Obcan SR, zbrojak v Prahe
- MM
Příspěvek#16 » čtv 11. led 2018, 09:58
Moment, teraz nerozumiem ... ty ten pobyt aktualne mas alebo nemas ? Na vydanie ceskeho ZP ho potrebujes - co ale nic nehovori o tom ze sa nemozes prihlasit k prechodnemu pobytu v ten den ked on poziadas (skuska s tym nesuvisi).
EDIT: Cital som to este raz ... pokial tu ten pobyt mas, tak jedine co po tebe mozu chciet (mimo dolozenia suhlasu z ineho statu kde mas este pobyt) je potvrdenie o tom. Cize pokial urady nie su schopne medzi sebou komunikovat tak maximalne ta to bude stat 'opruz' v podobe navstevy daneho oddelenia cudzineckej policie koli potvrdeniu.
EDIT: Cital som to este raz ... pokial tu ten pobyt mas, tak jedine co po tebe mozu chciet (mimo dolozenia suhlasu z ineho statu kde mas este pobyt) je potvrdenie o tom. Cize pokial urady nie su schopne medzi sebou komunikovat tak maximalne ta to bude stat 'opruz' v podobe navstevy daneho oddelenia cudzineckej policie koli potvrdeniu.
- vgj
Příspěvek#17 » čtv 11. led 2018, 10:32
Kolega je slovenský občan, který si vyřídíl trvalý pobyt v ČR. Běhání měl asi na půl roku (zkoušky v létě papíry na vánoce). Myslím že jedna z věcí byla potvrzení trvalého bydliště, a hlavní problém byly krátké termíny pro vyřízení a ztrácení dokladů ve složce... něco po něm chtěli dodat 2x.
Každopádně do roku se to dá oběhat. Trvalý pobyt, potvrzení o bydlišti, souhlas SK policie, doktor.
Přeji hodně sil.
Každopádně do roku se to dá oběhat. Trvalý pobyt, potvrzení o bydlišti, souhlas SK policie, doktor.
Přeji hodně sil.
- ineyaa
Příspěvek#18 » čtv 11. led 2018, 15:28
Ten argument s dlzkou pobytu pocujem prvy krat. Prechodny pobyt som si vybavil kvoli ZP a isiel s nim na skusky asi po 3-4 mesiacoch. Jedine co po mne PCR vzdy chce (napriek tomu, ze v archive uz maju X papierovych kopii a elektronicky ho MVSR poslalo uz pri ziadosti) je "Predchadzajuci suhlas" [1].
[1] https://www.minv.sk/?vydanie-predchadzajuceho-suhlasu
-
kapopista77 - Příspěvky: 22
- kapopista77
Příspěvek#19 » pát 12. led 2018, 07:12
ZP som robil pred cca 2 rokmi a všetko bez problémov, stačil "preukaz o povolení k trvalému pobytu občana evropské unie" nič viac som dokladať nemusel, zamozrejme chceli súhlas SR s vydaním ZP, už som to mal aj dohodnuté, vybavovalo sa to niekde v Bratislave (už si nepamätám kde presne) a nebol v tom problém. Ale nakoniec som si zrušil trvalí pobyt na SK, pretože ten súhlas je vraj treba žiadať pri každej zbrani ktorú registruješ.
- ineyaa
Příspěvek#20 » pát 12. led 2018, 08:39
Chcu to ku kazdemu NP, ale nemusi to byt vzdy novy original. Spravny postup je udajne, ze z originalu spravis notarsky overenu kopiu a davas im vzdy len kopie a original si nechas. Ja som im original bohuzial uz dal pred rokmi, ale mal som dost rozumu si spravit 1 overenu kopiu, z ktorej teraz robim dalsie kopie
.

- Leada9
Příspěvek#21 » pát 12. led 2018, 11:38
ineyaa píše:Ten argument s dlzkou pobytu pocujem prvy krat. Prechodny pobyt som si vybavil kvoli ZP a isiel s nim na skusky asi po 3-4 mesiacoch. Jedine co po mne PCR vzdy chce (napriek tomu, ze v archive uz maju X papierovych kopii a elektronicky ho MVSR poslalo uz pri ziadosti) je "Predchadzajuci suhlas" [1].
Dakujem za link, skusim to, ale pise sa tam, ze sa tam uvadza pobyt na SK. Ja ziadny pobyt na SK nemam odkedy som si vybavila trvaly pobyt v CR, v roku 2013....
- MM
- Leada9
Příspěvek#23 » pát 12. led 2018, 11:44
Leada9 píše:ineyaa píše:Ten argument s dlzkou pobytu pocujem prvy krat. Prechodny pobyt som si vybavil kvoli ZP a isiel s nim na skusky asi po 3-4 mesiacoch. Jedine co po mne PCR vzdy chce (napriek tomu, ze v archive uz maju X papierovych kopii a elektronicky ho MVSR poslalo uz pri ziadosti) je "Predchadzajuci suhlas" [1].
Dakujem za link, skusim to, ale pise sa tam, ze sa tam uvadza pobyt na SK. Ja ziadny pobyt na SK nemam odkedy som si vybavila trvaly pobyt v CR, v roku 2013....
Tak som napisala na ministerstvo SR..uvidime. Diky moc
- Leada9
Příspěvek#24 » pát 12. led 2018, 15:54
Dakujem za prispevky slovenskych drzitelov ZP 
Kazdopadne budem skusat vsetko co radite, ale aj tak som stale jelen z toho, ze co maju za problem
Zhrnula by som to...od 9/2006 som pracovne v Prahe, od prveho dna som mala pracovnu zmluvu, bola som prihlasena na socialke/zdravotnej p., platila dane atd. ... od 10/2008 som si vybavila prechodny pobyt a od 2013 mam pobyt trvaly, ktorym som zrusila pobyt na Slovensku. Pokial po mne budu chciet suhlas Slovenska, tak nerozumiem z akeho dovodu, ked som CR neopustila na viac ako 6 mesiacov, za poslednych 10 rokov...no a ked sa pozriem na link z ministerstva Slovenska o vyadani suhlasu, tak tam je pozadovane: "osobné údaje žiadateľa (meno a priezvisko, dátum narodenia, miesto pobytu na území Slovenskej republiky),"... Miesto pobytu nemam na SK ziadne, takze je otazka, ci mi nieco take vobec daju :-/ Kazdopadne, budem tam volat a zistim, ci mi daju nejake potrvrdenie...

Kazdopadne budem skusat vsetko co radite, ale aj tak som stale jelen z toho, ze co maju za problem

Zhrnula by som to...od 9/2006 som pracovne v Prahe, od prveho dna som mala pracovnu zmluvu, bola som prihlasena na socialke/zdravotnej p., platila dane atd. ... od 10/2008 som si vybavila prechodny pobyt a od 2013 mam pobyt trvaly, ktorym som zrusila pobyt na Slovensku. Pokial po mne budu chciet suhlas Slovenska, tak nerozumiem z akeho dovodu, ked som CR neopustila na viac ako 6 mesiacov, za poslednych 10 rokov...no a ked sa pozriem na link z ministerstva Slovenska o vyadani suhlasu, tak tam je pozadovane: "osobné údaje žiadateľa (meno a priezvisko, dátum narodenia, miesto pobytu na území Slovenskej republiky),"... Miesto pobytu nemam na SK ziadne, takze je otazka, ci mi nieco take vobec daju :-/ Kazdopadne, budem tam volat a zistim, ci mi daju nejake potrvrdenie...
- Leada9
Příspěvek#26 » pon 15. led 2018, 15:16
Update...dovolala som sa na Odbor dokladov a evidencii v Bratislave a nic mi nedaju, lebo nemam ziadny pobyt na Slovensku
Ale poradili mi, ze staci moje Cestne prehlasenie, ale to by mali vediet na prislusnom policajnom utvare, kde teraz cakaju na odpoved z ministerstva vnutra CR... Takze som stale v nejakom medzi-priestore :-/

- Leada9
Příspěvek#27 » čtv 25. led 2018, 13:46
Udate...vcera mi volali z PCR, ze stale potrebuju dolozit moje zdrziavanie sa v CR
Nechapem akym zakonom sa riadia, ale o zbraniach a strelive asi tazko...Kazdopadne, nie som samovrah aby som sa s nimi hadala a dohodla som sa, tentokrat s panom policajtom, ze mam vsetko mozne na dolozenie. Ze toho mam priniest co najviac...priniesla som...pan si to okopiroval...a povedal, ze "ted uz vam snad prijde oznameni o vyzvednuti ZP" Keby tam nebolo to "snad", tak si aj zacnem mysliet, ze to uz konecne klapne....

-
AndreasBaader - Příspěvky: 203
- AndreasBaader
Příspěvek#28 » pát 26. led 2018, 07:44
Nastuduj si paragraf 17 odst. 3, 4 zakona c. 119/2002 Sb.
Odstavec 3: Pokud jsi se v poslednich 10 letech pred podanim zadosti o vydani ZP nepretrzite nezdrzoval dele jak 6 mesicu mimo uzemi CR, nejsi povinnen predkladat opis rejstriku trestu daneho statu ani opis z evidence prestupku.
Odstavec 4: Pokud nemas misto pobytu na Slovensku (nemas tam trvaly pobyt ani vydany zadny uredni doklad o pobytu na uzemi SR), tak se te to netyka, v zadosti o vydani ZP zaskrknes, ze nemas misto pobytu jinde nez v CR a hotovo.
Pokud jsi se ovsem zdrzoval nebo mas misto pobytu, je tva povinnost tyto doklady predlozit. Cestne prohlaseni nebude stacit, protoze SR tyto potvrzeni vydava.
Odstavec 3: Pokud jsi se v poslednich 10 letech pred podanim zadosti o vydani ZP nepretrzite nezdrzoval dele jak 6 mesicu mimo uzemi CR, nejsi povinnen predkladat opis rejstriku trestu daneho statu ani opis z evidence prestupku.
Odstavec 4: Pokud nemas misto pobytu na Slovensku (nemas tam trvaly pobyt ani vydany zadny uredni doklad o pobytu na uzemi SR), tak se te to netyka, v zadosti o vydani ZP zaskrknes, ze nemas misto pobytu jinde nez v CR a hotovo.
Pokud jsi se ovsem zdrzoval nebo mas misto pobytu, je tva povinnost tyto doklady predlozit. Cestne prohlaseni nebude stacit, protoze SR tyto potvrzeni vydava.
- Leada9
-
AndreasBaader - Příspěvky: 203
- AndreasBaader
Příspěvek#30 » pát 26. led 2018, 08:19
Pukud je zadost podana a mas tam zaskrknuto ze nemas pobyt mimo CR a ze jai se mimo uzemi CR nezdrzoval (a jsou to pravdive udaje), pak nejsou opravneni nic dalsiho pozadovat. Pokud ano, tak jedine pisemne s vyzvou k odstraneni vad podani a oduvodnenim podle ceho a co konkretne pozaduji. Proti tomu se odvolej s vysvetlenim, ze nemas povinnost dokladat jine nez predepsane nalezitosti. Dalsi postup sem pak napis.
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí