tady je to hezky a srozumitelně popsaný.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

koudak

Příspěvek#1716 » stř 3. úno 2021, 08:24

Ja se tady v te diskusi uz ztracim, pardon.

Blacky píše:Mno ja jsem clenem sportovne streleckeho klubu a pravidelne kazdy mesic strilim zavod s pistoli a puskou, ciz se da i dolozit. Takze proto si to zadam. Pokud nekdo nezavodi, tak nepsat sport no.

Na zadost k cemu nepsat ten sport (zbran, zasobniky, strelivo s ranivym ucinkem) pokud dotycny neni v nejakem klubu atd?

morho

Příspěvek#1717 » stř 3. úno 2021, 08:57

Na ty nový výjimky A-I a zásobníky.

Už někdo pražskej má odpověď na podání přes datovku?

Blacky

Příspěvek#1718 » stř 3. úno 2021, 09:14

koudak píše:Ja se tady v te diskusi uz ztracim, pardon.

Na zadost k cemu nepsat ten sport (zbran, zasobniky, strelivo s ranivym ucinkem) pokud dotycny neni v nejakem klubu atd?

NIKDE. Pokud nejsi ve střeleckym klubu, nezaškrteš to nikde. Ani na zásobníky, ani střelivo, ani nakupko, až by sis nějakou zbraň kupoval. I bez toho to v pohodě můžeš podat.

Destructor

Příspěvek#1719 » stř 3. úno 2021, 22:41

Cele se to zrosku stocilo na to ze kdyz mam E, tak nepotrebuji B, ale B je dobre na to ze muzu vladtnit jakekoliv povolene strelivo a nejen to na co ma PZ u E.

Cemada
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#1720 » čtv 4. úno 2021, 07:04

Málokdo má jen sk.E. Nejčastěji to bude kombo ABE. A i když mám takové kombo, tak u zbraně můžu zaškrtnout jen OŽZM a mám vystaráno. Se zbraní můžu jít pifat jen tak nebo na soutěže a nebo může doma ležet roky a nic se neděje. O to tu jde. Prostě i když mám více skupin, nemusím do žádosti/výjímky škrtat x důvodů, stačí OŽZM.

On ten sport tam je taky proto, že jsou i střelci co nemají sk.E a nejčastěji to budou střelci mladší 21 let. Tam ta podmínka potvrzení dává smysl.

Nebo se pletu?

sonor

Příspěvek#1721 » čtv 4. úno 2021, 07:21

Já zaškrtl vše kromě "§ 11a odst. 1 písm. d) zákona o zbraních2)" Policista se divil, na co že potřebuji "výcvik nebo podílení se na zabezpečování nebo ochraně (§ 11a odst. 1 písm. b) bod 2 zákona o zbraních)"
Prý by to mělo být jen pro držitele zbrojní licence, ale inštrukce nejsou, tak proč by ne)) No a v žádném SSK nejsem, členem se stanu až koncem února a sport mi odklepl také.

Blacky

Příspěvek#1722 » čtv 4. úno 2021, 07:41

Cemada: nepleteš.
Sonor: Super :)

Prostě je to víc možností. V určitých případech jsou některé vyloučené. Většinou všechny možné, ale ne nezbytné. :)

sonor

Příspěvek#1723 » čtv 4. úno 2021, 07:47

V Ústí nad Orlicí jsou velmi vstřícní. Všechno to je o lidech. A sem tam jim strčim kafe)))

MichalG

Příspěvek#1724 » čtv 4. úno 2021, 08:42

Dobrý den,
mám dotaz ohledně "špatného " zásobníku. Mám opakovací malorážku a k tomu zásobník na 25 nábojů, vztahuje se novela i na tento zásobník? Díky za odpověď.

kolemjdoucí

Příspěvek#1725 » čtv 4. úno 2021, 09:17

119/2002 sb.:
§ 4a

Zbraně kategorie A-I
Zbraněmi kategorie A-I jsou

a) zbraně

1. samočinné, u nichž došlo k úpravě na samonabíjecí palné zbraně,

2. samonabíjecí pro střelivo se středovým zápalem, do kterých je vložen příslušný nadlimitní zásobník,

.....

§ 11b

Nabývat nadlimitní zásobníky za účelem jejich použití v samonabíjecí palné zbrani určené pro jednotné střelivo se středovým zápalem je oprávněn držitel zbrojního průkazu nebo držitel zbrojní licence, který není povinen vést evidenční knihu zbraní v centrálním registru zbraní, pouze na základě výjimky podle § 11a nebo na základě výjimky pro nadlimitní zásobníky, kterou příslušný útvar policie vydá žadateli za obdobných podmínek jako výjimku podle § 11a.

.....
atd.

Zpět na