Nákupní povolení
- Piggy
Příspěvek#2072 » sob 31. bře 2018, 12:08
Už to tu bylo mnohokrát:Wolfi píše:Taktéž jsem své nákupko vypisoval stejne, sběratelství, sport a ozzm. Bylo mi sděleno, že pokud tam bude sběratelstvi, tak ze zbraně nemohu střílet. Přišla mi to jako kravina, ale jelikož jsem zbraň chtěl výhradně na každodenní nošení a krajně na sport, tak jsem to nějak neřešil a sběratelstvi škrtal.
1. I ze sbírkové zbraně lze střílet (ale nelze ji nosit), pokud má platnou zkušebnu.
2. Kombinace sběratelství + cokoliv jiného nejde od té doby a protože CRZ - je to prostě chybně naprogramované a nikdo se to zřejmě nechystá řešit.
- audis
- kk
Příspěvek#2076 » sob 31. bře 2018, 13:55
Me to take stve tohle, chci sberatelstvi, protoze sbiram a nechci tim byt omezen, abych si mohl jakoukoliv zbran ze sbirky vzit a nosit kdyz na to prijde a taky mi rekli ze prej to do registru nejde zadat, takze jsem si jednu pistoli dal na sberatelstvi a v "technicaku" mam ted v poznamce napsane sberatelske ucely...
Jinak proste vse davam na ochranu. Cert to vem. Snad to pak pujde nejak zduvodnit pri pripadne zadosti o vyjimku kvuli sberatelstvi.
Jinak proste vse davam na ochranu. Cert to vem. Snad to pak pujde nejak zduvodnit pri pripadne zadosti o vyjimku kvuli sberatelstvi.
- kk
- Piggy
- berkelay
Příspěvek#2081 » čtv 24. kvě 2018, 18:59
Nemáte někdo zkušenost s vyřízením nákupního povolení přes DS? Jak dlouho to trvá? Zřídil jsem si DS, v pondělí jsem odeslal vyplněné nákupní povolení v PDF + průvodní dopis na datovku Krajské ředitelství policie Moravskoslezského kraje. V průvodním dopise jsem požadoval, ať mi pošlou číslo účtu, kam mám zaslat správní poplatek. Nikdo se mi zatím ale neozval. Vidím jen, že si to v úterý někdo v 5:50 ráno otevřel a přečetl. Je nějaká lhůta, do které musí na zprávu v DS odpovědět?
-
AndreasBaader - Příspěvky: 203
- AndreasBaader
Příspěvek#2083 » čtv 24. kvě 2018, 20:03
Je potreba si uvedomit, za ta DS policie neni primo do kancelare pracovnika, ktery to povoleni napise. DS je jen jedna a je to vzdy na krajske reditelstvi. Tam je nejaka podatelna, na ktere si to nejaka tetina precte. Pak asi roztridi postu co dojde za den a preposila se to na konkretni oddelni, kam ktera zadost spada. To se posila uz internim systemem. Na konkretnim oddelenim to vedouci prideli nejakemu pracovnikovi. Pak se ceka, az se dostane z nejakeho financniho oddeleni pot zeni, ze byl pripsan spravni poplatek na ucet. Az se k tomu prideleni pracovnik dostane, tak to povoleni pak napise. Jde to na podpis zpet k vedoucimu, pak se to elektronicky podepsane posle datovkou zadateli. Ten si povoleni vytiskne, podepise vzdani se prava na odvolani, naskenuje, posle zpet. Policie vyznaci na ppvoleni nabyti pravni moci a posle zase zpet zadateli. Pak je teprve vydane povoleni v pravni moci a muze se jit nakupovat. Aspon takto mi to vysvetlovali, ze to funguje.
- cipis
Příspěvek#2085 » pát 25. kvě 2018, 21:07
A hlavně se toho práva dá vzdát rovnou na té žádosti. Tedy se ušetří to nesmyslné posílání tam a zpátky, tam a zpátky. Někde na fórech jsou čísla účtů jednotlivých "zbraní" (pokud se je podařilo získat), takže stačí na tu žádost ještě dopsat, uhrazeno tam a tam pod tím a tím VS.
Vše krásně funguje, sice to trvalo a někdo se nějakou chvíli na to asi tvářil divně, nicméně pak všem zúčastněným osobám asi pak došlo, že to šetří čas všech.
Vše krásně funguje, sice to trvalo a někdo se nějakou chvíli na to asi tvářil divně, nicméně pak všem zúčastněným osobám asi pak došlo, že to šetří čas všech.
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí