Jak si rozvrhnout přípravu na zkoušku?
- jark
- ppindian
- street-dog
- street-dog
Příspěvek#18 » stř 29. lis 2017, 12:25
Taky mám v plánu dělat A,B,E ... byl jsem už střílet (celkem 2hod) instruktor mě pochválil, že praktické části se nemám vůbec bát, ale ta teoretická mě děsí víc
takže teď čtu a trénuju otázky a jak se to bude lepšit tak si podám žádost.
PS: trochu off, dávají vybrat z více termínů a střelnic ? nebo prostě přidělí a na nic se neptají ? spadám pod Brno-venkov.
PS: trochu off, dávají vybrat z více termínů a střelnic ? nebo prostě přidělí a na nic se neptají ? spadám pod Brno-venkov.
- Ddt737
Příspěvek#19 » stř 29. lis 2017, 13:17
Ahoj testy jsou naprosto banální, když se je naučíš, stačí týden, čtrnáct dní předem. Také jsem z nich měl strach a nakonec 79b za 3min.. Hlavně si nacvičit manipulaci, byl jsem na přípravném kurzu 14 dní před zkouškou a pak asi 3krát opakovací před zkouškou..termín mi dala PČR vybrat ze dvou v rozmezí do měsíce od podání.. Vzal jsem pozdější termín, ale klidně bych zvládl dřívější..nejdéle jsem čekal na vydání zp.. Podáno 23.10.v Brně a až dnes mi přišla SMS na vyzvednutí..
Přeji hodně štěstí..
Přeji hodně štěstí..
- Gregory
Příspěvek#22 » čtv 30. lis 2017, 08:27
Ddt737 : měl jsi tam zavolat dříve a zeptat se, já to tak udělal a měli to tuším za 14 dní. Kamarád nevolal a pak zjistil že mu to tam asi 4 týdny leželo.
To je nějaká novinka s lekařským potvrzením při podání přihlášky ke zkoušce??? Co vím tak ještě 6 měsíců zpátky to bylo potřeba až po zkoušce..., když to neuděláš tak musíš znovu k lékaři??
Mě stačilo udělat ty náhodné 30 ti otázkové testy projít si všechny otázky, u otázek kde jsem dělal chybu se to nadrolit... to byly otázky na počty roků u bezúhonnosti, schválení typu apod, a typy hlavní. Rozborku nutné vyzkoušet přímo tam kde budeš dělat zkoušky, dají ti přímo tu zkušební pistoli. Já jsem si udělal jen E a nyní lituju, ... nyní bych dělal B, C, E.
To je nějaká novinka s lekařským potvrzením při podání přihlášky ke zkoušce??? Co vím tak ještě 6 měsíců zpátky to bylo potřeba až po zkoušce..., když to neuděláš tak musíš znovu k lékaři??
Mě stačilo udělat ty náhodné 30 ti otázkové testy projít si všechny otázky, u otázek kde jsem dělal chybu se to nadrolit... to byly otázky na počty roků u bezúhonnosti, schválení typu apod, a typy hlavní. Rozborku nutné vyzkoušet přímo tam kde budeš dělat zkoušky, dají ti přímo tu zkušební pistoli. Já jsem si udělal jen E a nyní lituju, ... nyní bych dělal B, C, E.
- JardaB
Příspěvek#24 » čtv 30. lis 2017, 08:55
street-dog píše:Taky mám v plánu dělat A,B,E ... byl jsem už střílet (celkem 2hod) instruktor mě pochválil, že praktické části se nemám vůbec bát, ale ta teoretická mě děsí víctakže teď čtu a trénuju otázky a jak se to bude lepšit tak si podám žádost.
Našel jsi tady vlakno o ryznych "pomuckach" v testovych otázkách? viewtopic.php?f=57&t=6845
Dost mi to pomohlo. Jen pozor na to, ze to nezohlednuje novelu zákona!
- kolombo
Příspěvek#25 » čtv 30. lis 2017, 10:34
Určitě je dobré rozdělit si přípravu na teorii a praxi.
Z teorie je určitě dobré projít si materiály a zákony, kvůli pohledu v souvislostech, a pak se naučit testy tak, že ho za pár minut dáš bez chyb. Dá se to. Otázky mají zákonitosti, kdy snadno určíš správnou a odpověď a nebo vyloučíš špatné. Jen velmi málo se toho musíš naučit zpaměti.
U praxe je dobré umět nastřílet. Překvapivě lidí z nervózy nenastřílí
A u manipulace si to chce rozmyslet, jak co brát do ruky, aby seděla bezpečná zóna a prst mimo spoušť. Ostatní jsou mechanické drobnosti, to se naučit dá.
Ale začni rozmyšlením skupin a podáním přihlášky. Minimum skupin je B+E, bez B je někdy problém s kupováním střeliva a dalšími aktivitami, které začátečník přehlédne ...
Z teorie je určitě dobré projít si materiály a zákony, kvůli pohledu v souvislostech, a pak se naučit testy tak, že ho za pár minut dáš bez chyb. Dá se to. Otázky mají zákonitosti, kdy snadno určíš správnou a odpověď a nebo vyloučíš špatné. Jen velmi málo se toho musíš naučit zpaměti.
U praxe je dobré umět nastřílet. Překvapivě lidí z nervózy nenastřílí
A u manipulace si to chce rozmyslet, jak co brát do ruky, aby seděla bezpečná zóna a prst mimo spoušť. Ostatní jsou mechanické drobnosti, to se naučit dá.
Ale začni rozmyšlením skupin a podáním přihlášky. Minimum skupin je B+E, bez B je někdy problém s kupováním střeliva a dalšími aktivitami, které začátečník přehlédne ...
- street-dog
- street-dog
Příspěvek#26 » čtv 30. lis 2017, 13:35
Díky
mám právě strach, jít podat napřed žádost a pak až se učit, abych to vůbec stihl ... s časem to mám horší a jelikož k cestám využívám auto, tak nemůžu ani testovat na mobilu po cestě 
Díky, jj našel pokud to o víkendu stihnu tak bych chtěl zkusit porovnat novelu vs "pomůcky".
JardaB píše:Našel jsi tady vlakno o ryznych "pomuckach" v testovych otázkách? http://zbranekvalitne.cz/forum/viewtopi ... =57&t=6845
Dost mi to pomohlo. Jen pozor na to, ze to nezohlednuje novelu zákona!
Díky, jj našel pokud to o víkendu stihnu tak bych chtěl zkusit porovnat novelu vs "pomůcky".
- audis
Příspěvek#28 » pát 1. pro 2017, 00:32
mně ke zkoušce pro teoretickou část výrazně pomohla placená aplikace na testování otázek zbranekvalitne na google play a řídil jsem se radou komisaře: až dosahnete 20 zkušebních testů v aplikaci/na webu po sobě bez chyby, můžete počítat s tím, že na 99 % uděláte písemný ostrý teoretický test na střelnici. (on teda říkal cit. "můžete jít ke zkoušce"). Testoval jsem se kdykoliv to šlo. V autobuse, ve frontě, na hajzlu (čekám čekám tak proč ten čas nevyužít že jo
)). Při těchto opakovaných nanečisto testech, jsem ostrý zkušební test na mobilu/webu měl vyplněn za 2 - 4 minuty, čili čas na to je každou chvíli. Závěr: opakování je matka moudrosti. Doporučuju aplikaci do mobilu (lze cvičit všude a kdykoliv) ev. na webu.
- marinakus
Příspěvek#29 » pát 1. pro 2017, 09:21
Dělat si cvičně testy určitě není na škodu ale lepší je trénink všech otázek např. na těchto stránkách. Pak člověk ví na 100% že viděl otázky všechny. Navíc, pokud mu dělá problém konkrétní část zákona, může třeba vyčlenit pouze ji, dokud ji neumí a pak se vrátit ke všem otázkám.
- P.V.
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX