Novela evropske smernice o zbranich

ppindian

Příspěvek#2536 » úte 21. lis 2017, 08:18

Jo, díky za vysvětlení.

mobil-man

Příspěvek#2537 » úte 21. lis 2017, 15:11

Nevím, jestli se tomu dá věřit, ale Poláky taky avizovali předem a správně:
https://www.facebook.com/FirearmsUnited ... 0557350280

Citace:
ŁAMIĄCA WIADOMOŚĆ
Rząd węgierski potwierdził, iż przystąpi do czeskiej skargi przeciwko Dyrektywie 91/477.
Se zpráva

Maďarská vláda potvrdila, že přistoupí k české stížnosti proti směrnici 91/477.

genu

Příspěvek#2538 » čtv 23. lis 2017, 03:19

Aktualizace: 22.11.2017 11:31 Vydáno: 22.11.2017, 11:18
Praha - Senát pravděpodobně odmítne ústavní změnu, která by dala legálním držitelům zbraní právo zasáhnout k zajištění bezpečnosti země. Po výboru pro obranu to dnes doporučil také jeho ústavně-právní výbor. Horní komora se bude novelou zabývat za dva týdny na prosincové schůzi.

Pokud Senát ústavní novelu odmítne, Sněmovna jeho veto nebude moci přehlasovat. Povolební Sněmovna by nemohla přehlasovat ani případné senátní úpravy novely kvůli tomu, že normu do horní komory vyslala ještě v předvolebním složení.
http://www.ceskenoviny.cz/zpravy/senat- ... lu/1553548

DJ Die

Příspěvek#2539 » sob 25. lis 2017, 01:18

Sorry, pokud to sem už někdo hodil, ale EU přišla na další způsob, jak zbraně omezit: chtějí zakázat z velké části olověné střely. Resp. v mokřadech, kdy mokřady jsou definované tak, že by se to týkalo třeba 1/4 Švédska. Navíc by to bylo včetně střelnic atd.
https://www.gunsweek.com/en/current/new ... u-it-again
Pokud to projde, bude to zajímavé, protože ocelové střely jsou problém...

genu

Příspěvek#2540 » sob 2. pro 2017, 17:03

Další skepse v Reflexu od právníka ......
http://www.reflex.cz/clanek/komentare/8 ... enate.html

hugofalfar

Příspěvek#2541 » sob 2. pro 2017, 18:53

četl jsem a zaplakal ...

Letec 12

Příspěvek#2542 » sob 2. pro 2017, 20:33

Já bych to nebral tragicky. Reflex je radikální plátek který byl vždy a za všech okolností proti zbraním. Když je to napsané od nich nemá to pražádnou váhu, snad jen ujištění, že pravdoláskařské skupiny pravdu a svobodu od základu nemají rády a uzurpují si jako jediné jejího výkladu.

genu

Příspěvek#2543 » sob 2. pro 2017, 21:00

Článek váhu nemá. Zajímá mě reálná praxe ovlivnění směrnice ústavní změnou a hlavně, co se stane, když to ti kucí hornokomoroví přístí týden očekávaně neschválí ....

Slezman

Příspěvek#2544 » sob 2. pro 2017, 21:06

Když to neschválí, bude čas zamyslet se nad případnými pozměňovacími návrhy draftu novely zákona, a snaha o jejich protlačení v PS PČR. A za pár let znova.

pavelg

Příspěvek#2545 » pon 4. pro 2017, 10:30

David Karásek k nadcházejícímu hlasování v senátu:
https://karasek.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=636938

Myslím, že je to tam shrnuto velmi pochopitelně a pokud máte možnost, šiřte tento text zejména mezi lidi blízké senátorům.

trubka

Příspěvek#2546 » pon 4. pro 2017, 17:22

Mé 2 centy:

Senát vnímám malinko jinak než poslaneckou sněmovnu a tak jsem cca 50 senátorů (jen ty, kteří nejsou členy komisí a výborů, které doporučují návrh nepodpořit) oslovil a dostalo se mi 10 odpovědí - některé stručné, některé obsáhlé. Těžko budu dělat závěry z 10 mailů, nicméně pár informací může pro někoho být zajímavých:
- senátorům chodí "... desítky velmi podobných mailových zpráv v této věci, je to již druhá vlna po oné zářiové..." - zda je to moc či málo nevím
- jsou senátoři, kteří na tuto věc názor nemají a teprve si jej utvářejí - "Snažím se udělat si jasno, věřte, že tato problematika mi není lhostejná, ale také není jednoduchá." nebo "paní senátorka si názor na toto téma v současné době doutváří, precizuje"
- jsou senátoři, kteří názor mají kladný ale naše podpora je v jejich názoru může utvrdit "Děkuji za Váš pohled na věc, je to pro mě další námět a potvrzení i mého postoje."

Po odpovědích, které jsem obdržel si nemyslím, že návrh projde, nicméně každý hlas "pro" budu vnímat velice kladně, protože vím, že se nad ním někdo opravdu zamyslel a každý hlas proti budu ze stejného důvodu respektovat.

Pokud se někdo rozhodne senátorům psát, prosím vás nepište hromadné zprávy a dejte si prosím záležet.

genu

Příspěvek#2547 » úte 5. pro 2017, 18:28

Senátor a páteř je oxymoron.
Teď už to asi zachránit nepůjde.
Zajimalo by mne, proč otočili?
A co realně udělat do krájení dalšiho salámu 2020.
Pomůže členství v LEXu? Rád v lednu vstoupim, ale co prakticky dělat/udělat, aby to fakt mělo vliv.
Psaní zákonodárcům považuji za ztrátu času, bo "čas podkuřování již skončil a další bude až za 4 roky". Vypadá to, jakoby každý zákonodárce vyfasoval kromě klíčku od kanceláře a hlasovací karty, taky seznam copy paste, se kterým vyřizuje korespondenci s voliči.

Walt

Příspěvek#2548 » stř 6. pro 2017, 02:51

Letec 12 píše:Já bych to nebral tragicky. Reflex je radikální plátek který byl vždy a za všech okolností proti zbraním. Když je to napsané od nich nemá to pražádnou váhu, snad jen ujištění, že pravdoláskařské skupiny pravdu a svobodu od základu nemají rády a uzurpují si jako jediné jejího výkladu.

to si pletes s Respektem, Reflex nam fandi, tohle je prvni clanek proti zbranim co jsem tam cetl
beru to jako moznost vyjadreni nazoru temne strany sily

kolemjdoucí

Příspěvek#2549 » stř 6. pro 2017, 08:25

Pokud vím, tak v reflexu psal pro-zbraňově pouze doležal, který je tam ale spíš exotem.

Walt

Příspěvek#2550 » stř 6. pro 2017, 13:37

at si o JXD myslis co chces, clanky o zbranich mely hlavu a patu
protizbranove a slunickove naladene tam nebyvaji vubec, ten casopis je na nasi strane

Zpět na