Doplnění ZP.

TheDracul

Příspěvek#1 » pon 15. srp 2011, 01:57

Zdravím, řeším věkový problém je mi teprve 19 let a rád bych si alespoň zatím udělal ZP na zbraně kategorie B. A po dosáhnutí 21. roku života by rád rozšiřil o skupiny A a E vzhledem k tomu, že jsem sběratel a účasním se historických bitev ( 1.sv válka ). Nikde jsem ovšem nenašel jak moc je to problémové s doplňováním skupin zda bych musel absolvovat všechny zkoušky znova nebo ne. Dále jsem přesně nepochopil a nikde nenašel kategorizování zbraní jestli na určitý typ zbraně musím mít konkrétní skupinu ZP a nebo jde jen o to k čemu je budu používat? Například jestli mohu vlastnit se skupinou B Revolver Gasser Lw. a používat ho na střelnici nebo na něj musím mít skupinu A ?
Ještě doufám , že nebude problém to Béčko když mi je teprve 19.

bobr
moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#2 » pon 15. srp 2011, 07:00

B v 19 není problém
určení zbraně do kategorie nemá se skupinou v ZP moc společného (s pohledu kategorizace)
na B jsi schopen nakoupit jakoukoli zbraň protože sportovat se dá se vším
pokud ten kolt bude redy tak s ním můžeš i střílet ( tzn že MÁ platnou skušebnu)

Joe

Příspěvek#3 » pon 15. srp 2011, 09:40

Akorát na A můžeš nakupovat zbraně nefunkční a poškozené (což se ti může hodit, pokud máš zájem o staré zbraně), pak si je můžeš pověsit na zeď nebo třeba nechat opravit. Což může být podstatná výhoda, pokud objevíš zajímavou zbraň, policajti ji odmítnou bez zkušebny převést, a stávající majitel ji nechce nechat opravit. Přesněji ti to snad vysvětlí nějaký sběratel.

No a k původnímu dotazu: na rozšíření skupin musíš projít celým procesem (tzn. zkouška odborné způsobilosti + lékařská prohlídka) znovu. Oblíbené dilema 18-letých střelců, zda počkat do 21 ;)

TheDracul

Příspěvek#4 » pon 15. srp 2011, 11:10

super mockrát děkuji. Teď už si teda jen musím rozmyslet jestli počkat do 21.

bobr
moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#5 » pon 15. srp 2011, 12:05

bejt tebou tak si udělám co jde hned a můžeš v klidu trénovat , střílet, nakupovat , přebíjet, .... . Nic nenahradí vlastní praxi (zkušenost nabitá vlastní chybou je ta nejdražší na světě, ale člověk si to pak sakra pamatuje )

Joe

Příspěvek#6 » pon 15. srp 2011, 12:13

To je vlastně pravda. Teď lituju každý rok, co jsem nestřílel.
Zkouška není tak těžká, pokud budeš zbraň normálně používat, manipulaci dáš pak bez problémů.
Jestli tě netrápí pár stovek navíc, jdi do toho hned.

smety
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#7 » pon 15. srp 2011, 12:45

Já jsem dělal B v 18 s tím, že v 21 si rozšířím o E popřípadě i něco dalšího a jak se to pomalu blíží, tak si říkám, jestli to vlastně potřebuju, když skupina B zatím splňuje všechny moje potřeby.

Andy

Příspěvek#8 » pon 15. srp 2011, 13:10

ja dělal B v 17 (na výjmku), a udělal jsem dobře. než čekat do 21. Co nejdřív a na béčko si koupíš co chceš defakto i střelivo. do 21 to bude jeste dlouha doba.

dejment

Příspěvek#9 » pon 15. srp 2011, 13:17

Já se vrátit do svých 18 a legislativa mi umožní ZP ( je to úplně lhostejno, že jen na sport ), neváhám ani minutu.

Taylor

Příspěvek#10 » úte 4. říj 2011, 09:46

Zdravím , chtěl bych se zeptat na jednu věc. Je mi 21 let a chci si dělat zbrojní průkaz skupiny D,E , v předchozích letech jsem již vykonal zkoužku ZB skupiny C. Chci se zeptat jestli mi bude odebrán současný zbrojní průkaz sk. C pokud neprospěji v teoretické části ZB sk. D,E ?? Díky.

Joe

Příspěvek#11 » úte 4. říj 2011, 10:03

Bez záruky: IMO ne, s neúspěšným testem se policajtům asi nepůjdeš pochlubit, takže stejně, jako by ses přihlásil na zkoušku a nedorazil na ni - nic se neděje.

maja

Příspěvek#12 » úte 4. říj 2011, 10:31

I kdyby se pochlubit šel, tak nikde v zákoně není, že by ti při rozšíření měli sebrat ZP, když neuděláš zkoušku.

jomekabi

Příspěvek#13 » úte 4. říj 2011, 12:17

URCITE ne. Soucasny ZP je vydany na zaklade zkousek, ktere jsi jiz drive slozil. Pri rozsireni ZP nepodstupujes kompletni prezkouseni, ale skladas rozsirujici zkousku. Ta je svym rozsahem sice stejna, jako zkouska pro nove zadatele, ale jeji vysledek nema na stavajici ZP zadny vliv.

KITTbx

Příspěvek#14 » úte 4. říj 2011, 22:38

jen trošku OT: což je oproti rozšiřování ŘP rozhodně luxusní věc, tam když člověk neudělá další skupinu má smůlu :-(

johnnyjak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#15 » ned 18. pro 2011, 14:51

Prosím o radu: mám ZP skupiny B a tudíž všechny moje zbraně měly na nákupce důvod pořízení "sport". Nicméně jakmile ZP rozšířím o skupinu E, rád bych měl možnost i tyhle zbraně nosit. Mám za to, že se kvůli tomu musí ke konkrétní zbrani vyřídit nová žádost o povolení. Mám pravdu?

Zpět na